کد خبر: 1047227
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۴
در فضای بی‌خبری از محتوای مذاکرات در وین، سیگنال‌های دریافتی از این مذاکرات، حاکی از ورود مجدد به نقاط اختلافی است. نیویورک‌تایمز نوشته که بایدن همچنان خواستار احیای برجام برای حرکت به سمت توافقی فراگیرتر است و در مقابل، ایران خواستار حفظ تجهیزات پیشرفته تولید سوختی است که بعد از خروج ترامپ از برجام نصب کرده است. آلمان هم دیروز گفت که مذاکرات سازنده بوده، ولی به کندی پیش می‌رود.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: در نبود اطلاع‌رسانی از محتوا و دامنه مذاکرات وضعیت وین را بایستی خلال گزارش‌های منابع آگاهی جست‌وجو کرد که یک بار با رسانه‌های غربی صحبت می‌کنند و یک بار با رسانه‌های ایرانی. موضع‌گیری دیروز هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان برآوردی کلی از وضعیت وین به دست می‌دهد. هایکو ماس عنصر زمان در مذاکرات برجام را حیاتی دانسته و خواستار سرعت بخشیدن به روند گفتگو‌ها برای احیای کامل توافق هسته‌ای ایران شد. او گفته که مذاکرات وین به کندی پیش می‌رود، اما سازنده بوده است. صحبت‌های وزیر خارجه آلمان درباره «کندی» مذاکرات، در فضای گزارش دیروز نیویورک‌تایمز قابل‌فهم‌تر است. نیویورک‌تایمز گزارش داده به‌رغم هدف مشترک ایران و امریکا برای احیای برجام از طریق بازگشت به تعهدات، برداشت متفاوت دو طرف از بازگشت به تعهدات باعث کند شدن روند گفتگو‌ها در وین شده و اختلاف نظر عمیقی بر سر معنای بازگشت بین دو طرف وجود دارد. نیویورک‌تایمز می‌نویسد: «ایرانی‌ها خواستار حفظ تجهیزات پیشرفته تولید سوخت هسته‌ای هستند که بعد از خروج ترامپ از برجام نصب کرده‌اند.» ظاهراً در خواسته ایران ما به ازای تلاش امریکا برای نگه داشتن تحریم‌هایی است که در دوره ترامپ اضافه شده و حالا امریکا حاضر به برداشتن آن‌ها نیست. نیویورک‌تایمز همچنین نوشته که ایرانی‌ها می‌خواهند با سیستم مالی جهان فراتر از آنچه در توافق سال ۲۰۱۵ مشخص شد، ادغام شوند. به نظر می‌رسد این خواسته هم تحت تأثیر فضای نامساعدی است که به رغم توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ در ارتباط سیستم مالی ایران با جهان ادامه پیدا کرد. بلومبرگ دیروز در گزارشی جداگانه در این باره نوشته که ایران درصدد لغو قطعی و تضمینی تحریم‌های بانکی این کشور است تا بتواند هرگونه معامله بانکی بین‌المللی را بدون مشکلی انجام دهد. در مقابل این درخواست‌های ایران، به نوشته نیویورک تایمز، دولت بایدن گفته که احیای توافق قدیمی تنها گامی به سوی هدف نهایی است و باید فوراً با توافقی که مسائل دیگر را پوشش می‌دهد، همراه شود. درخواستی که ایران آن را قویاً رد می‌کند. به نوشته نیویورک‌تایمز، احیای توافق سال ۲۰۱۵ طبق گفته‌های مقام‌های اروپایی، ایرانی و امریکایی قابل انجام است، اما دستیابی به آنچه «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه امریکا توافق «طولانی‌تر و محکم‌تر» خوانده، چیزی که به ادعای این گزارش می‌تواند ایران را از انباشت مواد هسته‌ای برای چندین نسل بازدارد، آزمایش‌های موشکی آن را متوقف کند و به حمایت آن از تروریسم پایان دهد، به نظر خیلی دور می‌رسد. «ولی‌رضا نصر» مقام سابق امریکایی که اکنون در دانشکده مطالعات بین‌المللی پیشرفته در دانشگاه «جان هاپکینز» کار می‌کند به نیویورک‌تایمز گفته معتقد است ایران و ایالات متحده در حال گفتگو درباره توافق‌های متفاوت هستند و برای همین است که این گفتگو‌ها اینقدر کند پیش می‌رود. هفته پیش هم، رویترز از قول منابع آگاه نوشت که امریکا یک پیشنهاد جامع را مطرح کرده است که شامل برداشتن تحریم‌ها در بخش‌های کلیدی مثل نفت، گاز و بانکداری است.
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۱
1
2
بسمه تعالی
به گروه مذاکره کننده بفرمایید، مردم ایران شما را در این جایگاه قرار داده اند؛ پس حقشان است اولین کسانی باشند که باید از مذاکرات آگاه شوند. نه آخرین نفر آن هم از زبان بیگانه.
دفعه قبل هم این طور کردید که سرتان کلاه گذاشتند
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۱
1
0
سمبولیسم برای نو آموزان : اینکه رسانه‌های داخلی‌ باید خبرها در مورد برجام را دست دوم از رسانه‌ها و منابع غربی بگیرند، خیلی‌ گویاست.

"ولی‌ نصر ...گفته معتقد است ایران و ایالات متحده در حال گفتگو درباره توافق‌های متفاوت هستند" = منطقه و موشکی و،..؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۱
2
2
سلام:مجلس اگر براستی انقلابی و عصاره فضائل ملت است باید با تصویب طرح قاطع دو فوریتی ممنوعیت قانونی ابدی مذاکره از طرف هر دولت جمهوری اسلامی با غرب وبیگانه را در زمینه دفاعی ،موشکی ، فضایی، نانو ، هسته ای جدید، سلول های بنیادی، پزشکی، هوش مصنوعی وهمه علوم و فنون پیشرفته را تصویب کند زیرا وضع تحریم های همه جانبه علیه ایران از طرف امریکا و غرب به طمع مذاکره است در صورت عدم مذاکره امید به آن، از طرف دشمن قطع گردیده و حربه و بازی کثیف تحریم و مذاکره بی خاصیت می گردد.درغیر این صورت با این مذاکرات خفت بار تمام موئلفه های قدرت ایران یکی پس از دیگری از طرف غربگرایان و شیفتگان مذاکره به تاراج می رود بدون اینکه ساختار کلی تحریم ها لغوگردد«بی پرده باید گفت با این قرارداد امثال برجام علاوه بر نابودی صنعت هسته ای جز خفت ، ذلت و تاراج علمی و فنون پیشرفته ،تورم افسار گسیخته ،نابودی تولید داخلی و تعطیلی کارخانجات و بیکاری، جهش قیمت ارز و گرانی بی ضابطه کالاومسکن،هیچ رهاوردی برای کشور نخواهد داشت» .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۵
کاملا صحیح
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار