کد خبر: 1046161
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۸
دکتر سید رضا میرطاهر
با گذشت ۱۰۰ روز از دوره ریاست جمهوری جو بایدن، رئیس‌جمهور دموکرات امریکا، اکنون نگاه‌ها متوجه عملکرد دولت او در این مدت شده است؛ عملکردی که به‌رغم برخی موفقیت‌ها ناکامی‌های بزرگی هم داشته است.

به نظر می‌رسد که دولت بایدن در زمینه مقابله با ویروس کرونا و نیز احیای اقتصاد امریکا موفقیت‌هایی داشته است. با توجه به اینکه امریکا تاکنون بیش از ۳۲ میلیون نفر مبتلا به ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ و بیش از ۵۷۵ هزار نفر تلفات داشته، اما طبق آمار‌ها حدود ۱۰۰ میلیون نفر دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و این امر در کاهش میزان تلفات مؤثر بوده است. در زمینه احیای اقتصادی نیز وزارت تجارت امریکا در گزارش جدید خود رشد ۴/ ۶ درصدی اقتصاد این کشور در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ را گزارش داده است. کمک مالی به اقتصاد‌های کوچک و صنایع بزرگ، واکسیناسیون گسترده و بازگشت مجدد به شرایط کاری و گشایش اقتصادی از عوامل این پیشرفت بوده است. چنین گزارشی در حالی ارائه شده است که بایدن به تازگی در آغاز یکصدمین روز ریاست جمهوری خود در کنگره صحبت کرده و می‌توان گفت این یک امتیاز مثبت برای دولت او ارزیابی می‌شود.

با این حال، دولت بایدن با برخی ناکامی‌های بزرگ نیز مواجه شده است. از جمله موارد مهم سیاست ناموفق مهاجرتی بایدن است که اکنون نتایج آن در افزایش قابل ملاحظه شمار مهاجران غیرقانونی در مرز‌های امریکا و سردر گمی دولت فدرال در این زمینه نمود پیدا کرده است. منتقدان بایدن معتقدند که وعده‌های بایدن در زمینه تغییر سیاست دولت ترامپ در زمینه پذیرش مهاجران باعث ایجاد انگیزه برای حرکت هزاران نفر از امریکای مرکزی به سمت مرز‌های جنوبی امریکا به امید پذیرش آن‌ها در این کشور و ایجاد زندگی جدید شده است، در حالی که نهاد‌های فدرال و ایالتی اساساً از توانایی برخورد و مقابله با این موج جدید پناهجویان برخوردار نیستند. ضمن اینکه نهاد‌های حقوق بشری نیز نحوه مقابله و اسکان مهاجران در اردوگاه‌های مرزی را بسیار نامناسب قلمداد کرده‌اند. در واکنش به این اوضاع جو بایدن جمعه در مصاحبه‌ای ضمن امتناع از «بحرانی» دانستن وضعیت پناهجویان در مرز‌های جنوبی امریکا گفت، دولت او به شدت در تلاش است که کودکان پناهجو را به والدین‌شان برگرداند. بایدن مدعی شده که علت «افتضاحی که در مرز‌های جنوبی امریکا به وجود آمده است»، عدم همکاری دولت قبلی با تیم دولت او است.

مسئله دیگری که به تشدید انتقاد‌ها از دولت بایدن منجر شده، افزایش دو دستگی در داخل جامعه امریکا و نیز دوقطبی شدن غیر قابل کتمان کنگره امریکا و موضع‌گیری آشکار جمهوریخواهان علیه طرح‌های اقتصادی و اجتماعی بایدن است. بایدن با ارائه طرح‌های مقابله با اثرات کرونا، گسترش تأمین اجتماعی و احیای مشاغل در امریکا قصد دارد حدود ۶ تریلیون دلار برای احیای اقتصاد و جامعه امریکا هزینه کند. به‌رغم وعده‌های او درباره اثرات مثبت این طرح‌ها، اما عملاً کاخ سفید و دموکرات‌های کنگره با توجه به اکثریت خود در مجلس نمایندگان و سنا تلاشی برای همراه ساختن و اقناع جمهوریخواهان صورت نمی‌دهند. همین امر یعنی نادیده گرفتن و بی‌توجهی به جمهوریخواهان باعث بروز مخالفت‌های جدی از سوی آن‌ها شده است. بایدن در سخنرانی اخیر خود در کنگره از اعضای کنگره امریکا خواست متحد شوند و به جهان نشان دهند که امریکا همچنان می‌تواند به سرعت و به صورت مؤثر اوضاع را حل و فصل کند. قانونگذاران جمهوریخواه با یادآوری سخنان بایدن در مورد اتحاد و جمع شدن همه گروه‌ها و احزاب زیر پرچم امریکای واحد تأکید می‌کنند سخنان بایدن توخالی بوده و رفتار‌های او برخلاف سخنانش بوده است. به عبارت دیگر بایدن بر خلاف شعار خود یعنی امریکای متحد عملاَ در راستای ایجاد تفرقه در این کشور حرکت کرده است. «تیم اسکات» سناتور جمهوریخواه در جریان قرائت واکنش رسمی حزب جمهوریخواه به نخستین سخنرانی جو بایدن در جلسه مشترک کنگره گفت‌: با گذشت ۱۰۰ روز از زمان روی کار آمدن جو بایدن، اقدامات او و حزبش، ما را بیش از پیش دچار تفرقه و دودستگی کرده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار