کد خبر: 1043662
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۸
خرابکاری در تأسیسات غنی‌سازی ایران، دومین اقدام ظرف یک هفته از زمان شروع پروسه وین است مذاکراتی که ایران بر لغو کامل تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن تأکید دارد
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های عضو برجام برای آنچه احیای برجام خوانده می‌شود ادامه دارد، اما غرب و فرزند نامشروع آن رژیم صهیونیستی همزمان خط خرابکاری را در تأسیسات هسته‌ای ایران ادامه می‌دهند تا به زعم خود حین مذاکره هم دست از قدرت‌نمایی برنداشته باشند و در نهایت خروجی مذاکرات حفظ تحریم‌ها با برچسب‌های متفاوت و در عین حال بازگرداندن ایران به محدودیت‌های برجامی باشد. به خصوص که بنی گانتس هم دیروز گفت هرگونه توافقی با ایران، باید با منافع اسرائیل همسو باشد. با این حال، فعلاً آنچه از مواضع بیانی نمایندگان دولت در مذاکرات به گوش می‌رسد کوتاه نیامدن درباره لغو یکجا و همه انواع تحریم‌ها است.

سیدعباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران و رئیس تیم مذاکره‌کننده در مذاکرات احیای برجام در وین در گفتگو با شبکه NHK ژاپن گفت: «بزرگ‌ترین مانع احیای برجام این است که ایالات متحده تمایلی به متوقف کردن تحریم‌های اعمال شده از سوی دولت ترامپ ندارد. موضع ما این است که اگر ایالات متحده بخواهد به توافق هسته‌ای برگردد، علاوه بر تحریم‌های مرتبط با برجام، باید تمامی تحریم‌های اعمال شده از سوی دولت قبلی را لغو کند.» عراقچی گفت: «ما در مسیر درستی حرکت می‌کنیم و فضای گفتگو‌ها سازنده و مثبت است. اما باید بدانیم که این کار آسان نخواهد بود، بنابراین ما دوباره مذاکره خواهیم کرد و مذاکرات را از سر خواهیم گرفت.» وی افزود: «ما تصمیم گرفته‌ایم مستقیماً به وضعیت نهایی برویم. اقدامات متقابل ایران در پاسخ به نقض برجام، مانند تولید اورانیوم با غلظت ۲۰ درصد و استفاده از سانتریفیوژ‌های با عملکرد بالا، در این مراحل متوقف نمی‌شود و اگر ایالات متحده همه تحریم‌ها را لغو کند، ما نیز به تعهدات خود عمل می‌کنیم.» عراقچی یادآور شد: دولت ژاپن همیشه از مذاکرات در مورد توافق هسته‌ای حمایت کرده است. ژاپن با ایران آشنا است و انتظار داریم دولت امریکا را تشویق کند تا ایران را بفهمد و رفتار خصمانه را متوقف کند.

در همین حال پولیتیکو نزدیک به دموکرات‌ها نوشت: یک مقام ارشد وزارت امور خارجه امریکا در پایان هفته‌ای که تهران و واشنگتن مذاکرات غیرمستقیم را در وین درباره بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ برگزار کردند، خاطرنشان کرد: توافق هسته‌ای در اصل، این امکان را به امریکا داد تا ایران را در خصوص مواردی که با مسئله هسته‌ای مرتبط نبودند، تحریم کند. وی افزود: اگر گروه بایدن به این نتیجه برسد که یک تحریم دوره ترامپ به شکل مشروع درخصوص این موارد اعمال شده است، وظیفه ندارد آن تحریم را لغو کند. از سوی دیگر یک منبع مطلع نزدیک به مذاکرات وین به «پرس‌تی‌وی» گفت: لغو تحریم‌های برجامی کافی نیست و تحریم‌های ترامپ با برچسب‌های دیگر هم باید لغو شود. امریکا علاوه بر تحریم‌های دوره ترامپ، باید تحریم‌های ضدبرجامی دوره اوباما را هم لغو کند. تحریم‌های ISA و Visa Program از دوره اوباما هم باید لغو شوند. حداقل زمان مورد نیاز برای راستی‌آزمایی لغو تحریم‌ها، سه تا شش ماه است.

عراقچی «منابع آگاه» را تکذیب کرد

سخنان و گزارش‌های غیر رسمی درباره راستی‌آزمایی فوری، عراقچی را وادار به واکنش کرده تا جایی که او در بیانیه‌ای اعلام کرد: «جدا از ارشادات و بیانات مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور محترم، مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص موضوع برجام و مذاکرات، صرفاً از سوی وزیر امور خارجه، اینجانب (به عنوان رئیس هیئت مذاکره‌کننده کشورمان) و نیز سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام می‌شود و هرگونه نقل قول‌ها یا اخبار منتشرشده منتسب به منابع آگاه یا منابع نزدیک به هیئت مذاکره‌کننده و امثال آن فاقد اعتبار است.»

به گفته عراقچی وزارت امور خارجه روند گفتگو‌ها را با جزئیات و در سریع‌ترین زمان ممکن به مقامات ارشد نظام گزارش کرده و هرگونه موضع‌گیری رسمی یا مذاکرات منطبق با دستورالعمل‌ها و سیاست‌های ابلاغی را دنبال می‌کند.

عراقچی گفته است: «نشر مطالب پراکنده و غیردقیق از قول منابع بی‌نام و نشان و انتساب آن به عنوان موضع جمهوری اسلامی ایران می‌تواند آثار مخربی بر فضای مذاکرات و راهبرد‌های هیئت مذاکره‌کننده بگذارد و علاوه بر سردرگم کردن طرف‌های خارجی، روی افکار عمومی نیز تأثیر منفی بگذارد. رسانه‌ها به ویژه رسانه‌های رسمی از درج و انتشار این‌گونه خبر‌ها خودداری کنند و از مخاطبان نیز دعوت مى‌کنیم مواضع و اخبار مربوط به مذاکرات را تنها از مراجع ذی‌ربط دنبال کنند.»

خرابکاری در برق نطنز

در شرایطی که حدود یک هفته از شروع مذاکرات تحت نام کمیسیون مشترک برجام گذشته، دومین اقدام منتسب به رژیم صهیونیستی هم اتفاق افتاد. بهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتگو با فارس از وقوع حادثه دیروز در بخشی از شبکه برق تأسیسات غنی‌سازی شهید مصطفی احمدی روشن نطنز خبر داد و گفت که خوشبختانه این حادثه صدمات انسانی و آلودگی به دنبال نداشته است. کمالوندی افزود: علل حادثه در دست بررسی است و متعاقباً اطلاعات تکمیلی اعلام خواهد شد و در پاسخ به اینکه تجهیزات آسیب دیده یا خرابکاری بوده است، گفت: الان اطلاعات بیشتری نداریم. با این حال رسانه‌های صهیونیستی بعد از این حادثه پر شد از اخباری که این اقدام را به خودشان نسبت دادند، هرچند «موشه یعلون» وزیر دفاع سابق رژیم صهیونیستی درباره حادثه رخ داده در برق تأسیسات نطنز در توئیتی به مقامات این رژیم هشدار داد و نوشت: «امیدوارم از مقامات کسی ذوق‌زده نشود و مسئولیت این کار را به عهده نگیرد!» خرابکاری در نطنز دومین اقدام طی یک هفته بعد از شروع مذاکرات است. هفته قبل هم در روز شروع مذاکرات، نفتکش ایرانی ساویز در دریای سرخ هدف خرابکاری قرار گرفت و ۱۳ تیرماه ۱۳۹۹ نیز مرکز مونتاژ سانتریفیوژ‌ها در محوطه باز سایت نطنز دچار حادثه شد. همزمانی این اقدامات، نشان‌دهنده تلاش رژیم صهیونیستی برای اثر‌گذاری بر روند مذاکرات و چیزی است که بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دیروز به صراحت از آن سخن گفت: «هرگونه توافق با ایران باید در راستای منافع واشنگتن و همسو با منافع ما باشد.» او گفته در دیدار با همتای امریکایی خود بر عزم اسرائیل برای همکاری قوی با دولت جو بایدن و دفاع از امنیت مشترک خود تأکید کردم. لازم به یادآوری است که در جولای ۲۰۱۰ نیز، همزمان با کمپین تحریمی دولت اوباما علیه ایران، ویروس استاکس‌نت در همکاری مشترک رژیم صهیونیستی و امریکا، برای خرابکاری علیه برنامه هسته‌ای ایران به کار گرفته شد.

علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی شب شنبه در گفت‌وگویی تلویزیونی با اشاره به مرکز مونتاژ سانتریفیوژ‌های نسل جدید که روز گذشته در پانزدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای افتتاح شد، اظهار داشت: سالن مونتاژ سانتریفیوژ ما را دشمن چند ماه پیش منفجر کرد، ولی باز نایستادیم و سالنی را که جبران‌کننده سالن از دست رفته است به صورت موقت برپا کردیم. الان در دل کوه و نزدیک نطنز شبانه روز در حال کار هستیم که سالن‌های حساس را به دل کوه می‌بریم و امیدواریم سالن‌های مورد نظر سال آینده در دل کوه آماده شود و این تأسیسات را به آنجا منتقل کنیم. روز شنبه ۲۱ فروردین‌ماه در پانزدهمین بزرگداشت روز ملی فناوری هسته‌ای، با دستور رئیس‌جمهور گازدهی به ماشین‌های نسل جدید سانتریفیوژ در مجتمع غنی‌سازی نطنز انجام و همچنین تست مکانیکی سانتریفیوژ IR-۹ آغاز شد و مرکز مونتاژ سانتریفیوژ‌های نسل جدید هم مورد بهره‌برداری قرار گرفت تا ایران نشان داده باشد روند مذاکرات وین تا زمان نتیجه قطعی نمی‌تواند مانعی بر سر راه توسعه برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران باشد و غرب باید متوجه باشد که تداوم تحریم‌های ایران روند این توسعه را حتی تسریع خواهد کرد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۳
0
0
باید غرب و اسرائیل هزینه این اقدامات را بپردازد ، مگر نه کار تکرار میشود ، در ضمن باید مراقب نفوذی ها در سازمان بود ، این کارها نیاز به پشتیبانی نیروهای داخلی دارد ،. مذاکرات برای لغو تحریم ها نباید جدی گرفته شود چون غرب قصد دادن امتیاز بلند مدت ندارد و اگر چیزی بدهد کوتاه مدت ، و تاکتیکی است ، و می خواهد در عوض آن چیزهای ارزش مند بگیرد ، نباید راستی آزمایی کمتر از سه ماه را قبول کرد البته ۶ ماه بهتر است،
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۳
0
2
روزی روزگاری کشوری که مثل اغلب کشورها انرژی هسته‌ای حق مسلمش بود،تصمیم گرفت با دنیا تعا مل و مذاکره کند.از آن به بعد "حق مسلم" شد جرم مسلمش و هر روز تنبیهش کردند و...از این داستان نتیجه میگیریم که بچه خوبی‌ بودن عاقبت خوشی‌ ندارد.
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۳
0
0
مقابله سخت با رژیم غاصب صهیونیستی بابت خرابکاری ها و ترور ها و تعدی ها به حریم انقلاب اسلامی لازم است
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار