کد خبر: 1043318
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۰
بورس در هفته گذشته در روندی مطابق ماه گذشته، در شرایط کاهشی قرار گرفت و شاخص کل با کاهش ۴/ ۳ درصدی به یک کانال پایین‌تر وارد شد و باید دید حمایت از شاخص کل فعال می‌شود یا خیر؟
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به گزارش فارس، بورس اوراق بهادار تهران در حالی دومین هفته سال ۱۴۰۰ را پشت سر گذاشت که بسیاری از نماد‌ها در این روز‌ها در صف فروش قفل هستند و سیاست‌های سازمان بورس نه تنها نتوانسته است این صف‌ها را کاهش دهد، بلکه بازار سرمایه را در یک حالت کاملاً رکودی قرار داده است. با تغییر ریاست سازمان بورس در بهمن ماه سال گذشته بارقه‌های امید در فعالان بازار سرمایه شکل گرفت، اما تغییر دامنه نوسان متقارن به دامنه نوسان نامتقارن یکی از معدود فعالیت‌های دوره جدید ریاست سازمان بورس بود که مشکل صف‌های فروش در بورس را حل نکرد. این راه‌حل تنها بر بیشتر و عمیق‌تر شدن رکود موجود در بازار کمک کرد. نتیجه دیگر این سیاست خروج پول سهامداران حقیقی از بازار سرمایه بوده است.

تداوم روند خروج پول از بورس

روند خروج پول از بورس که از ماه‌ها پیش آغاز شده است، در هفته گذشته نیز ادامه داشت و در مجموع بیش از ۲ هزارو ۴۰۰ میلیارد تومان از بورس خارج شد. این روند در صورتی که ادامه داشته باشد، می‌تواند زنگ خطر را برای بورس به صدا درآورد.

مشکل اصلی این روز‌های بورس به نبود تقاضا در بازار برمی‌گردد، یعنی تقاضایی برای سهم‌ها که در بهترین حالت از نظر قیمت قرار دارند، وجود نداشته و این مسئله نشان می‌دهد، سهامداران اعتماد خود را به بازار از دست داده‌اند. شاخص کل بورس در هفته گذشته در تمام روز‌ها منفی بوده است. کاهش ۴/ ۳ درصدی بورس در این هفته نشان می‌دهد، هنوز بازار به یک روند عادی بازنگشته است و افراد از هر فرصتی برای خروج از بازار اقدام می‌کنند.

کاهش بیش از ۴۴‌هزار واحدی شاخص کل نشان می‌دهد، به طور میانگین در هر روز ۹‌هزار واحد کاهش روزانه را تجربه کرده است. کاهش ۴ /۳‌درصدی شاخص در این هفته که با کاهش ارزش بورس همراه بوده است، طی هفته‌های گذشته دائم تکرار شده است. بسیاری از کارشناسان با توجه به تعداد صف‌های فروش در بازار سرمایه که تقریباً ۸۰‌درصد نماد‌ها را در برگرفته است، مثبت شدن برخی نماد‌های شاخص‌ساز را دلیل کاهش ناچیز شاخص کل می‌دانند. شاخص کل هم‌وزن نیز در این هفته در همه روز‌های هفته منفی بوده است. این روند نشان می‌دهد سهم‌های کوچک نیز مانند سهام بزرگ و دولتی با استقبال کمی همراه شده‌اند.

کاهش کمتر شاخص کل هم‌وزن نسبت به شاخص کل نشان می‌دهد، در صورتی که بازار بخواهد بازگردد، باید از نماد‌های کوچک این حرکت شروع شود. نماد‌های بزرگ و شاخص‌ساز به دلیل حجم بالای صف‌های فروش آن‌ها نمی‌توانند روند بازار را به خوبی مدیریت کنند. کاهش بیش از ۵‌هزار واحدی شاخص کل هم‌وزن نشان می‌دهد، در مقایسه با شاخص کل، شاخص هم‌وزن روند منفی کمتری داشته است. در این هفته بیش از سه حمایت معتبر بورس بین شاخص کل یک میلیون و ۲۵۰ هزار واحد تا یک میلیون و ۳۰۰‌هزار واحد شکسته شد. این می‌تواند برای هفته بعد نشان از روند نزولی باشد، البته برخی از کارشناسان مذاکرات برجامی این هفته را یکی از دلایل انتظار سهامداران برای ورود به معاملات می‌دانند.

مقایسه بازدهی بازار‌های مالی

بازار‌های مالی در هفته گذشته در اکثر بازار‌ها روندی نزولی داشته است. این بازار‌ها که منتظر سیگنال از سوی طرف‌های مذاکرات در مورد رفع تحریم‌ها هستند، در هفته گذشته به جز در قیمت نفت و اونس طلا با کاهش همراه بوده‌اند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
0
0
فکر نمیکنید از وقتی که سهام های غیرواقعی و گران دولت وارد بورس شد حال بورس بد و بیمار شد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار