کد خبر: 1044364
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۹
در ۲۴ ساعت منتهی به روز شنبه، ۲۱ هزار و ۳۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۱۷۶ نفر از آن‌ها بستری شدند. در همین زمان، ۳۱۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۶۶ هزار و ۳۲۷ نفر رسید. در حال حاضر ۲۵۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۲۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۵۱ شهر در وضعیت زرد و ۱۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: تاخت و تاز موج چهارم کرونا در کشور همچنان ادامه دارد و در شهر‌هایی با وضعیت قرمز پر‌رنگ و سیاه آی‌سی‌یو بیمارستان‌ها در اشغال بیماران بدحال کرونایی است. حالا بناست تا برای مهار ویروس و کاهش آمار مرگ و میرها، واکسیناسیون عمومی علیه کرونا شدت بگیرد. طبق اعلام رئیس‌جمهور تا پایان هفته جاری یک میلیون و ۴۰۰ هزار دوز واکسن به گروه‌های هدف تزریق خواهد شد. به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا واکسن ایرانی کرونا هم قرار است تا تیرماه در سبد وزارت بهداشت قرار گیرد. در عین حال سازمان غذا و دارو مجوز واردات واکسن سینوفارم توسط جمعیت هلال احمر را صادر کرد. با تمام این‌ها ماجرای تزریق واکسن سهمیه پاکبانان آبادانی به برخی مدیران شهری، نگرانی‌هایی را درباره تخلف از اولویت‌های سند ملی واکسیناسیون کرونا شکل داده‌است. این ماجرا نشان داد در سیستم تزریق واکسن خلأ وجود دارد و لازم است تا با تدابیری همچون ایجاد سامانه‌ای برای ثبت کد ملی افراد در اولویت دریافت واکسن و نظارت دقیق‌تر بر روند واکسیناسیون، مسیر تکرار این تخلف را مسدود کرد. در غیر این صورت تزریق واکسن سهمیه پاکبانان، کادر درمان، بیماران خاص و سالمندان به مدیران ماجرایی پر تکرار خواهد شد.

در ۲۴ ساعت منتهی به روز شنبه، ۲۱ هزار و ۳۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۱۷۶ نفر از آن‌ها بستری شدند. در همین زمان، ۳۱۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۶۶ هزار و ۳۲۷ نفر رسید. در حال حاضر ۲۵۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۲۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۵۱ شهر در وضعیت زرد و ۱۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

تزریق یک میلیون و ۴۰۰ هزار واکسن تا پایان هفته جاری

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در جلسه ستاد مقابله با بیماری کرونا با ابراز امیدواری نسبت به تولید واکسن ایرانی در تابستان گفت: «باید هر چه سریع‌تر واکسن خریداری کنیم. در حال حاضر جمعیتی بالغ بر ۷ تا ۸ میلیون نفر بالای ۶۵ سال هستند که اگر بتوانیم آن‌ها را واکسینه کنیم، خیلی شرایط فرق می‌کند.» وی با بیان اینکه تا پایان دولت هزاران تخت بیمارستانی آماده می‌شود از تزریق نزدیک به یک میلیون و ۴۰۰ هزار واکسن در کشور تا پایان هفته جاری خبر داد.

آغاز فاز دوم واکسیناسیون از اواسط اردیبهشت

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم درباره روند تولید واکسن وطنی کرونا گفت: «واکسن شفافارمد یا همان واکسن کووایران برکت در آستانه ورود به فاز سوم است و اگر با موفقیت به اتمام برسد ما می‌توانیم دیگر از این شرکت‌ها واکسیناسیون را به طور کامل دریافت کنیم و واکسیناسیون سریع انجام شود.» به گفته وی واکسن مؤسسه رازی در آستانه ورود به فاز دو و واکسن وزارت دفاع هم که به اسم میلاد دارو نور تولید می‌کند در آستانه ورود به فاز دوم است. از طرفی واکسن تولید مشترک انستیتو پاستور در آستانه ورود به فاز سه است. واکسن سیناژر هم در مرحله اخذ تأییدیه کمیته بالینی است. رئیسی تصریح کرد: «امیدواریم یک یا دو واکسن ساز از تیرماه به شکل انبوه واکسن در اختیار ما بگذارند.»

وی درباره میزان واکسن‌های وارداتی، هم اینگونه توضیح داد: «تاکنون حدود ۴۲۰ هزار دوز از روسیه، ۶۵۰ هزار دوز از کشور چین، ۱۲۵ هزار دوز از هندوستان که البته قرار بود ما از این کشور ۵۰۰ هزار دوز واکسن بگیریم که تاکنون ۱۲۵ هزار دوز تحویل داده شده‌است‌و از کشور کره‌جنوبی واکسن آسترازنکا حدود۷۰۰ هزار دوز واکسن تحویل گرفتیم. مجموعاً یک میلیون و ۸۹۵ هزار دوز واکسن در اختیار ما قرار گرفته‌است و، چون واکسن‌ها دو دوزی تزریق می‌شود تاکنون قریب به ۵۰۰ هزار نفر واکسیناسیون انجام دادیم و امیدواریم ظرف یک هفته تا ۱۰ روز آینده واکسیناسیون فاز اول شامل کادر درمان، گروهی از بیماران صعب‌العلاج، سرطانی و افراد خانه سالمندان را بتوانیم انجام داده و تمام کنیم و از اواسط اردیبهشت ماه وارد فاز دوم واکسیناسیون شویم.»

با مجوز وزارت بهداشت جمعیت هلال احمر هم وارد عرصه خرید واکسن شد. محمد حسن قوسیان مقدم، سخنگوی جمعیت هلال احمر در این‌باره گفت: «نزدیک به چهار ماه است که جمعیت هلال احمر برای تهیه و تأمین واکسن کرونا در حال تلاش و پیگیری است و حتی رایزنی‌هایی را نیز با کشور‌های چین، روسیه و هند برای تأمین واکسن داشت، اما با توجه به اینکه مجوز تأمین واکسن از سوی وزارت بهداشت صادر نشده بوده، امکان تهیه آن از سوی هلال احمر وجود نداشت.»

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت مجوز تهیه واکسن از سوی هلال احمر را به تازگی و از تاریخ ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۰ صادر کرده‌است، گفت: «به محض دریافت مجوز هلال احمر مجدداً پیگیری‌ها و رایزنی‌های خود را آغاز کرده و امیدواریم بتوانیم نسبت به تأمین واکسن اقدام کنیم.»

اثر خلأ ساختار واکسیناسیون بر بروز تخلف‌ها

با وجود تمام تلاش‌هایی که برای تأمین واکسن مورد نیاز کشور در حال انجام است، اما همچنان در این حوزه محدودیت وجود دارد و همین محدودیت‌ها احتمال سوء‌استفاده و تخطی از اولویت دریافت واکسن را بیشتر می‌کند. نمونه‌ای از تخلفات واکسنی و دریافت سهمیه واکسن پاکبانان از سوی مدیران را در شهر آبادان شاهد بودیم که نشان داد ساختار کنونی تزریق واکسن به گونه‌ای نیست که احتمال تخلفات را به صفر برساند. حالا حمید مرانی‌پور، دادستان آبادان از پیگیری قضایی این ماجرا خبر داده و وزیر بهداشت هم معاون بهداشتی و مدیران ناظر بر اجرای برنامه ایمن‌سازی را عزل کرد. با تمام این‌ها بی‌تردید لازم است تا با طراحی سامانه‌هایی زمینه‌های بروز چنین تخلفاتی را از بین برد؛ به‌طور نمونه طراحی سامانه‌ای که اسم، مشخصات و کد ملی افراد دارای اولویت تزریق واکسن را مشخص کند و در عین حال لزوم نظارت بیشتر بر عملکرد مدیران و ناظران اجرای برنامه ایمن‌سازی بیش از پیش احساس می‌شود. در غیر این صورت ماجرای سوء‌استفاده مدیران از سهمیه واکسن اقشار زحمت‌کشی همچون غسال‌ها یا پاکبانان یا حتی کادر درمان، بیماران خاص و سالمندان تکرار خواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار