کد خبر: 1044946
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۷

سرویس ایثار و مقاومت جوان آنلاین:با تشکیل سپاه پاسداران در دوم اردیبهشت ۵۸، جواد منصوری به عنوان اولین فرمانده سپاه مشخص می‌شود. او در تاریخ ۱۱ اردیبهشت با صدور اطلاعیه‌ای ۸ ماده‌ای دستورالعمل جدید سپاه را صادر می‌کند و طی آن نکاتی را به پاسداران انقلاب اسلامی تذکر می‌دهد.


زمانی که بنی‌صدر فرمانده کل قوا می‌شود، روز بعد از آن منصوری از فرماندهی سپاه استعفا می‌کند. پس از طی دوره ۱۰ ماهه فرماندهی منصوری، عباس دوزدوزانی فرماندهی سپاه را به مدت سه ماه بر عهده می‌گیرد، اما او هم به دلیل مخالفت‌های رئیس‌جمهور وقت، استعفا می‌کند و از این مسئولیت کنار می‌رود.


فرمانده بعدی سپاه عباس آقا زمانی معروف به ابوشریف بود که در تاریخ ۲ خرداد ۱۳۵۹ طی حکمی از سوی ابوالحسن بنی‌صدر فرمانده وقت کل قوا به فرماندهی سپاه پاسداران منصوب می‌شود، اما کمتر از یک ماه بعد در تاریخ ۲۷ خرداد ۱۳۵۹ استعفا می‌کند. پس از استعفای ابوشریف، بنی‌صدر در تاریخ ۲۲ تیر ۵۹ حکم فرماندهی سپاه را برای مرتضی رضایی صادر می‌کند، اما رضایی حکم صادره از سوی بنی‌صدر را فاقد اعتبار می‌داند و خواستار صدور حکم فرماندهی از سوی حضرت امام می‌شود. در تاریخ ۲۸ تیرماه ۵۹ این حکم به تأیید حضرت امام می‌رسد و ایشان در این تأییدیه می‌نویسند: «فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شما مورد تأیید است و لازم است با جدیت مواظبت کنید که احکام اسلام در سپاه پاسداران به مورد اجرا گذاشته شود.»


پس از مرتضی رضایی، شورای فرماندهی سپاه به دستور حضرت امام، سه نفر را برای فرماندهی سپاه انتخاب می‌کند. این سه نفر عبارت بودند از: شهید محمد بروجردی، شهید یوسف کلاهدوز و محسن رضایی.


محسن رفیق‌دوست با درخواست شفاهی از شهید بروجردی می‌خواهد وی از پذیرفتن فرماندهی سپاه صرف نظر کند و او هم قبول می‌کند و شورای فرماندهی سپاه شهید کلاهدوز را به عنوان فرمانده سپاه انتخاب می‌کند. رفیق دوست در بخشی از خاطرات خود دلیل نپذیرفتن فرماندهی سپاه از سوی شهید کلاهدوز را اینچنین عنوان می‌کند: «شهید کلاهدوز صبح زود فردای آن روز به منزل من مراجعه کرد. از زیر عبایش قرآنی درآورد و مرا به آن قرآن قسم داد که او را فرمانده نکنیم، دلیلی هم برای اصرار خواسته خود مطرح کرد. پرسیدم چه‌کار کنیم؟ گفت محسن را انتخاب کنید.»


به این ترتیب شورای فرماندهی سپاه محسن رضایی ۲۷ ساله را به عنوان فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انتخاب می‌کند و محسن رضایی حدود ۱۶ سال فرماندهی سپاه را برعهده می‌گیرد؛ سال‌هایی که جنگ تحمیلی یکی از مهم‌ترین مقاطع تاریخ انقلاب اسلامی هم در آن واقع است.


سیدیحیی صفوی معروف به رحیم صفوی اواسط سال ۷۶ جایگزین محسن رضایی در فرماندهی سپاه می‌شود و ۱۰ سال فرماندهی کل سپاه پاسداران را عهده‌دار می‌شود. پس از سرلشکر صفوی، محمدعلی جعفری در سال ۸۶ با حکم فرمانده معظم کل قوا به سمت فرماندهی کل سپاه منصوب می‌شود.


پس از نزدیک به ۱۲ سال، سرلشکر حسین سلامی در اول اردیبهشت سال ۹۸ طی حکمی از فرمانده معظم کل قوا فرمانده کل سپاه پاسداران می‌شود و همچنان مسئولیت فرماندهی را برعهده دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار