کد خبر: 1043328
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۰
دفاع معاون وزیر صمت از یک سند
رئیس سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: ما باید برنامه خود را برای هر کشوری که می‌توانیم با آن توسعه روابط اقتصادی و تجاری داشته باشیم بر اساس اصول جمهوری اسلامی ایران طراحی کنیم، بنابراین اینکه بگوییم یک سند همکاری، نگاه ما را به سمتی برده که دیگر به ارتباط اقتصادی با سایر کشور‌ها توجه نمی‌کنیم، نگاه درستی نیست.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: حمید زادبوم در گفتگو با ایلنا در مورد سند همکاری ۲۵ساله ایران و چین اظهار کرد: چنین برنامه‌های همکاری باید بلندمدت باشد، البته جزئیات آن در کوتاه‌مدت مشخص می‌شود. الان چین با ۴۷کشور جهان چنین برنامه‌های همکاری دارد و با برخی از کشور‌ها از قبل هم برنامه‌های مشابهی داشته است و درازمدت بودن این برنامه مزیت آن محسوب می‌شود.

وی افزود: از آنجا که این سند برنامه اقدام نبوده و یک برنامه همکاری جامع است، تنها کلیات را مطرح کرده و بلندمدت بودن آن مشکل ایجاد نمی‌کند، اما زمانی که پروژه‌ها را در حوزه‌های مختلف مانند نفت، صنعت، معادن و تجارت تعریف می‌کنیم، با پشتیبانی این برنامه در کوتاه‌مدت یا میان‌مدت اجرا می‌شود. زادبوم تصریح کرد: یکی از مسائلی که در این سند در میان‌مدت به آن توجه شده، جلب سرمایه‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در پروژه‌هایی مانند پالایشگاهی، پتروشیمی، مناطق آزاد، انرژی‌های پاک، خطوط مترو و صنایع معدنی است، چون موضوع پروژه‌ها بلندمدت و میان‌مدت طراحی شده و یکی از مسائل مهم در پروژه‌های میان‌مدت هم بحث سرمایه‌گذاری است. معاون وزیر صمت در پاسخ به برخی تحلیل‌ها مبنی بر گردش به شرق تجارت کشور گفت: اینکه در نظام اقتصاد و تجارت بین‌الملل نگاهمان به شرق یا غرب باشد، شاید چندان کارشناسی شده نباشد. ما می‌توانیم با کشور‌های مختلف چنین برنامه همکاری‌ای داشته باشیم، البته ممکن است کشوری در مقاطع زمانی احساس کند که از یکسری منابع و همکاری با برخی از کشور‌ها جامانده، بنابراین سعی می‌کند نگاه خود را به طرف آن معطوف کند، اما این بدان معنا نیست که با این اقدام از طرف دیگر غافل باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار