کد خبر: 1044642
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۰
سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان در نشست خبری عنوان کرد
سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان در اولین نشست خبری خود با اشاره به بحث‌های مرتبط با وحدت نیرو‌های اصولگرا برای حضور در انتخابات به این نکته اشاره کرد که مدل مد‌نظر ما برای انتخابات سال ۱۴۰۰ همان مدلی است که در سال ۹۶ پیاده شد و ما به همان روش به دنبال یک کاندیدای واحد در انتخابات هستیم.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: این روز‌ها تغییر و تحولات در داخل جریان و نهاد‌های مختلف برای انتخابات ریاست جمهوری آینده با سرعت بیشتری در حال روی دادن است و به تدریج گروه‌ها و جریان‌های سیاسی در حال نقش آفرینی در انتخابات هستند. در این میان شورای وحدت اصولگرایان هم به‌عنوان یکی از جریان‌های مجموعه نیرو‌های انقلابی به‌عنوان یک نهاد حزبی در تلاش برای رسیدن به یک کاندیدای واحد در انتخابات ریاست جمهوری است؛ همانگونه که در انتخابات‌های گذشته نیز در این مسیر قدم بر‌می‌داشت.

تجربه سال ۹۲ سبب شده که از آن زمان به بعد بحث وحدت نیرو‌ها و کاندیدا‌ها به‌عنوان یک هدف جدی در دستور کار نیرو‌های اصولگرا قرار بگیرد. به نظر می‌رسد که نیرو‌های انقلابی در شرایط فعلی نیز به دنبال رسیدن به گزینه واحد در انتخابات هستند.

مطالبه از آیت‌الله رئیسی

منوچهر متکی، سخنگوی شورای وحدت روز گذشته در نشست خبری خود که در باشگاه خبرنگاران برگزار شد، گفت: در انتخابات گذشته مجلس میزان مشارکت دشمنان را ترغیب کرد که در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده تا نظام را دچار مشکل کنند و ایجاد یأس در برنامه‌های‌شان است و هر کس در این خط حرکت کند، دستاورد‌های انقلاب و امام را هدف قرار داده است. وی افزود: همه سیاسیون و فعالان رسانه وظیفه‌ای انقلابی و جدی برای کشورشان در این مقطع دارند.

متکی گفت: ما هم برای شورا‌ها و هم برای انتخابات مهم ریاست‌جمهوری ۸ سال تجربه دولت یازدهم و دوازدهم را داریم. حوزه سیاست خارجی ما دچار تنش‌ها و چالش‌هایی بود و با وجود تلاش‌های پیگیر و حرفه‌ای تیم سیاست خارجه، کماکان برای حل و فصل پرونده هسته‌ای و برجام در خانه اول هستیم. وی افزود: مطالبه از آیت‌الله رئیسی برای حضور در انتخابات را از سوی اقشار مختلف و در جای جای کشور مشاهده می‌کنیم و بعضاً اخبارش را هم داریم، اما اینکه گروه مشخصی در این مورد به رهبرانقلاب نامه نوشته باشند، بنده اطلاعی ندارم.

متکی ضمن اشاره به اینکه براساس پاسخ‌هایی که به دبیرخانه شورای وحدت برسد، برنامه خود را عملیاتی می‌کنیم و اقدام ما در طراحی شورای وحدت موکول به کسانی است که به نامه رئیس شورای وحدت پاسخ می‌دهند، خاطر نشان کرد: در متن نامه آمده کسانی در معرض نامزد شدن قرار دارند که برنامه‌های خود را اعلام کنند و دیگری این بود که حداقل ۱۰ نفر از تیم خود را معرفی کنند. کارگروه بررسی برنامه و تیم را در شورای وحدت تشکیل دادیم و این دو کارگروه سؤالات و چالش‌هایی را که نسبت به نامزد‌ها داشتند، می‌توانند مطرح کنند و بعد از آن اعلام نظر خواهد شد.

بررسی قانون انتخابات جزو اولویت شورای وحدت نیست

متکی در پاسخ به پرسشی در مورد قانون جدید انتخابات بیان داشت: با توجه به اینکه زمان کمی تا انتخابات مانده است، بررسی قانون انتخابات، جزو اولویت شورای وحدت نیست و موضوعاتی که در مجلس و شورای نگهبان مطرح شده است، اگر به نتیجه نهایی درخصوص قانون انتخابات برسد، ما هم براساس قانون جدید عمل خواهیم کرد.

سخنگوی شورای وحدت در پاسخ به این سؤال که کدام گفتمان را در انتخابات پیروز می‌دانید؟ اظهار داشت: گفتمان باید کارگشا باشد و برای باز شدن قفل‌هایی که در حوزه اقتصاد وجود دارد، تلاش کند و باید تعهد خود را به مردم و انقلاب حفظ کند و درک درستی از شرایط مردم در جامعه داشته باشد.

جریان حاکم در دولت را رقیب خود می‌دانیم

متکی افزود: گفتمان جدید باید یک تحول اساسی در مسیر وضع مطلوب ایجاد کند، بنابراین گفتمان ما باید اصولگرایانه انقلابی و معطوف به مشکلات مردم و مقاومت و ایستادگی در حوزه داخلی و بین‌المللی باشد، زیرا هزینه مقاومت و ایستادگی همیشه کمتر از وادادگی است.

وزیر خارجه اسبق کشورمان همچنین در پاسخ به این سؤال که رقیب اصلی خود را کدام جریان می‌دانید؟ تصریح کرد: یک جریان، جریانی است که در هشت سال گذشته کشور را مدیریت کرده و با وجود اینکه برخی در تلاش هستند بازی را خراب کنند و هم بگویند من نبودم و هم بگویند دولت اختیاری ندارد، اما بنده معتقدم که همه این‌ها از یک جریان هستند، جریان دوم هم جریانی است که در دولت نبوده و صرفاً شاهد و ناظر اعمال آن بوده است و آن هم جریان انقلابی کشور است و رقابت بین این دو جریان شکل گرفته است.

در نتایج مذاکرات تردید داریم

متکی در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر اینکه تأثیر مذاکرات وین در انتخابات را تا چه حد جدی می‌دانید؟ تصریح کرد: واقعیت این است که من درباره نتایج این مذاکرات تردید جدی دارم، زیرا دوستان ما در دولت همواره شاهد شرایط بودند و حال چیزی را که سال‌ها نتوانستند به آن برسند درصدد هستند تا با تلاش چند ماهه شاید بتوانند به دست بیاورند؛ نمی‌خواهم قضاوت کنم که چقدر انتخاباتی است، اما می‌تواند در انتخابات موثر باشد، ولی واقعیت صحنه این است که با توجه به تجربه ۴۰ ساله خود به صورت عام و شش سال به طور خاص، باید قدری عینک ذوق‌زدگی را از خود دور کنیم و واقع‌بین باشیم.

وی افزود: واقعیت این است که امریکا از هیچ فرصتی برای تحمیل خواسته‌های خود به ملت ایران فروگذار نکرده است و عملکرد ترامپ درباره ایران هم از دلایل اصلی شکست در دور دوم انتخابات بود و ما شاهد این شرایط هستیم و حالا دولت تازه امریکا باید کاری انجام دهد که در دو جمله مقام‌معظم رهبری خلاصه شده است؛ اول اینکه تحریم‌ها به‌طور کامل لغو شود و دوم اینکه تمام گفته‌های‌شان راستی‌آزمایی شود.

متکی ضمن تأکید بر اینکه تحقق این خواسته خیلی نیاز به نشست و مذاکره ندارد، اما آقایان اصرار کردند که باید مذاکره کنیم و مقام‌معظم رهبری به‌طور ضمنی مذاکرات را تأیید کردند، اما فرمودند با چشم باز و دل مطمئن و اینکه مذاکرات فرسایشی نباشد، باید به برجام وارد شد، بیان داشت: در گذشته هم مقام‌معظم رهبری رهنمود می‌کردند و آقایان در میدان حاضر می‌شدند و می‌گفتند این مسائل امکانپذیر نیست؛ فضایی ایجاد شد که گفته شود برجام خسارت محض است.

وی ادامه داد: با وجود چنین نگاهی باز هم به مذاکرات می‌رویم و اگر از دل این مذاکرات تحقق فرمایشات رهبری دربیاید، باید به دولت خسته نباشید و دست مریزاد بگوییم، اما با توجه به صحبت‌هایی که معاون مدیرکل اتحادیه اروپا اظهار کرده و اظهارات نماینده روسیه که می‌گویند خوشحالیم که همه حمایت کردند طرف دیگر به برجام برگردد، خوشبین نیستیم، زیرا اینکه اتحادیه اروپا و ۱+۴ به راه افتادند تا داماد و عروس را به فرش قرمز برگردانند، شک‌برانگیز است.

مدل مورد تأیید ما برای انتخابات مدل سال ۹۶ است

سخنگوی شورای وحدت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰ به یک گزینه واحد می‌رسند یا خیر و آیا انتخابات ۹۲ تکرار می‌شود؟ گفت: دو مدل و عملکرد را در انتخابات ۹۲ و ۹۶ داشتیم. در مدل سال ۹۲ تعداد نامزد‌های اصولگرایان یا نیروی‌های ارزشی دلیل شکست بود و انتخابات برده را باختیم. مدل ۹۶ مدلی بود که نیرو‌های ارزشی و اصولگرا نشان دادند که می‌توانند به وحدت برسند و این مدل اگرچه حرف و حدیث داشت و منتهی به انتخاب نامزد واحد نشد، اما ۱۶ میلیون رأی از تجمیع جریان‌های مختلف قابل اعتناست و مدل مورد تأیید ما مدل ۹۶ است و با نامزد‌های مختلف وارد می‌شویم، اما یکپارچه عمل کردن و رسیدن به یک نامزد واحد را شرط لازم برای موفقیت در انتخابات می‌دانیم.

متکی درباره تحلیل جریان اصولگرایی و نقد به شورای وحدت گفت: شورای وحدت در مقابل شورای ائتلاف نیست و دو ظرفیتی هستند که می‌توانند تجمیع شوند. ادامه تلاش‌ها برای وحدت و یکی شدن و دوم پرهیز از اختلاف در دو نکته مورد تأکید ماست. با شورای ائتلاف و جبهه پایداری قطعاً در مقوله انتخابات اشتراکات بسیار زیادی داریم که می‌تواند به ما کمک کند هم اردوگاه واحدی را طراحی کنیم و هم به نامزد واحد برسیم.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
میرزا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۱
0
0
در انقلاب اسلامی، دو طیف بیشتر نداریم؛
"انقلابی و غیر انقلابی"

حضور و سخنرانی رهبر انقلاب در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی
ایشان به یک اصل و تجربه‌ی اساسی اشاره کردند و افزودند: در طول انقلاب اسلامی، هرگاه مدیریت انقلابی، فعال و پرتحرک داشتیم، کارها پیش رفته است و هرجا مدیریت‌های ضعیف، بی‌حال، ناامید، غیرانقلابی و بی‌تحرک داشتیم، کارها متوقف یا منحرف شده است، بنابراین باید مدیران، افرادی باانگیزه‌تر و کارآمدتر باشند و تلاش بیشتری انجام دهند و بحول‌وقوه‌ی الهی این‌گونه نیز خواهد شد. ۱۳۹۶/۰۱/۰۱
لذا از همه طیف ها و جریان ها و گروه ها و تفکرها می خواهیم که در این دو طیف زیربنایی "انقلابی و غیرانقلابی" خود را تعریف کنند و مصداق بیاورند و از جزیره ای عمل نمودن بشدت پرهیز نمایند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار