کد خبر: 1043003
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۶
ماجرای ۶۵ میلیاردی که مجلس برای ۱۰ فدراسیون ورزشی در نظر گرفت
کمک ویــژه مجلس‌شــورای اسلامی به برخی فدراسیون‌های ورزشی واکنش‌های زیادی را به همراه داشته است. در حالی که ورزشی‌ها در سال المپیک خواستار توجه بیشتر مسئولان بودند مجلس نیز با در نظر گرفتن بودجه ویژه ۶۵ میلیارد تومانی تا حدودی این خواسته را عملی ساخت، اما مشکل اینجاست که این بودجه تنها به ۱۰ فدراسیون اختصاص خواهد یافت!
شیوا نوروزی
سرویس ورزشی جوان آنلاین: در لایحه بودجه طبق روال همیشه دولت برای وزارتخانه ورزش و کمیته‌های ملی المپیک و پارالمپیک بودجه‌های جداگانه‌ای را برای سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته است. علاوه بر این نمایندگان مبلغی را به عنوان بودجه ویژه تعیین کرده‌اند تا وزارت ورزش آن را در اختیار فدراسیون‌های مربوطه قرار دهد. در لیست اعلام شده فدراسیون کشتی باید منتظر دریافت ۲۰ میلیارد تومان باشد و فدراسیون‌های تکواندو، هندبال، دوومیدانی، تنیس، قایقرانی، کاراته، وزنه‌برداری، همگانی و ورزش‌های رزمی نیز هر یک ۵ میلیارد تومان علاوه بر بودجه قطعی خود دریافت خواهند کرد.

ملاک‌تان چه بود؟

نگاه ویژه در سال المپیک انتظار جامعه ورزش از مسئولان است و اهتمام نمایندگان ملت به این مسئله قابل ستایش. با وجود این نحوه تصمیم‌گیری آن‌ها در بحث کمک مالی به فدراسیون‌های مختلف مبهم، بحث‌برانگیز و عجیب بوده است. اینکه نمایندگان بر اساس چه معیاری به نام این ۱۰ فدراسیون رسیده‌اند، بزرگ‌ترین ابهام این مسئله محسوب می‌شود. گفته می‌شود المپیکی شدن رشته‌ها یکی از ملاک‌های اصلی بوده که بر این اساس کمک به رشته‌هایی، چون کشتی، دوومیدانی، کاراته، وزنه‌برداری و تکواندو منطقی و معقول به نظر می‌رسد. اما در بین اسامی اعلام شده نام فدراسیون‌های هندبال، تنیس و ورزش‌های رزمی نیز به چشم می‌خورد!

این رشته‌ها نه تنها نماینده‌ای در المپیک ندارند، بلکه اگر قرار بر اولویت‌بندی باشد قطعاً رشته‌های مهم‌تر دیگری نیز وجود دارند که کمک به آن‌ها هم از بعد قهرمانی و هم از بعد استعدادیابی و ورزش‌های پایه اهمیت بیشتری دارد. گفته می‌شود در لیست اولیه نام ۲۰ فدراسیون قرار داشته که در نهایت کمک به ۱۰ فدراسیون تأیید شده است.

المپیکی‌های معترض

بسکتبال و تیراندازی دو رشته‌ای هستند که سهمیه تیمی و انفرادی بازی‌های توکیو را به دست آورده‌اند و اتفاقاً برای رسیدن به این مهم نیز تلاش زیادی کرده‌اند. تیم ملی بسکتبال برای صعود به المپیک راه دشواری را طی کرد و در ادامه برای آماده‌سازی جهت حضور موفق در توکیو و برگزاری اردو‌ها و دیدار‌های تدارکاتی نیز نیازمند کمک‌های مالی است. رامین طباطبایی، رئیس فدراسیون بسکتبال در گفتگو با تسنیم بر علمی نبودن اقدام مجلس تأکید کرد: «با توجه به اعتبار و ارزش فدراسیون بسکتبال، ما نیز باید در این فهرست قرار می‌گرفتیم. در وهله نخست خوشحالم که چنین کاری در مجلس انجام شده، چون فدراسیون‌ها در سال المپیک دغدغه‌ها و هزینه‌های زیادی دارند که نسبت به قبل ۱۰ برابر شده است. ما بودجه خود را به ریال دریافت می‌کنیم، ولی باید به دلار خرج کنیم. اما در درجه بعدی، تأسف خوردم که با چه منطقی و با چه اولویتی کار تخصیص اعتبارات ویژه انجام شده است. با تمام احترامی که برای فدراسیون‌های حاضر در لیست مجلس قائل هستم، توقع داشتم که مجلس با کاری علمی و کارشناسی، اولویت را به فدراسیون‌های المپیکی بدهد تا برای برگزاری اردو‌ها و بازی‌های تدارکاتی هزینه کنند. مجلس می‌توانست پس از رشته‌های المپیکی به سایر فدراسیون‌ها هم در قالب جدول دیگری کمک کند. متأسفانه اقدام مجلس هیچ مبنای علمی و منطقی ندارد. مجلس همیشه حامی ورزش بوده و امید داریم با افزایش بودجه عمومی ورزش ما نیز سهمی از این افزایش اعتبار داشته باشیم.» طباطبایی با فقیر خواندن فدراسیون بسکتبال اظهار داشت: «به هر فدراسیونی با توجه به عملکرد آن باید اعتبار تخصیص داد. فدراسیون بسکتبال، جزو فقیرترین فدراسیون‌ها از نظر زیرساخت‌های ورزشی است. ما تنها یک سالن استاندارد داریم که تمام مسابقات و اردو‌ها در آن برگزار می‌شود.»

تیراندازی هم تاکنون شش سهمیه گرفته، ولی در بین رشته‌های مدنظر مجلسی‌ها نیست. علی دادگر، رئیس فدراسیون تیراندازی نیز معتقد است حق این رشته و ورزشکارانش تضییع شده است: «این کار شتاب‌زده، غیرکارشناسی و دور از مبنای علمی و منطقی انجام شده است و فدراسیون‌هایی که در آستانه المپیک هستند و سهمیه آن‌ها مسجل شده و شانس کسب  مدال  هم دارند در این لیست نیستند. اگر این موضوع صحت داشته باشد قطعاً غیرکارشناسی و غیرمنطقی عمل شده است. فدراسیون‌های المپیکی در آستانه یک آزمون بزرگ به نام المپیک قرار دارند و هرگونه کمک آن‌ها را به مدال نزدیک‌تر می‌کند، ولی متأسفانه برخی از آن‌ها در لیست نیستند و به نظر این دور از انصاف است. متولی و متخصص در تعیین اولویت‌ها در ورزش کشور، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک هستند و جای سؤال دارد که چطور اولویت‌ها از آن‌ها استعلام نشده است و چطور ۱۰ فدراسیون را جدا کردند و استثنا قائل شدند. اگر قرار به این اعتبارات بود همه المپیکی‌ها باید در لیست قرار می‌گرفتند.»

واکنش کمیته المیپک

کیکاوس سعیدی، دبیرکل کمیته ملی المپیک ابراز امیدواری کرد نمایندگان مجلس در تصمیم‌گیری‌های‌شان بحث تخصیص اعتبارات را تخصصی بررسی کنند: «آنچه باید به آن اشاره کنیم این است که بودجه فدراسیون‌ها شامل منابع و مصارف یک‌سال مالی آنهاست و ما در کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش مسیری کارشناسی را برای بودجه طی می‌کنیم. مجلس هم اختیاراتی دارد و وارد حوزه اختیارات آن‌ها نمی‌شویم. آن‌ها هم نظراتی دارند که اعمال می‌کنند، ولی با توجه به توضیحاتی که در مورد روند تخصیص بودجه در کمیته داشتیم توقع داریم آن‌ها هم موضوع تخصیص اعتبارات به فدراسیون‌ها را تخصصی‌تر بررسی کنند، چراکه ظرفیت، حجم برنامه و مأموریت فدراسیون‌ها، متفاوت است و کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش بر این مسائل آگاه هستند. دوستان و نمایندگان محترم مجلس که بر اساس شنیده‌ها، بودجه‌ای را به چند فدراسیون تخصیص داده‌اند مطلوب است از مسیر حوزه کارشناسی عبور کنند و از دستگاه‌های نظارتی ورزش مشاوره بگیرند تا بودجه مصرفی معنادار، برنامه‌محور و ضوابط بر آن قالب باشد.»

اعتراض فراکسیون ورزش

سخنگوی فراکسیون ورزش هم مخالفتش را با تصمیمات کمیسیون تلفیق اعلام کرد. علی رضایی در گفتگو با تسنیم از اعتراض این فراکسیون به تصمیم گرفته شده، گفت: «بحثی در کمیسیون تلفیق وجود داشت که به فدراسیون‌های المپیکی که مقام قهرمانی کسب می‌کنند و باعث برافراشته شدن پرچم ایران می‌شوند، مبلغی بیشتر از بودجه آن‌ها کمک شود، اگرچه وزارت ورزش معتقد است فدراسیون‌ها باید خودکفا باشند. مجلس در جریان این تصمیم نیست و متأسفانه این موضوع در کمیسیون تلفیق انجام شده و مورد اعتراض و سؤال است. کمیسیون تلفیق باید رویه‌ای در نظر می‌گرفت همانند اینکه این بودجه برای المپیکی‌ها در نظر گرفته می‌شد، ولی برخی فدراسیون‌ها که المپیکی هم نیستند و حتی در آسیا مدال ندارند در این لیست قرار گرفته‌اند. من و محمدمهدی فروردین، رئیس فراکسیون ورزش به این موضوع اعتراض می‌کنیم. قرار بود برای ایجاد انگیزه به فدراسیون‌های المپیکی کمک شود، ولی با رایزنی برخی در فصل بودجه، کمیسیون تلفیق تصمیم دیگری گرفت و  این کار مصداق تبعیض و نارضایتی است و به آن اعتراض خواهیم کرد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار