کد خبر: 1046588
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۰
رئیس حوزه هنری:
رئیس حوزه هنری، حضور هنرمندان بیش از ۶۶ کشور برای شرکت در نمایشگاه «فلسطین تنها نیست» را نشان‌دهنده یک کنش الهام‌بخش برای ابلاغ پیام تنها نبودن فلسطین دانست.
مصطفی شاه‌کرمی
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین:  محمدمهدی دادمان روز گذشته در مراسم مروری بر آثار مسابقه بین‌المللی پوستر، کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» که با حضور سفیران کشور‌های سوریه، ونزوئلا، اندونزی و معاون سفیر فلسطین برگزار شد، گفت: برگزاری چنین رویداد‌هایی با بازدید‌هایی که صورت می‌گیرد، می‌تواند موجب ظهور و بروز اتفاقات بین‌المللی و شبکه‌ای از سوی هنرمندان نسبت به مهم‌ترین مسئله حقوق بشر دنیا یعنی ملت مظلوم فلسطین و ایجاد واکنش‌های پیرامون آن شود. ما هم در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی این آمادگی را داریم نسبت به ارائه و انعکاس این آثار هنری ارزشمند همراه هنرمندان دغدغه‌مند این حوزه باشیم. سیدمسعود شجاعی‌طباطبایی دبیر مسابقه بین‌المللی «فلسطین تنها نیست» نیز با تشریح جزئیات این مسابقه، اظهار داشت: مسابقه کارتون، کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست» بیش از ۲هزارو ۵۰۰ اثر از ۶۶ کشور دریافت کرد که نشان می‌دهد به معنای واقعی فلسطین تنها نیست. وی در ادامه گفت: این مسابقه چهار هنرمند بسیار برجسته در عرصه کارتون سیاسی را به عنوان داور داشت که به شکل نمادین انتخاب شدند. از دلایل انتخاب این داوران این بود که از کشور‌های ملیت این داوران تعداد بسیار زیادی اثر برای این مسابقه ارسال شد، همچنین این کشور‌ها در منطقه‌ای وجود داشتند که به نوعی برای ما اهمیت داشتند، به عنوان مثال از مالزی در آسیای دور، برزیل در امریکای جنوبی، لهستان و ایتالیا در اروپا آثار بسیاری به دست ما رسید که قابل تأمل بود. شجاعی‌طباطبایی در مورد یکی از مهم‌ترین شرکت‌کنندگان این مسابقه گفت: آقای آنتونیا آنتونس یکی از بهترین کاریکاتوریست‌های پرتغالی و رئیس یکی از معتبرترین مسابقات بین‌المللی سیاسی دنیاست که برای ما اثر تولید و ارسال کرد. وی درباره دلایل برگزاری این مسابقه بین‌المللی گفت: پس از اتفاقاتی که در فرانسه از سوی نشریه شارلی ابدو علیه پیامبر مهربانی اسلام (ص) افتاد، تصمیم به برپایی چنین رویدادی گرفتیم چراکه نشریه شارلی ابدو با طرح آثاری خشن از پیامبر اسلام (ص) سعی در توهین به مسلمانان جهان کرد و دولت فرانسه و ریاست جمهوری آن به حمایت از این نشریه پرداخت. شجاعی‌طباطبایی با اشاره به اینکه ۱۰درصد مردم فرانسه مسلمان هستند، گفت: دولت فرانسه به بهانه آزادی بیان آن‌ها را نادیده گرفت و با حمایت از طرح‌های ضداسلامی این نشریه به تمام ۵/ ۱ میلیارد جمعیت مسلمان جهان توهین کرد و دل‌های آن‌ها را به درد آورد. او در ادامه فعالیت‌های سازشکارانه برخی کشور‌های عربی با رژیم صهیونیستی را یکی دیگر از ابعاد مورد توجه در فراخوان این رویداد اعلام کرد و گفت: در جریان جنگ جهانی دوم شاهد هولوکاست توسط آلمان نازی هستیم. نکته این است که چرا باید سرزمین‌های فلسطین به بهانه هولوکاست اشغال شود، در حالی که آلمان نازی مسبب جنگ بود. ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی هم با حضور در این نشست با اشاره به اهمیت انسانی مسئله فلسطین گفت: فلسطین به عنوان محوری برای وحدت تمامی کشور‌های ضدامپریالیستی است. وی با بیان اینکه مهم‌ترین عنصر برای نزدیکی ملت‌ها هنر است، گفت: هنر می‌تواند دیدگاه‌های مختلف را با یک بیان جهانی به هم برساند و درک مشترک از این فضای ظالمانه علیه مردم فلسطین را تحقق بخشد؛ فضای ظالمانه‌ای که ممکن است علیه مردم هر کشور دیگری شکل بگیرد و تکرار شود.

عمویی اضافه کرد: از این جهت برگزاری مسابقه کارتون، کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست» و برپایی آثار منتخب آن در قالب یک نمایشگاه فرصت خوبی است تا به یک زبان جهانی برای مقابله با ظلم و فشار بین‌المللی جریان امپریالیستی برسیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار