سرویس جامعه جوان آنلاین: به نقل از تایلند مدیکال نیوز، تیم تحقیق دانشگاه جلیلن چین میگوید که با توجه به شواهد فزاینده انتقال کروناویروس از طریق سطوح آلوده، و به ویژه غذاهای منجمد و محصولات حمل شده در حالی که آنها را در دمای پایین نگه میدارد، باید در هنگام تدوین استراتژیهای پیشگیری مورد توجه قرار گیرد.
کروناویروس معمولاً از طریق هوا منتشر میشود. وقتی فرد آلوده عطسه، سرفه، و صحبت میکند یا نفس میکشد، ویروس موجود در قطرات هوا قابل انتقال است. از اینرو راهکارهای اصلی برای جلوگیری از گسترش آن فاصله اجتماعی و اطمینان از تهویه مناسب فضاهای داخلی بوده است.
عمر کروناویروس بر روی پلاستیک و فولاد ضدزنگ حدود شش ساعت است. روی پوست، ویروس ۹۶ ساعت در دمای ۲۲ درجه سانتیگراد و ۱۴ روز در دمای ۴ درجه سانتیگراد پایدار است. مطالعات نشان داده است که ویروس میتواند از سطوحی مانند شیشه، کاغذ و اسکناس تا ۲۸ روز پس از آلودگی جدا شود.
مشخص شده است که کروناویروس در دمای پایین بسیار پایدار است و میتواند روی بسته بندی محصولات زنجیرهای سرد باقی بماند و حمل و نقل این محصولات میتواند منجر به انتشار ویروس شود.
محققان تاکید میکنند از محصولات زنجیرهای منجمد وارداتی باید نمونه برداری و آزمایش شود تا محصولات آلوده شناسایی شده و اقدامات کنترل به موقع انجام شود.
همچنین مهمتر اینکه، هر پرسنلی که چنین کالاهایی را اداره میکند باید از تجهیزات حفاظت شخصی از جمله ماسک و دستکش استفاده کند. چنین پرسنلی همچنین باید از نظر ویروس به طور مرتب مورد بررسی قرار گیرند. پاک کردن تمام بستههای یخ زده با استفاده از دستمال مرطوب ضد عفونی کننده نیز ممکن است در از بین بردن ویروس مفید باشد.