کد خبر: 1044448
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۹
مدیرکل بیمه سلامت خراسان رضوی خبر داد:
مدیرکل بیمه سلامت خراسان رضوی گفت: از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری دفترچه های کاغذی بیمه سلامت به تدریج حذف خواهند شد.

دکتر علیرضا رمزی در نشست خبری به منظور تشریح طرح ملی  حذف دفترچه های کاغذی درمان  بیمه سلامت گفت: از اردیبهشت ماه سال جاری دفترچه های کاغذی بیمه سلامت به تدریج حذف خواهند شد.

وی افزود:در راستای اجرای بند ج ماده ۷۰برنامه ششم توسعه کشور و بند ز تبصره ۱۷قانون بودجه سال ۱۴۰۰و با توجه به ابلاغیه شماره ۱/۱۷۹۰۰۵مورخ ۹۹/۱۰/۲۱ وزیر محترم ارتباطات و فناروی اطلاعات ، سازمان بیمه سلامت ایران ملزم به اجرای برنامه نسخه نویسی الکترونیک در همه مراکز درمانی طرف قرار داد در سطح کشور می باشد.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان رضوی با بیان اینکه ۹۹درصد مراکز خصوصی طرف قرار داد بیمه سلامت استان در سال گذشته زیرساخت های لازم برای نسخه نویسی الکترونیک را فراهم کردند،  افزود: از این رو بر اساس ابلاغیه شماره ۱۴۰۰/۱۳۴۳۶مورخ ۱۸فروردین ماه سال جاری از ابتدای اردیبهشت ماه ۱۴۰۰چاپ دفترچه  بیمه درمان بیمه شدگان صندوق بیمه سلامت همگانی، از ابتدای خرداد ماه چاپ دفترچه های بیمه شدگان صندوق روستائیان و از ابتدای تیرماه نیز چاپ دفترچه های بیمه ای سایر صندوق های سازمان بیمه سلامت در سطح استان متوقف خواهد شد.

دکتر رمزی ادامه داد: با اجرای این طرح بیمه شدگان بیمه سلامت جهت مراجعه به پزشک و مراکز درمانی طرف قرار داد، نیازی به دفترچه نخواهند داشت و خدمات رسانی به آنها منوط به داشتن اعتبار بیمه ای صرفا بر اساس کد ملی به آنها صورت خواهد گرفت.

وی افزود: بیمه شدگانی که تا پایان فروردین ماه برگه های دفترچه های کاغذی  آنها تمام می شود ،  از آن جایی که دیگر دفترچه کاغذی برای آنها چاپ نخواهد شد باید به دفاتر نمایندگی بیمه سلامت که قبلا برای آنها دفترچه چاپ می کردند مراجعه کنند تا برگه ای شامل مشخصات اولیه و مشابه برگه اول دفترچه برای انها تهیه و در اختیار آنها قرار بگیرد تا هنگام مراجعه به پزشک و مراکز درمانی با ارائه این برگه خدمات درمانی به آنها ارائه شود ، بنابراین در مکان هایی که زیرساخت های الکترونیک نسخه نویسی فراهم باشد تجویز دارو و سایر موارد صرفا با ارائه این برگه برای بیمه شده انجام خواهد شد و در مکان هایی که به دلایلی نظیر کندی سرعت و یا عدم دسترسی به اینترنت ،زیر ساخت های لازم فراهم نمی باشد  پزشک در سربرگ مطب یا درمانگاه و با درج کدملی بیمه شده در قسمت بالا سربرگ اقدام به تجویز دارو و سایر خدمات برای بیمه شده خواهد کرد.

سامانه#۱۶۶۶*

دکتر رمزی با بیان اینکه اجرای این طرح در شرایط فعلی نیز نقش به سزایی در کاهش شیوع کرونا خواهد داشت،  ادامه داد: همچنین بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت و همچنین پزشکان و مراکز درمانی می توانند از طریق شماره گیری #۱۶۶۶*در تلفن همراه خود از اعتبار خود جهت دریافت و ارائه خدمات درمانی اطلاع پیدا کنند. همچنین در صورتی که بیمه شدگان برای دریافت خدمات الکترونیک با مسائلی از سوی پزشکان و مراکز درمانی مواجه شدند می توانند از طریق سامانه ۱۶۶۶و همچنین شماره تلفن های ۳۸۴۴۶۱۱۴ و ۳۸۴۴۶۱۱۶موارد را اطلاع رسانی نمایند.

وی افزود: افرادی که دفترچه های بیمه سلامت آنها هنوز دارای برگه کاغذی می باشد در بخش خصوصی تا پایان تیرماه و در بخش دولتی و دانشگاهی تا پایان مهرماه در مواردی که زیرساخت های  الکترونیک پزشکان و مراکز طرف قرار داد فراهم نباشد قابلیت استفاده خواهد داشت، اما از تاریخ های یاد شده این دفترچه ها نیز قابلیت استفاده نداشته و تنها از طریق نسخه نویسی الکترونیک خدمات رسانی صورت خواهد گرفت. 

وی با بیان اینکه در اسفندماه سال گذشته مبلغ ۲۵۶میلیارد و ۹۷۴میلیون تومان از مطالبات بیمه شدگان و مراکز درمانی طرف قرار داد بیمه سلامت در خراسان رضوی پرداخت شد، افزود: در حال حاضر بالغ بر ۵۰درصد جمعیت استان از خدمات بیمه سلامت ایران استفاده می کنند.

*اتباع خارجی

دکتر رمزی تصریح کرد: قرار داد بیمه درمان اتباع و مهاجرین خارجی نیز باتوجه به توافق های صورت گرفته بین وزارت کشور، کمیساریای عالی پناهندگان و بیمه سلامت ایران برای پناهندگان افغانستانی و عراقی با سه عنوان اتباع خارجی آسیب پذیر، اتباع بیماران خاص و غیر آسیب پذیر،  خدمات بیمه ای انجام می شود ، از این رو این افراد پس از معرفی در گروه های آسیب پذیر و خاص به صورت رایگان و در گروه غیر آسیب پذیر با پرداخت حق بیمه مصوب، در صندوق سایر اقشار از پوشش بیمه سلامت برخوردار می شوند.

وی افزود: این طرح از تاریخ ۹آذر ماه سال گذشته در خراسان رضوی آغاز شده است و همچنان نیز ادامه دارد و تاکنون ۱۹۵۳۵نفر از اتباع خارجی استان از این خدمات بهره مند شده اند.

*خدمات کرونایی

مدیرکل بیمه سلامت خراسان رضوی ادامه داد: در شش ماهه اول سال گذشته بالغ بر ۱۷۷میلیارد ریال از اعتبارات بیمه سلامت استان به درمان بیماری کرونا در بیمارستان های خراسان رضوی اختصاص پیدا کرد و همچنین ۲۸۱تخت ICUبه ظرفیت قبیل تخت های ICU استان افزوده شد.

رمزی در باره تعهدات بیمه سلامت برای داروهای رمدسیور و فاویپیراویر که داروهای درمانی بیماری کرونا می باشند نیز گفت:از آبان ماه سال جاری و با توجه به مصوبات شورای عالی بیمه سلامت این دو دارو  صرفا برای بیماران بستری مبتلا به کرونا در تعهد سازمان بیمه سلامت ایران قرار گرفته است  و پیش بینی می شود هزینه های ایجادی پوشش این داروها در سطح استان ماهانه  در حدود۷ میلیارد و ۲۸۰میلیون تومان خواهد بود.

وی  افزود:از ابتدای سال جاری ماهانه هزینه درمان بیمه شدگان سلامت  مبلغی در حدود۹۱میلیارد تومان می باشد که از این مبلغ حدود ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای بیماران کرونایی هزینه شده است.  به عبارتی در هر ۲۴ساعت بالغ بر ۲میلیارد و ۹۴۰ میلیون تومان هزینه درمان بیمه شدگان برای اداره کل بیمه سلامت خراسان رضوی ایجاد می شود به گونه ای که در هر ۲۴ساعت حدود ۳۰ هزار  بار مراجعه به مراکز درمانی استان صورت می پذیرد.

*مسائل حذف دفترچه کاغذی

وی در پاسخ به سوال قدس آنلاین مبنی بر اینکه علی رغم اجرای طرح حذف دفترچه های کاغذی از سوی بیمه تامین اجتماعی اما همچنان مشکلاتی در این زمینه وجود دارد و برای بیمه سلامت چه تضمینی است که این مشکلات به حداقل ممکن برسد، بیان داشت:  ۹۹درصد پزشکان، داروخانه ها ، آزمایشگاه ها و مراکز تصویر برداری استان  زیرساخت های لازم برای اجرای نسخه نویسی الکترونیک فراهم شده است و در بخش دولتی و دانشگاهی نیز تا حدودی عقب افتادگی در تامین زیرساخت ها وجود دارد که این موضوع باعث شده است حذف دفترچه های کاغذی به تدریج در صندوق های مختلف بیمه سلامت اجرا شود تا در این بخش ها نیز زیرساخت های لازم فراهم شود.

دکتر رمزی  افزود: از طرفی اجرای نسخه الکترونیک در راستای الزام قانونی و برمبنای تحقق برنامه ششم توسعه می باشد، همچنین  در مکان هایی که امکان نسخه نویسی الکترونیک فراهم نباشد از طریق سربرگ مطب یا مرکز درمانی با درج کدملی بیمه شده خدمات درمانی به بیمه شدگان ارائه خواهد شد. 

وی ادامه داد: از طرفی بیمه سلامت تبادل الکترونیکی اسناد بستری را از نیمه دوم سال ۹۸شروع کرد و در بحث سرپایی نیز طبق برنامه ششم توسعه باید به سمت خدمات الکترونیکی و حذف نسخه های کاغذی بویژه در شرایط کرونایی و با توجه به اینکه برای از بین رفتن این ویروس از سطح جامعه نیز زمان دقیقی نمی توان پیش بینی کرد پیش رفت.

رمزی با بیان اینکه از پزشکان و مراکز درمانی طرف قرار داد تقاضا داریم که در جهت اجرای این طرح همکاری لازم را داشته باشند تا کمترین مسئله ای برای بیمه شدگان رخ دهد، ادامه داد: ممکن است در آغاز اجرای این طرح ملی مشکلاتی در زمینه های مختلف رخ دهد که منکر آن نیستیم ولی منافع آن پس از این دوره گذار و رفع کامل مسائل بیشتر مشخص خواهد شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار