کد خبر: 1044403
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۹
صعود قیمت‌ها بی‌توجه به وعده‌های مسئولان در اسفند ۱۳۹۹
بررسی جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صمت حاکی از افزایش ۴۰ تا ۱۱۳ درصدی برنج، گوشت و شکر در اسفند سال ۱۳۹۹ نسبت به ماه مشابه سال ۱۳۹۸ است.

سرویس اقتصاد جوان آنلاین: روند قیمت کالا‌های اساسی طی یک‌سال گذشته به‌رغم وعده‌های مکرر مسئولان همچنان افزایشی و به تعبیری به مرحله «لجام گسیختگی» رسیده است. دولتمردان نیمه سال ۱۳۹۹ روند کند تخصیص ارز و ترخیص کالا‌های اساسی از گمرکات را عامل اصلی ایجاد تنش قیمتی در بازار اقلام مختلف اعلام می‌کردند؛ به طوری که ستاد تنظیم بازار و شورای هماهنگی اقتصادی دولت مصوبات و دستورالعمل‌هایی را برای سرعت بخشیدن به ترخیص کالا‌ها صادر کردند و وعده دادند با تسریع در این ترخیص‌ها و افزایش بازاررسانی، قیمت‌ها تعدیل خواهد شد. از جمله علیرضا رزم حسینی، وزیر صمت که ۱۳ آبان سال گذشته وعده داد که «در هفته آینده تغییرات محسوسی در قیمت کالا‌های اساسی خواهیم داشت.»


اظهارات علیرضا رزم حسینی، وزیر صمت پس از آن مطرح شد که مقام معظم رهبری، در سخنرانی تلویزیونی با تأکید بر اینکه بسیاری از مشکلات کنونی ارتباطی به تحریم ندارند و ناشی از ناهماهنگی‌ها هستند، گفتند: بسیاری از گرانی‌های اخیر واقعاً توجیه ندارد و باید با هماهنگی بین دستگاه‌های مربوطه مسئولان هرچه زودتر آن را علاج کنند. ایشان، گرانی گوشت، مرغ، گوجه تا پوشک بچه را به رغم موجود بودن جنس و کالا، گرانی‌های بی‌دلیل خواندند و افزودند: همه این گرانی‌ها و مشکلات، با هماهنگی دستگاه‌ها قابل حل هستند و باید مشکلات از جلوی پای مردم برداشته شود. با این حال بررسی آمار ارائه شده از سوی وزارت صمت از قیمت کالا‌های اساسی در اسفند سال ۹۹ یعنی ماه‌ها پس از وعده‌های مکرر مسئولان برای کاهش قیمت‌ها، نرخ انواع کالا‌های اساسی نسبت به اسفند ۱۳۹۸ با افزایش‌های شدیدی همراه بوده است. بر اساس این آمار بیشترین افزایش قیمت در اسفند ۱۳۹۹ مربوط به برنج پاکستانی باسماتی بوده که قیمت آن با ۶ /۱۱۳ درصد افزایش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان در اسفند سال ۱۳۹۸ به ۲۴ هزار و ۶۰۰ تومان در ماه مشابه سال قبل رسیده است. قیمت برنج تایلندی نیز در این مدت با ۱ /۱۱۱ درصد افزایش قیمت، از ۷ هزار و ۴۰۰ به ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است. البته قیمت برنج‌های داخلی طارم اعلا و داخلی هاشمی درجه یک نیز در این مدت به ترتیب ۲/ ۴۶ و ۵/ ۴۳ درصد افزایش داشته و در اسفند ۱۳۹۹ به حدود ۳۴ هزار و ۳۰۰ تومان، ۳۳ هزار و ۴۰۰ تومان رسیده است. قیمت گوشت مرغ هم با ۸۷ درصد افزایش از ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان در اسفند سال ۱۳۹۸ به حدود ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان در اسفند سال ۱۳۹۹ رسیده است. سال گذشته قیمت مصوب مرغ در ستاد تنظیم بازار دو بار افزایش یافت و در نهایت قیمت مصوب آن ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان شد، اما در اسفندماه قیمت هر کیلو گوشت مرغ به بیش از ۴۰ هزار تومان هم رسید. بررسی قیمت این اقلام اساسی طی یک ماه نیز نشان می‌دهد به جز برنج تایلندی با کاهش ۸/ ۱ درصدی، قیمت همه اقلام یاد شده در اسفند ۱۳۹۹ نسبت به ماه قبل از آن افزایش یافته و میزان افزایش قیمت‌ها طی یک ماه هم بین ۱/۱ درصد (برنج پاکستانی) تا ۸/ ۱۳ درصد (شکر بسته بندی) بوده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار