کد خبر: 1042850
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۰
معاون وزیر و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور از احداث مدارس توسط سپاه در مناطق محروم خبر داد و گفت: نیروی زمینی سپاه پاسداران ۲۰۰ مدرسه در مناطق محروم و صعب‌العبور سیستان و بلوچستان احداث می‌کند.
سرویس جامعه جوان آنلاین: مهرالله رخشانی‌مهر، معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: اخیراً تفاهمنامه‌ای با نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منعقد شد تا در فاز نخست، ۱۰۰ مدرسه با ۴۲۵ کلاس درس در مناطق محروم و صعب‌العبور سیستان و بلوچستان احداث شود و در فاز دوم نیز ۱۰۰ مدرسه دیگر در این استان ساخته شود. تمام هزینه‌های ساخت این ۱۰۰ مدرسه در فاز نخست که حدود ۹۹ میلیارد تومان است، توسط سازمان نوسازی مدارس کشور تأمین شده‌است. توجه به مناطق محروم و ساخت فضا‌های آموزشی در اقصی نقاط کشور با دقت و حساسیت در حال انجام است.

معاون وزیر و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به ارسال «کانکس کلاسی» با هلیکوپتر برای دانش‌آموزان مناطق صعب‌العبور از تولید فضای آموزشی قابل حمل با مصالح سبک در کشور خبر داد.

‌وی درباره طرح ایجاد کانکس برای مدارس عشایری آن هم در حالی که چندی پیش شاهد حادثه آتش‌سوزی کانکس در دزفول بوده‌ایم، بیان کرد: سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به عنوان متولی ساخت فضا‌های آموزشی وظیفه دارد، در تمامی نقاط کشور، فضای مورد نیاز تحصیل دانش‌آموزان را مطابق اعلام ادارات آموزش و پرورش و بر اساس اولویت و نیازمندی تأمین کند.

وی افزود: فراهم آوردن شرایط تحصیل و آموزش برای تمام دانش‌آموزان کشور، حتی در دورترین نقاط کشور و برای دانش‌آموزان عشایر عزیز کشورمان، یک اصل در برنامه‌های کاری وزارت آموزش و پرورش محسوب می‌شود، بنابراین ایجاد فضای مناسب آموزش برای دانش‌آموزان از اهمیت برخوردار است.

رخشانی مهر گفت: در سال‌های اخیر، تلاش شده تا در مناطق صعب‌العبور کشور که خانواده‌های روستایی و عشایری ساکن هستند، فضای آموزشی برای دانش‌آموزان تأمین شود. این موضوع با ارسال کانکس کلاسی و بعضاً حمل آن از طریق هلیکوپتر یا دیگر فضا‌های ممکن در برخی استان‌های کشور انجام شده‌است، یعنی به مناطقی که امکان حمل کانکس یا مصالح با خودرو‌های عمرانی سنگین وجود ندارد، کانکس کلاسی حتی با هلیکوپتر ارسال شده‌است تا دانش‌آموزان از نعمت آموزش محروم نباشند.

وی در پاسخ به این سؤال که آموزش و پرورش پروسه‌ای طولانی برای جمع‌آوری مدارس خشتی و گلی داشته، آیا پس از مدتی کانکس‌ها دچار همین سیکل جهت جمع‌آوری نخواهند شد، گفت: در مناطق روستایی با جمعیت بسیار کم و همچنین مناطقی که عشایر در حال کوچ هستند، ایجاد یک فضای آموزشی ثابت قطعاً تنها راه برای داشتن یک فضای آموزشی نیست. اکنون فضا‌هایی با مصالح سبک و قابل حمل در کشور در حال تولید است که پس از سپری شدن آزمون‌های مختلف می‌توانند قسمتی از مشکلات را مرتفع کنند.

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: در برخی مناطق که منازل مردم از جنس سنگ و گل و خشت است و قطعاً بیانگر صعب‌العبور بودن و عدم امکان ارسال مصالح سنگین بوده‌است، تلاش شده تا فضای آموزشی برای دانش‌آموزان حتی با مصالح رایج یا یک کانکس کلاسی استاندارد ایجاد شود تا دانش‌آموزان از تحصیل محروم نباشند.

رخشانی‌مهر گفت: همچنین یکی دیگر از بسته‌های تحولی وزارت آموزش و پرورش، «طرح ملی آجر به آجر» است که با ایجاد پویش‌های مختلف و همچنین جذب کمک‌های خرد مردمی و مشارکت در امر حسنه مدرسه‌سازی، باعث فرهنگ‌سازی در بین اقشار مختلف جامعه شده‌است. در این طرح حدود ۹۰۰ هزار نفر از هموطنان کشورمان تا پایان سال ۱۳۹۹ با واریز مبالغ اندک و خرد، در مدرسه‌سازی مشارکت داشته‌اند که یک حرکت بسیار مثبت و مؤثر در جذب مشارکت‌های مردمی در کشور محسوب می‌شود.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه ۳۰ درصد مدارس کشور با همت و مشارکت خیرین مدرسه‌ساز ساخته شده‌است، افزود: در سال‌های اخیر با رشد چشمگیر مشارکت خیرین و تأمین و تخصیص اعتبارات توانستیم جهش قابل‌توجهی را در تأمین و استانداردسازی فضا‌های آموزشی داشته باشیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار