کد خبر: 1045522
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۸
با مرگ ۴۹۶ بیمار کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه ۶ اردیبهشت رکورد جدیدی از فوتی‌های کرونا طی ۱۴ ماه گذشته ثبت شد و مجموع جانباختگان این بیماری به ۷۰ هزار و ۷۰ نفر رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: روز گذشته با ثبت آمار ۴۹۶ فوتی در ۲۴ ساعت، رکورد تعداد جانباختگان بیماری کرونا از ابتدای شیوع این بیماری در کشور شکسته شد. پیش از این بالاترین میزان مرگ و میر در ۲۴ ساعت، روز ۲۶ آبان ماه سال گذشته و با مرگ ۴۸۶ بیمار کرونایی ثبت شده‌بود. آمار جدید از وخامت بیشتر اوضاع نسبت به آبان گذشته حکایت دارد. از همه مهم‌تر اینکه به گفته وزیر بهداشت هنوز به پیک فوتی‌های کرونا در موج چهارم نرسیده‌ایم. در این شرایط است که سرعت بخشیدن به واکسیناسیون همگانی علیه ویروس تاجدار می‌تواند مرگ‌های کرونایی را کنترل کند. با آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا (سوبرانا) می‌توان به سرعت گرفتن روند واکسیناسیون عمومی کرونا در کشور امیدوار شد. اولین داوطلبان تزریق این واکسن، دکتر بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران و دکتر گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بودند. فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن تولید مشترک در هفت استان و هشت شهرستان کشور با مشارکت ۲۴ هزار نفر از هموطنانمان اجرایی می‌شود. در کوبا نیز ۴۴ هزار نفر در فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن شرکت می‌کنند. همچنین از امروز قرار است با اجرای فاز دوم واکسیناسیون کرونا سالمندان ۸۰ سال به بالا واکسینه شوند.

با مرگ ۴۹۶ بیمار کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه ۶ اردیبهشت رکورد جدیدی از فوتی‌های کرونا طی ۱۴ ماه گذشته ثبت شد و مجموع جانباختگان این بیماری به ۷۰ هزار و ۷۰ نفر رسید. در همین زمان، ۲۱ هزار و ۲۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد که ۳ هزارو ۷۳۴ نفر از آن‌ها بستری شدند و مجموع بیماران کرونا در کشور به ۲ میلیون و ۴۱۷ هزار و ۲۳۰ نفر رسید. ۵ هزارو ۲۴۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن پاستور

همزمان با هفته سلامت ۱۴۰۰ و در بیست و سومین آیین پویش ره سلامت، فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا با حضور وزیر بهداشت در اصفهان آغاز شد. اولین تزریق واکسن ایرانی - کوبایی کرونا به محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت انجام شد و دومین تزریق به دکتر علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران انجام شد.

فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا در هفت استان کشور و هشت دانشگاه علوم پزشکی شامل مازندران، بابل، اصفهان، یزد، کرمان، هرمزگان، همدان و زنجان مورد مطالعه قرارمی گیرد و مجموعاً در کل این هفت استان، ۲۴ هزار داوطلب وارد مطالعه می‌شوند.

کرونا حداقل تا ۳ سال آینده با ماست

سعید نمکی، وزیر بهداشت در مراسم آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای رازی با تأکید بر اینکه کووید ۱۹ حداقل تا سه سال آینده، ما را گرفتار می‌کند و حداقل شش ماه یکبار باید واکسن بزنیم، افزود: «ما باید برای موتاسیون‌ها خودمان واکسن طراحی کنیم. ما موتاسیون‌های درون سرزمینی خواهیم داشت که متفاوت است با موتاسیون‌های آفریقایی و برزیلی و انگلیسی ما در درون این سرزمینی با گستردگی اقلیم و نژاد و ژنتیک مختلف موتاسیون‌های درون سرزمینی خواهیم داشت و باید مؤسساتی داشته باشیم که بتواند برای این موتاسیون گام به گام قدم‌های تند بردارد.»

وی با تأکید بر اینکه در آینده نزدیک و بعد از اردیبهشت در عرصه واکسن‌سازی تحولی خواهیم داشت، افزود: «واکسن داخلی کرونا نیز از آخر اردیبهشت وارد سبد واکسیناسیون کشور می‌شود.»

وزیر بهداشت درباره شبکه مخوف در حوزه واکسن اینگونه توضیح داد: «فردی زنگ زده که یکی از دوستان که خیلی مملکت را دوست دارد، ۲۰ میلیون واکسن روسی دارد که اسمش را هم بلد نبود و می‌خواهد این ۲۰ میلیون را به فلان کشور دهد، اما می‌گوید کجا بهتر از مملکت خودم. گفتم این واکسن را از کجا آورده، گفت خریده‌است و دوزی ۱۹ یا ۲۰ دلار می‌فروشد. گفتم به این آقا بگویید که اولاً این مسجد جای این حرف‌ها نیست، دوماً اینکه ما واکسن را ۷/ ۹ دلار از روس‌ها می‌خریم و سوماً اینکه کل اسپوتنیکی که روسیه تولید کرده، ۲۶ میلیون دوز است که ۱۳ میلیون دوز را صادر کرده و ۶۲۰ هزار دوزش را ما خریدیم و ۶۰ میلیون هم به ما تعهد دارد. ما با چنین شبکه مخوفی روبه‌رو هستیم.»

وی تأکید کرد: «امروز ژنرال‌های عرصه تولید واکسن کار خود را کردند، ترمزی برای آن نیست و ایران، درخشان‌ترین کشور در عرصه تولید واکسن کووید ۱۹ در منطقه است.»

راه‌اندازی سامانه رسمی واکسیناسیون کرونا از فردا

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از راه‌اندازی سامانه رسمی واکسیناسیون کرونا در ایران، فردا چهارشنبه ۸ اردیبهشت خبر داد. به گفته وی این سامانه از هفته آینده به نشانی Salamat. gov. ir آغاز به کار می‌کند و افراد می‌توانند اطلاعات خود را ثبت کنند. پس از ثبت‌نام افراد در سامانه واکسیناسیون، اولویت افراد مشخص و نوبت تزریق واکسن به صورت پیامکی اطلاع داده می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین به موضوع فراخوان‌ها و سایت‌های جعلی برای واکسیناسیون کرونا اشاره و تأکید کرد: «مردم بدانند هر لینکی برایشان ارسال می‌شود درست و قابل اعتماد نیست و سایت رسمی ما برای واکسیناسیون، سایت وزارت بهداشت است که جزئیات آن اعلام خواهد شد.»

آغاز واکسیناسیون افراد ۸۰ ساله به بالا

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه از امروز در سراسر کشور واکسیناسیون افراد ۸۰ ساله به بالا آغازمی‌شود، عنوان کرد: «این افراد گروه یک از فاز دوم واکسیناسیون هستند که ما آدرس و تلفن قریب به اتفاق آن‌ها را داریم. بنابراین در خصوص افرادی که به مراکز درمانی مراجعه داشته‌اند، ثبت‌نام لازم نیست، اما افرادی که سابقه مراجعه ندارند از هفته آینده شماره تلفنی اعلام شده تا با تماس با آن نسبت به ثبت‌نام آن‌ها اقدام شود.»

معاون کل وزارت بهداشت از مردم خواست حضوری به مراکز و بیمارستان‌ها مراجعه نکنند، چون واکسیناسیون عمدتاً در مراکز درمانی انجام نشده و ورزشگاه‌ها، بیمارستان‌های راه‌اندازی نشده برای این امر تجهیز شده‌اند و تجمع آن‌ها فقط ریسک بالا رفتن خطر را بیشتر می‌کند.

حریرچی در پایان با اشاره به اینکه به ترتیب افراد بالای ۷۵ و ۶۵ سال نیز از طریق سامانه اینترنتی ثبت‌نام خواهند شد، اظهار کرد: «در این طرح نام، نام خانوادگی و شماره تلفن و کد ملی افراد دریافت‌شده و پس از آن زمان مراجعه به آن‌ها اطلاع داده شده و یک هفته و یک روز قبل از واکسیناسیون نیز برای آن‌ها پیام ارسال می‌شود.»

حالا با ورود واکسن‌های ایرانی به سبد واکسیناسیون عمومی و تسریع روند آن می‌توان امیدوار بود رکوردشکنی‌های کرونا تداوم نیابد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار