کد خبر: 1044917
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۰
اگر املاک‌مان را ثبت نکنیم، چه می‌شود؟
این روز‌ها همزمان با آغاز ثبت اطلاعات ملکی در سامانه املاک و اسکان، دولت برای ترغیب خانواده‌ها برای ثبت اطلاعات ملکی‌شان، قوانین سختگیرانه‌ای ابداع کرده‌است؛ محرومیت از خدمات دولتی، از ثبت‌نام مدارس و خدمات بانکی گرفته تا افزایش قیمت آب و برق، به طوری که روز گذشته اعلام شد وزارت نیرو مکلف است تعرفه برق شمارشگر (کنتور)‌هایی را که ساکنان آن‌ها در سامانه املاک و اسکان کشور خوداظهاری نکرده‌اند، با بالاترین پلکان قیمتی محاسبه کند.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: در حالی که تقریباً دو هفته از مهلت دو ماهه ثبت اطلاعات ملکی در سامانه املاک و اسکان گذشته، کسانی که تا ۱۹ خردادماه اطلاعات خود را ثبت نکنند از ۱۵ خدمت اجتماعی مثل ثبت‌نام مدارس، آب و برق، یارانه، گذرنامه و پلاک خودرو محروم می‌شوند. به گزارش ایسنا، از ۱۹ فروردین ماه تمامی سرپرستان خانوار اعم از شهری و روستایی، مالک و مستأجر و تمامی مالکین واحد‌های مسکونی به مدت دو ماه فرصت دارند تا اطلاعات سکونتی خود را در سامانه املاک و اسکان به نشانی ir. amlak. mrud ثبت کنند.

طبق ماده ۷ از تبصره ۸ ماده ۵۴ مکرر قانون اصلاح موادی از قانون مالیات‌های مستقیم، پس از پایان مهلت خوداظهاری، دستگاه‌های اجرایی مکلفند خدمات خود از قبیل افتتاح حساب بانکی و صدور دسته چک، خدمات ناشی از اعمال سیاست‌های حمایتی، یارانه‌ای و کمک معیشتی، تعویض پلاک خودرو، فروش انشعاب آب، برق، تلفن و گاز طبیعی، ارسال اسناد و مدارک مانند گواهینامه رانندگی، گذرنامه، مدارک خودرو، اخطاریه، ابلاغیه، ثبت‌نام مدارس در منطقه محل اقامت، استحقاق دریافت خوابگاه دانشجویی و امثال آن را صرفاً با اخذ کد ملی و بر اساس کد پستی یا شرح نشانی یکتای درج شده مربوط به اقامتگاه اصلی آنان در سامانه املاک و اسکان کشور ارائه کنند.

همچنین حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این تبصره، تمامی ارائه‌دهندگان خدمات عمومی از قبیل آب و فاضلاب، برق، گاز و تلفن مکلفند قبوض مصرفی را بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه املاک و اسکان کشور، مطابق با کد پستی یا نشانی یکتا و به نام مالک یا بهره‌بردار صادر کنند.

افزایش تعرفه آب و برق

همچنین وزارت نیرو مکلف است تعرفه برق شمارشگر (کنتور)‌هایی را که ساکنان آن‌ها در سامانه املاک و اسکان کشور خوداظهاری نکرده‌اند، با بالاترین پلکان قیمتی محاسبه کند.

تمامی دستگاه‌های اجرایی و خدمات‌رسان مکلفند محل اقامت اشخاص حقیقی را با روشی که توسط کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیکی مرکز ملی فضای مجازی با استفاده از پایگاه اطلاعات مکان اقامت اشخاص حقیقی سازمان ثبت احوال کشور و سامانه املاک و اسکان کشور تعیین می‌شود، استعلام کنند و اخذ هرگونه اطلاعات مشابه از اشخاص، تخلف محسوب و متخلف به مراجع انتظامی مربوطه معرفی می‌شود. تبادل اطلاعات موضوع این ماده بین دستگاه‌های اجرایی رایگان است. هر واحد مسکونی واقع در تمامی شهر‌های بالای یکصد هزار نفر جمعیت که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور در مجموع بیش از ۱۲۰ روز ساکن یا کاربر نداشته باشد، به عنوان خانه خالی شناسایی و به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور، در سال اول معادل شش برابر، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر مالیات متعلقه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره می‌شود. واحد‌های نوساز پس از ۱۲ ماه و در طرح‌های انبوه‌سازی پس از ۱۸ ماه از زمان صدور گواهی اتمام عملیات ساختمانی مشمول مالیات موضوع این ماده می‌شوند. سرپرستان خانوار‌های تک‌نفره و بیشتر مکلفند اقامتگاه اصلی خانوار را (یک واحد ملکی یا استیجاری یا رایگان) حداکثر ظرف مدت دو ماه پس از انتشار دستورالعمل مذکور در بند (۱) این تبصره، در سامانه املاک و اسکان کشور ثبت کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار