کد خبر: 1045935
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۱
صدای پای ویروس هندی از برخی مناطق ایران به گوش می‌رسد رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان گفته اگر کرونای هندی شیوع یابد، با توجه به قدرت سرایت آن بیمارستان‌ها پاسخگو نخواهند بود و استاندار یزد هم با بیان اینکه اکثر مسافرینی که از شرق وارد ایران می‌شوند با هدف درمان به یزد سفر می‌کنند، درخواست کرده تمهیدات لازم برای جلوگیری از ورود اتباع هندی و پاکستانی از طریق راه‌های زمینی و هوایی اتخاذ شود.
محمدرضا هاديلو
سرویس ایران جوان آنلاین: کرونا غیرقابل پیش‌بینی و بوده و هست. این ادعا، هر بار و با ورود نوع جدید و تکرار جمله «این نوع از ویروس، جهش یافته و ناشناخته است و سرعت شیوع و سرایت آن به مراتب بالاتر و خطرناک‌تر از نوع قبلی است» قابل اثبات است. حالا صدای پای ویروس هندی از برخی مناطق ایران به گوش می‌رسد رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان گفته اگر کرونای هندی شیوع یابد، با توجه به قدرت سرایت آن بیمارستان‌ها پاسخگو نخواهند بود و استاندار یزد هم با بیان اینکه اکثر مسافرینی که از شرق وارد ایران می‌شوند با هدف درمان به یزد سفر می‌کنند، درخواست کرده تمهیدات لازم برای جلوگیری از ورود اتباع هندی و پاکستانی از طریق راه‌های زمینی و هوایی اتخاذ شود.

درست سه روز پیش وقتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام کرد هیچ کرونای هندی وارد ایران نشده است، در همین صفحه عنوان شد این تست و آزمایش و قرنطینه و صحبت مسئولان در هرمزگان به روز‌هایی شبیه است که می‌گفتند ورود کرونای انگلیسی از مسیر کردستان کذب است و مردم مطمئن باشند هیچ موردی مشاهده نشده است. فقط چند روز کافی بود تا معلوم شود این آقای سخنگو یا نمی‌دانند یا نمی‌خواهند صادق باشند و وقتی وجود کرونای هندی در همان جنوب کشور تأیید شد، کسی نیامد به خاطر دروغ‌هایی که تحویل جامعه داده بود عذرخواهی کند.

بیمارستان‌ها پاسخگو نخواهند بود

دوباره یک حرف تکراری در مورد کرونای جدید و آن هم اینکه «اطلاعات در مورد ویروس هندی بسیار کم است، اما مشخص است که قدرت سرایت‌پذیری و بیماری‌زایی آن از ویروس انگلیسی بیشتر است.» همین جمله کافی است تا خیال همه راحت شود و بدانیم که این ویروس هم هر کاری که دلش بخواهد، می‌کند. به‌طوری که رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با اشاره به ورود کرونای انگلیسی در شرایط آرام خوزستان و وقوع پیک سنگین در پی آن گفته اگر کرونای هندی شیوع یابد، با توجه به قدرت سرایت آن بیمارستان‌ها پاسخگو نخواهند بود. دکتر شکراله سلمان‌زاده با بیان اینکه اطلاعات در مورد کرونای هندی بسیار کم است، اما مشخص است که قدرت سرایت‌پذیری و بیماری‌زایی آن از نوع انگلیسی بیشتر است، ادامه داد: «میزان سرایت‌پذیری ویروس انگلیسی نسبت به ویروس ووهان بسیار بیشتر بود. ویروس هندی هم خطرناک‌تر از ویروس انگلیسی است و در صورت جهش، این ویروس فاجعه‌بار است.» به گفته این مسئول در حال حاضر بیمارستان‌ها با حداکثر ظرفیت در حال فعالیت هستند و اگر این اتفاق بیافتد، وضعیت از این بدتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه کشتی‌های هندی در بندر خرمشهر پهلو نمی‌گیرند، عنوان کرد: «با این وجود در قرارگاه نظارتی ستاد استانی مدیریت کرونا تصمیم گرفته شد که خدمه همه کشتی‌ها حق خروج از کشتی و ورود به بندرگاه‌ها را نداشته باشند. به محض پهلوگیری کشتی نیز کارکنان بهداشت، بررسی‌های لازم را انجام خواهند داد و از موارد مشکوک نمونه‌گیری می‌شود.» نکته مهم در صحبت‌های رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان این است که گفت: «اطلاع ندارم که خدمه هندی در دیگر کشتی‌های خارجی وجود دارد یا خیر، اما این احتمال وجود دارد که کشتی‌های خارجی خدمه‌هایی از کشور‌های مختلف داشته باشند.» هر چند مسئولان چنان وانمود می‌کنند که راه‌های ورود ویروس از هند را بسته‌اند، اما نباید فراموش کرد که این ویروس تنها در هند وجود ندارد و ممکن است از طریق کشور‌های دیگر نیز وارد ایران بشود. پس هر ورودی از طریق زمین و هوا و دریا باید مراقبت شود.

حمل ویروس به وسیله بیماران شرقی

روز گذشته به یزدی‌ها هم هشدار داده شد که احتمال ورود و شیوع کرونای هندی به این استان وجود دارد. چند ساعت بعد، استاندار یزد در خصوص هشدار شیوع این ویروس، با درخواست اعمال تمهیدات لازم برای جلوگیری از ورود اتباع هندی و پاکستانی از طریق راه‌های زمینی و هوایی گفت: «از میان مسافرینی که از شرق وارد ایران می‌شوند تعداد زیادی از آن‌ها با هدف درمان به یزد سفر می‌کنند و همین مسئله میزان احتمال ورود ویروس هندی را بالا برده است.»

محمدعلی طالبی با تأکید بر اینکه در صورت شیوع این گونه جهش یافته، مدیریت آن سخت‌تر از شرایط فعلی خواهد بود، تصریح کرد: «عمده مسافران مرز‌های شرقی کشور از سمت مهریز وارد استان می‌شوند، بنابر این تشکیل یک اکیپ کنترل در ایستگاه شهید مدنی ضروری است و باید نسبت به برگرداندن افراد یا اعمال قرنطینه موارد مشکوک اقدام شود.»

وی با اشاره به ضرورت مراقبت جدی بر مشاغل مرتبط با نیرو‌های اتباع خارجی به ویژه در برهه زمانی کنونی، نیز گفت: «در این راستا باید سازمان صمت، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مرکز بهداشت با کارخانه‌هایی که دارای سرمایه‌گذار هندی بوده و کارگران هندی در آنجا مشغول به فعالیت هستند، رایزنی کرده تا از ارائه مرخصی جهت سفر به کشور هند خودداری شود و از طرفی افراد سفر کرده تا زمان برطرف شدن تهدید‌ها به کشور بازنگردند.» به گفته استاندار یزد، بخش قابل توجهی از مسافرین شرق کشور با هدف مراجعه به مطب پزشکان و انجام کار‌های درمانی به این منطقه سفر می‌کنند. به همین خاطر و به منظور مدیریت بهتر کرونا لازم است دانشگاه علوم پزشکی اقداماتی را برای به حداقل رساندن این گونه مسافرت‌ها به استان انجام دهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار