کد خبر: 1042585
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۶:۰۰
نگاهی به عملکرد ورزش بسیج در گفت‌وگوی «جوان» با ابوالفضل قلی‌پور رئیس سازمان ورزش بسیج
ابوالفضل قلي پور رئيس سازمان ورزش بسيج مي گويد شيوع کرونا سبب نشد تا فعاليت هاي جهادي بسيج در ورزش متوقف شود.
سعيد احمديان
سرویس ورزش جوان آنلاین: سال ۱۴۰۰ در حالی آغاز شده که سال گذشته با وجود محدودیت‌های کرونایی، فعالیت‌های بسیج در ورزش کشور چه در حوزه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای و همگانی با انجام برنامه‌های مختلف پیگیری شد تا این نیروی مردمی مانند همه عرصه‌ها، در ورزش نیز نقش پررنگی داشته باشد. با ابوالفضل قلی‌پور، رئیس سازمان ورزش بسیج درباره این فعالیت‌ها گفتگو کرده‌ایم.

جناب قلی‌پور در حالی تابستان گذشته به عنوان رئیس جدید سازمان ورزش بسیج فعالیت‌تان را آغاز کردید، که خیلی از برنامه‌ها در کشور با توجه به شیوع کرونا، مختل شده بود. برنامه‌های بسیج در ورزش چطور پیگیری شد؟

با توجه به بیانات و منویات حضرت آقا که بسیج باید در همه عرصه‌ها شرکت کند، در ورزش هم با رویکرد مسجدمحور بودن کار‌های خیلی خوبی در سال گذشته صورت گرفت. اگرچه بیماری کرونا فعالیت‌های بسیج در ورزش قهرمانی و همگانی را تحت تأثیر قرار داد، اما برنامه ورزش حرفه‌ای در مجموعه سازمان ورزش ادامه پیدا کرد و شیوع این ویروس با توجه به ادامه‌دار بودن آن سبب شد تا همزیستی با کرونا و کنار آمدن با آن سبب شود تا باب‌های جدیدی در برنامه‌هایی که در بسیج برای ورزش داشتیم برایمان باز شود. یکی از مهم‌ترین اقدامات، توسعه ورزش‌های همگانی و برنامه‌هایی بود که در بستر فضای مجازی می‌شد برای خانواده‌ها انجام داد. برنامه‌هایی که می‌شد با حفظ پروتکل‌ها انجام دهیم اجرا شد و تنوع برنامه‌ها خیلی بالا بود. جشنواره ورزش‌های بومی محلی، پیاده‌روی‌های خانوادگی و کوهپیمایی‌ها با رعایت پروتکل‌ها اجرایی شد و برگزاری این برنامه‌ها باعث شد علاقه‌مندانی که به واسطه این بیماری چند ماهی خانه‌نشین و از ورزش دور شده بودند، بعد از اینکه شرایط آرام‌تر شد، با انرژی و علاقه بیشتری به ورزش رو کنند و در برنامه‌های بسیج حضور داشته باشند. در ایام کرونا همچنین ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی و عصرگاهی بسیج فعال بود. همچنین باید به تشکیل ۵۰ هزار تیم ورزشی در بخش ورزش همگانی اشاره کنم، ۲ هزار و ۲۰۴ ایستگاه صبحگاهی در محلات ایجاد شد، ۲ هزار و ۷۹۰ همایش عمومی از قبیل پیاده‌روی، کوهنوردی، دوچرخه‌سواری و دوومیدانی در قالب جشنواره در سطح محلات برگزار شد، هزار و ۶۵۳ جشنواره بومی محلی در استان‌های مختلف برگزار شد و بروشور‌هایی در زمینه آموزشی ورزش تهیه و در فضای مجازی منتشر شد.

علاوه بر برنامه‌های متنوعی که در بخش ورزش همگانی اجرایی شد، دیگر اقداماتی که کرونا سبب شد در ورزش بسیج پررنگ‌تر شود، چه بود؟

درباره سازماندهی گروه‌های جهادی فعالیت‌های خیلی خوبی در ورزش بسیج در زمان کرونا صورت گرفت و ۱۳۲ گروه جهادی در کل کشور از ورزشکاران بسیجی سازماندهی شدند که در حاشیه شهر‌ها و مناطق کم‌بضاعت که از نظر معیشتی و آسیب‌های اجتماعی دچار مشکل هستند، حاضر می‌شوند و به خدمت‌رسانی مشغول هستند، شناسایی ناهنجاری‌های اسکلتی و مشاوره‌های ورزشی در این مناطق از جمله این فعالیت‌هاست و سپاه سیدالشهدای استان تهران یکی از گروه‌هایی است که در بخش اردو‌های جهادی فعالیت‌های خیلی خوبی انجام داده است. در جریان این اردو‌ها ۳۱۷ نوجوان که در ساختار اسکلتی دچار مشکل بودند برای درمان و اصلاح حرکتی و اینکه مشکل‌شان حادتر نشود به پزشک معرفی شده‌اند. بازی‌های بومی و محلی و تفریحی نیز توسط جهادگران برای مردم آن مناطق اجرا شد و گروه هدف‌مان در این اردو‌های جهادی، کودکان، دانش‌آموزان و نوجوانان بود. علاوه بر این در سال گذشته در موضوع کمک‌های مؤمنانه هم ۵۳ هزار و ۲۰۰ بسته معیشتی در اختیار خانواده‌های کم‌بضاعت قرار گرفت و سه مرحله برنامه نذر خون انجام شد که ۹ هزار و ۸۶۰ نفر در این پویش شرکت کردند. یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایمان نیز یادمان سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی بود و در یکی از این برنامه‌ها، از ۱۵ استان گروه‌های دوچرخه‌سواری با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی به سمت کرمان رفتند و بر سر مزار این شهید بزرگوار حضور پیدا کردند.

یکی از مهم‌ترین برنامه‌های بسیج، راه‌اندازی پایگاه‌های استعدادیابی و پشتوانه‌سازی برای ورزش کشور است، فعالیت این پایگاه‌ها با توجه به شیوع کرونا چطور بود؟

رویکردمان در بخش پایگاه‌های استعدادیابی با توجه به کرونا، حالت نیمه‌تعطیل داشت و محدودیت‌هایی که این ویروس به وجود آورده باعث شد که نتوانیم مانند سال‌های گذشته روند شناسایی ورزشکاران مستعد را اجرایی کنیم و این هدف به صورت خیلی محدود اجرا شد و نزدیک به ۸۰۰ ورزشکار بااستعداد در این سال شناسایی شدند که در پایگاه‌ها فرآیند آموزش‌شان آغاز شد. در مجموع، اما از ۳۹۳ پایگاه در کل کشور، ۱۲۰ پایگاه فعال بود و فعالیت‌های تمرینی و آموزشی ورزشکارانی که از سال‌های گذشته شناسایی شده بودند، به صورت محدود با رعایت پروتکل‌ها و انجام تست‌ها پیگیری شد. به هر حال بخشی از اعضای تیم‌های حرفه‌ای بسیج که در لیگ‌های کشوری شرکت می‌کنند از بچه‌های پایگاه‌های استعدادیابی هستند و باید آمادگی‌شان حفظ می‌شد و به همین خاطر تمرینات‌شان ادامه پیدا کرد و مسائل بهداشتی کاملاً رعایت شد و این بچه‌ها در این مدت ۳ بار تست کرونا دادند و دستگاه‌های تب‌سنج و ضدعفونی‌کننده هم در اختیار پایگاه‌ها قرار گرفت تا تمرین‌ها در یک فضای کاملاً بهداشتی و ایزوله برگزار شود. در مجموع در حال حاضر ۱۳ هزار استعداد شناسایی شده در پایگاه‌های استعدادیابی در رشته‌های مختلف ورزشی زیر نظر و تحت آموزش داریم و ۳۹۳ نفر از بچه‌های پایگاه‌های استعدادیابی توانسته‌اند به اردو‌های تیم ملی راه پیدا کنند. به عنوان نمونه در حوزه ووشو در زنجان و والیبال در ارومیه، خیلی از بچه‌هایی که در پایگاه‌ها استعدادیابی شدند و در تیم‌های باشگاه مقاومت در لیگ‌های ووشو و والیبال شرکت کردند، به تیم ملی دعوت شدند.

پایگاه‌های استعدادیابی بسیج ظرفیت بزرگی برای آینده ورزش کشور است، برنامه‌تان برای گسترش این پایگاه‌ها چیست؟

یکی از رویکردهایمان در سال گذشته در موضوع پایگاه‌های استعدادیابی، بحث توسعه و افزایش این مراکز بود و به درخواست استان‌هایی که علاقه‌مند بودند تعداد پایگاه‌هایشان بیشتر شود هم اهمیت دادیم و توانستیم مراکز بیشتری را به جمع پایگاه‌های موجود اضافه کنیم. ۵۷ پایگاه جدید در سال ۹۹ به درخواست استان‌ها اضافه شد و تعداد پایگاه‌هایمان در سراسر کشور به عدد ۴۶۰ رسید. با توجه به این ظرفیت و زیرساخت‌ها و همکاری وزارت آموزش و پرورش، آمادگی داریم تا با عبور از شرایط کرونا، استعدادیابی گسترده‌ای در سطح رده‌های پایه انجام دهیم. همچنین برنامه‌ریزی کرده‌ایم که پایگاه‌های استعدادیابی را تبدیل به خانه‌های تخصصی ورزش کنیم.

در این مسیر همکاری وزارت ورزش و فدراسیون‌ها چطور بوده است؟

یکی از ظرفیت‌هایی که همواره وزارت ورزش و فدراسیون‌های مختلف برای پشتوانه‌سازی به آن نگاه ویژه‌ای دارند، پایگاه‌های استعدادیابی بسیج است که استعداد‌های زیادی را به ورزش کشور معرفی کرده است. با توجه به هماهنگی‌هایی که بین سازمان ورزش بسیج و وزارت وجود دارد، در تلاش هستیم تا بچه‌هایی که شناسایی شده و در پایگاه‌ها آموزش می‌بینند را به فدراسیون‌ها معرفی کنیم تا خروجی ظرفیت بزرگی که در عرصه بسیج توسط ورزش ایجاد شده، بتواند پشتوانه خوبی برای ورزش قهرمانی کشور فراهم کند. علاوه بر این برای محک این بچه‌ها مسابقات بسیج قهرمانی کشور با همکاری فدراسیون‌ها در ۸ تا ۹ رشته در دو بخش بانوان و آقایان در رشته‌های انفرادی مانند پومسه در تکواندو، تالو در ووشو، کاتا در کاراته و تیراندازی به صورت آنلاین در رده‌های مختلف سنی برگزار شد.

خروجی پایگاه‌های استعدادیابی را در باشگاه مقاومت که نماد حضور بسیج در ورزش حرفه‌ای و لیگ‌های کشوری است، می‌بینیم. درباره عملکرد باشگاه در سال ۹۹ برایمان صحبت می‌کنید؟

با توجه به اینکه فدراسیون‌ها، مجوز برگزاری لیگ را گرفته بودند، باشگاه مقاومت هم در لیگ‌های مختلف تیمداری کرد و سال ۹۹ رویکردمان در ورزش حرفه‌ای جذب نخبه‌ها بود و با همکاری و حمایت‌هایی خوبی که از سوی مسئولان بلندپایه سپاه و بسیج صورت گرفت، توانستیم تیم‌های باشگاه را با نفرات قوی‌تری راهی مسابقات کنیم. به عنوان نمونه تیم مقاومت البرز که فصل گذشته قعرنشین لیگ برتر فوتسال بود، با حمایت‌هایی که شد و نفراتی که جذب شدند در حال حاضر صدرنشین لیگ برتر است، در لیگ قایقرانی در بخش آب‌های آرام، تیم‌های بانوان و آقایان مقاومت نایب‌قهرمان شدند، در بخش آب‌های خروشان لیگ قایقرانی هم روی سکو رفتیم، در لیگ تیراندازی در بخش تپانچه و تفنگ، هم تیم آقایان و هم بانوان رتبه‌های خوبی را به دست آوردند، در لیگ آینده‌سازان تکواندو جام نقش جهان، تیم مقاومت نایب‌قهرمان شد، در لیگ جودو، تیم مقاومت قم در مسابقات شرکت کرد و در کشتی، برای اولین بار تیم باشگاه مقاومت در لیگ کشتی فرنگی حضور پیدا کرد. در لیگ والیبال در رده نوجوانان سوم شدیم و در رده جوانان به مرحله نهایی رسیدیم. در لیگ کبدی و همچنین لیگ ورزش‌های زورخانه‌ای هم باشگاه مقاومت نایب‌قهرمان شد.

بسیج همواره کار‌های بزرگی در بحث زیرساخت‌ها انجام داده است، به عنوان سؤال پایانی در سال گذشته این هدف بزرگ چطور پیگیری شد؟

با توجه به شرایطی که کرونا به وجود آورد و خیلی از فعالیت‌های قهرمانی را تعطیل کرد، از این خلأ به وجود آمده استفاده کردیم و به توسعه بیشتر زیرساخت‌ها و تجهیز اماکن ورزشی با توجه به دستور سردار سلیمانی ریاست محترم سازمان بسیج مستضعفین پرداختیم. سال ۹۹ نزدیک به ۲۸۵ سالن نیمه‌کاره را در کل کشور را تکمیل کردیم و یک‌سری سالن نیز در حال ساخت است و از ۳ هزار سالنی که طبق برنامه قرار است بسازیم، ۲ هزار و ۴۳۷ سالن به بهره‌برداری رسیده است. با لطف فرماندهی محترم سازمان، بالغ بر ۱۰۰ میلیارد برای تجهیزات ورزشی هزینه کرده‌ایم. در پایان می‌خواهم از حمایت‌های سردار سلیمانی ریاست محترم سازمان بسیج مستضعفین و تلاش‌های همکارانم در سازمان ورزش و مسئولان تربیت بدنی‌های استان‌ها تشکر و قدردانی کنم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار