کد خبر: 1043768
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۱
وزیر بهداشت در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور: در رابطه با حرف غیرکارشناسی نباید انتظار تکصدایی داشته باشید؛ ما حافظ جان مردم هستیم
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: صدای سرفه‌های سخت و پی در پی، چهره‌های رنجور و چشم‌های نگران بیماران کرونایی و بیمارستان‌های مملو از جمعیت که ظرفیتشان در حال پر شدن است و بیمارانی که منتظر خالی شدن تخت در بخش مراقبت‌های ویژه هستند و نفس در سینه‌هایشان حبس شده‌است. این قاب تصویر را پیش از این در آبان ماه سال گذشته دیده‌بودیم و در روز‌های مهار نسبی بیماری در اواسط بهمن ماه، وزیر بهداشت و دیگر کارشناسان نظام سلامت درباره بازگشت روز‌های سیاه آبان ماه هشدار داده‌بودند، اما ستاد ملی مقابله با کرونا توجهی به این هشدار‌ها نکرد. حالا با نزدیک شدن مرگ بیماران کرونایی به ۳۰۰ نفر در روز، دوباره روز‌های سیاه آبان ماه در حال تکرار است و شاید حتی رکورد مرگ‌های حدود ۵۰۰ نفر در روز هم شکسته شود؛ چراکه هم آمار بیماران جدید چیزی نزدیک به دو برابر آن روزهاست و هم ویروس قالب در کشور ویروس انگلیسی است. در چنین شرایطی وقتی وزیر بهداشت هشدارهایش را یادآوری و به دلایل شکل‌گیری وضعیت کنونی اشاره می‌کند، با انتقاد رئیس‌جمهور از چند‌صدایی در ستاد مقابله با کرونا موجه می‌شود! انتقادی که سعید نمکی در پاسخ به آن گفت: «در رابطه با حرف غیرکارشناسی نباید انتظار تکصدایی داشته باشید؛ ما حافظ جان مردم هستیم. اگر نگاه کارشناسی خریدار داشت، ما در طوفانی به نام موج چهارم کرونای جهش یافته نمی‌افتادیم.» رئیس قوه قضائیه هم به عرصه مطالبه‌گری از ستاد ملی مقابله با کرونا ورود و با انتقاد از مسئولان اجرایی کشور تصریح کرد: «مسئولان اجرایی باید به این سؤال پاسخ بدهند که به رغم هشدار‌های وزارت بهداشت و درمان و مراکز علمی و دانشگاهی نسبت به اوج‌گیری دوباره کرونا و خطرات آن به موقع تصمیم‌گیری و اقدام نکرده‌اند؟»

در حالی که انتظار می‌رفت وزارت بهداشت و نظرات کارشناسی این وزارتخانه متولی سلامت جامعه‌محور تصمیم‌گیری‌های ستاد ملی مقابله با کرونا باشد، اما بی‌توجهی به هشدارها، خواهش‌ها و التماس‌های وزیر بهداشت در این ستاد در رشد تصاعدی آمار ابتلا، بستری و مرگ بیماران کرونایی خود را نشان می‌دهد. در ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه ۲۲ فروردین ماه، ۲۳ هزار و ۳۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۸۸۴ نفر از آن‌ها بستری شدند. در همین زمان، ۲۷۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۴ هزار و ۷۶۴ نفر رسید. ۴ هزار و ۴۴۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

نمکی: با سلامت مردم مسامحه نمی‌کنم

جالب اینجاست که این آمار‌های تکان‌دهنده هنوز هم برای برخی اعضای ستاد از جمله رئیس‌جمهور چندان عمق فاجعه را روشن نکرده‌است. حجت‌الاسلام روحانی در اعتراض به انتقاد وزیر بهداشت و معاون کل این وزارتخانه برای بی‌توجهی به هشدار‌ها و راه‌اندازی طوفان بیماری با صف‌های طولانی مرغ و کالا‌های اساسی و در نهایت با باز گذاشتن جاده‌ها و ممنوع نشدن پرواز‌ها به نقاط حساس و پر التهاب گفت «ستاد کرونا یک سخنگو دارد و نمی‌شود هرکسی یک چیزی بگوید و در مبارزه با کرونا همه باید یکصدا باشیم». روز گذشته وزیر بهداشت که به قول خودش آوار این تصمیمات اشتباه را به دوش می‌کشد و باید از کف رودخانه کشته و زخمی جمع کند، در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور درباره لزوم تکصدایی در مبارزه با کرونا تصریح کرد: «قرار نیست اعتماد مردم را به عنوان بزرگ‌ترین سرمایه اجتماعی حراج کنیم. در رابطه با حرف غیرکارشناسی نباید انتظار تکصدایی داشته باشید؛ ما حافظ جان مردم هستیم؛ من وزیر بهداشت مردم ایران با هر اعتقادی هستم و نمی‌توانم با سلامت مردم مسامحه کنم.»

تعیین مصادیق با وزارت بهداشت است

وزیر بهداشت در ادامه به سخنان دیگر رئیس‌جمهور نیز واکنش نشان داد، رئیس‌جمهور چندی پیش نیز در اظهاراتی گفته‌بود، وقتی ستاد ملی تصمیمی می‌گیرد همه مسئول هستند و باید آن را اجرا کنند. نمکی در این خصوص گفت: «مصادیق را وزارت بهداشت تعیین می‌کند. اصلاً ستاد ملی مقابله با کرونا بدون مصادیق وزارت بهداشت معنایی ندارد. اصلاً ما بیرون می‌آییم، آن‌ها تصمیم بگیرند و به ما ابلاغ کنند. اینطور نمی‌توان مملکت را اداره کرد. ما در دام یکی از سهمگین‌ترین اپیدمی‌های این مملکت افتادیم.» وی افزود: «در این مملکت اتفاقی افتاد که اگر دقت می‌شد و اگر نگاه کارشناسی خریدار داشت، ما در طوفانی به نام موج چهارم کرونای موتاسیون یافته نمی‌افتادیم. بنده مکتوبات زیادی دارم که جزو اسناد طبقه‌بندی شده‌است و بنا نداریم آن را منتشر کنیم.»

گرفتاری در یکی از سهمگین‌ترین اپیدمی‌ها

نمکی با بیان اینکه در دام یکی از سهمگین‌ترین اپیدمی‌ها افتاده‌ایم، به ضرورت ممنوعیت‌های پروازی اشاره کرد و گفت: «گفتیم دو کار باید کنید؛ ۱- باید با نیرو‌های طرح شهید سلیمانی تا ۱۸ فروردین شعله‌های کوچک را در منازل و محله خاموش کنیم و اعلام کردیم با جمعیت سیال و غیرساکن نمی‌توانیم بیماریابی کنیم.»

وی با گلایه از انجام سفر‌های نوروزی خاطر نشان کرد: «گفتیم سفر در هر صورتی عامل انتقال بیماری است و نوشتم تاب‌آوری مردم مهم است، اما تاب‌آوری نظام سلامت مهم‌تر است و مازندران تازه از پیک ووهان درآمده‌بود که درگیر پیک کرونای انگلیسی شد.»

وی ادامه داد: «خدمت مقام معظم رهبری نوشتم که تصمیمات قرارگاه نیاز است که اجرا شود و ایشان نوشتند نگران نباشید و در آنجا تعیین کردند و گفتند مصادیق را وزارت بهداشت تعیین می‌کند.»

رئیسی: مسئولان اجرایی باید پاسخگو باشند

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه نیز به طرح پرسش از مسئولان اجرایی پرداخت که «چرا به رغم هشدار‌های وزارت بهداشت و درمان و مراکز علمی و دانشگاهی نسبت به اوج‌گیری دوباره کرونا و خطرات آن به موقع تصمیم‌گیری و اقدام نکرده‌اند؟»

وی تأکید کرد: «زمان‌شناسی در هر کاری مهم است و در جایی که با جان و زندگی و معیشت مردم مرتبط است، مهم‌تر می‌شود و این سؤال جدی مردم از مسئولان تصمیم‌گیر است که چرا با تأخیر با موج جدید کرونا مقابله شد که شاهد اشکالات و خسارات آن هستیم و حتماً باید در این خصوص پاسخگو باشند.»

شرایط برگزاری مراسم ماه رمضان

وزیر بهداشت همچنین در آستانه ماه مبارک رمضان در نامه‌ای به معاونت بهداشت شرایط برگزاری مراسم ماه رمضان را اعلام کرد. بر این اساس هر چند در شهر‌های زرد و آبی با رعایت شیوه نامه‌ها برگزاری نماز و برگزاری مراسم احیا بلامانع است، مع الوصف با توجه به شیوع گسترده بیماری با ویروس موتاسیون‌یافته کمتر نقطه‌ای حائز شرایط فوق خواهد بود، بنابراین می‌طلبد تا با تدوین شیوه نامه‌ای برای برگزاری نماز‌های یومیه ماه مبارک (یک وعده آن هم به‌مدت نیم ساعت) با حداقل نفرات و در فضای باز با رعایت حداکثر فاصله و ماسک و جانماز و سجاده اختصاصی در کلیه شهر‌ها اجازه داده‌شود.

مراسم احیا‌ی شب‌های قدر هم می‌تواند همچون سال گذشته با رعایت فاصله و تعداد محدود در فضای مناسب و باز در کلیه شهر‌ها حداکثر به‌مدت دو ساعت اجرا شود؛ لوازم کاملاً شخصی و ورودی و خروجی‌ها متعدد و بدون تماس باشد.

بدیهی است اگر شرایط شهری به‌شدت اضطراری و مشمول قرنطینه عمومی و عدم رفت‌وآمد قرار گرفت، متفاوت عمل خواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار