کد خبر: 1048561
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۲

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که هیئت‌های مذاکره‌کننده در وین به پیشرفت‌های خوبی دست پیدا کرده‌اند. یک مقام وزارت خارجه امریکا هم ضمن اذعان به «پیشرفت‌های معنادار‌» حاصل‌شده در آخرین دور مذاکرات وین گفته که هنوز «اختلافات مهمی» باقی مانده‌اند.
چهارمین دور نشست کمیسیون مشترک‌ برجام که با حضور هیئت‌های ایران و ۱+۴ (آلمان، فرانسه، چین، روسیه و انگلیس) در گرندهتل شهر وین برگزار شده بود، عصر چهار‌‌‌‌‌شنبه به پایان رسید و حالا موجی از اظهارات مخلوط و متناقضی است از امید و ناامیدی درباره سرنوشت این مذاکرات به راه افتاده است.
«جوزف بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پیامی در توئیتر نوشت: «برای گفت‌وگو درباره برجام با وزیر خارجه ایران ظریف گفت‌وگو کردم. تیم‌‌‌‌‌‌ها در وین طی هفته‌های گذشته پیشرفت خوبی کرده‌اند. اکنون لازم است همه طرف‌‌‌‌‌‌ها تصمیم‌های سیاسی لازم را بگیرند تا بتوانیم مذاکرات را به اتمام رسانده و به اجرای کامل توافق برگردیم. ادامه فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حیاتی است.»
در همین حال یک مقام وزارت خارجه امریکا که اشاره‌ای به نامش نشده در یک پیام ایمیلی در مصاحبه با پایگاه «دیپلماتیک‌» درباره آخرین دور مذاکرات وین گفت: «آخرین دور گفت‌وگو‌‌‌‌‌ها در وین مثبت بود و شاهد پیشرفت‌های معناداری بودیم.» وی در ادامه تصریح کرد: «با وجود این، اختلافات مهمی باقی‌مانده‌اند که لازم است برطرف شوند.»
این در حالی است كه جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا بدون ارائه جزئیات از ارزیابی این کشور از مذاکرات وین، آن را برای شفاف شدن اقدامات لازم امریکا و ایران برای بازگشت متقابل به برجام، مفید دانسته و در نشست خبری روز چهار‌‌‌‌‌شنبه در پاسخ به این سؤال که برخی از دیپلمات‌های اروپایی از «‌پیشرفت قابل ملاحظه‌» و «‌شکل‌گیری توافق‌» سخن می‌گویند، اظهار کرد: من درباره اظهارات اروپایی‌‌‌‌‌‌ها که در وین چه رخ داده است، نظر نمی‌دهم.
پورتر اضافه کرد: من تأکید خواهم کرد که این چند دور از مذاکرات برای شفاف‌شدن انتخاب‌‌‌‌‌‌هایی که ایران و امریکا باید برای بازگشت متقابل به پایبندی به برجام انجام دهند، مفید بوده است.
سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه هم پس از نشست کمیسیون مشترک برجام روز چهار‌‌‌‌‌شنبه گفته بود پیشرفت‌های خوبی داشتیم ولی هنوز نمی‌توانیم بگوییم کار تمام شده است و انگار که دوباره بخواهد به مخاطب امید القا کند افزوده است: ولی پیشرفت بسیار خوبی انجام شده، امیدوارم در هفته آینده که مجدداً گفت‌وگو‌‌‌‌‌ها آغاز می‌شود هیئت‌‌‌‌‌‌ها که می‌آیند تصمیمات خود را برای رسیدن به یک توافق گرفته باشند. در نهایت این مقام وزارت خارجه تصریح کرد که برخی از موضوعات کلیدی کماکان مورد اختلاف است و در مورد آن توافق حاصل نشده است به همین دلیل هیئت‌‌‌‌‌‌ها تصمیم گرفتند که چند روزی تنفس بدهند و برای انجام مشورت‌های لازم به پایتخت‌‌‌‌‌‌ها مراجعه کنند.
عراقچی‌ همچنین‌ در گفت وگو با شبکه «ان.اچ.کی» ژاپن دوباره این موضوع را تصریح کرده که در مذاکرات برجامی در «وین» هنوز در خصوص برخی موضوع‌های کلیدی تصمیم‌گیری نشده است.
«جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شب پنج‌‌شنبه در تماس تلفنی با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه تأکید کرده است: تداوم تحریم‌های غیرقانونی و غیرانسانی (دونالد) ترامپ به عنوان اهرم مذاکره توسط دولت (جو) بایدن قابل قبول نیست. تغییر بنیادین این رویکرد به عنوان شرط لازم برای موفقیت گفت‌وگو‌‌‌‌‌ها در وین، تصمیم سیاسی است که رئیس‌جمهور امریکا باید اتخاذ کند.
روسیه: هدف وین احیای برجام نابود شده است
سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، مذاکرات وین درباره برجام را یک نمونه منحصر به فرد در تاریخ خواند، زیرا به گفته او هدف، احیای توافقی است که (با خروج امریکا از آن) تکه‌تکه و نابود شده است. «میخائیل اولیانوف‌» که ریاست هیئت روسیه در مذاکرات برجام را برعهده دارد روز جمعه در توئیتی نوشت: مذاکرات وین درباره برجام منحصر به فرد است. هدف این نیست که این توافق را به روز‌رسانی یا درباره توافق جدیدی بحث کنیم.
وی با بیان این مطلب «هدف این است که توافقی را که تقریبا تکه‌تکه و نابود شده، احیا کنیم» افزود: آیا چنین رویدادی در تاریخ روابط بین‌الملل سابقه دارد؟ من که چیزی در این رابطه به خاطر ندارم. شما چطور؟

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
0
0
سلام: مذاکره با غرب و امریکا به دلایل تاریخی ، متقن و غیر قابل خدشه ذیل باعث حراج دادن مولفه های قدرت در کشور می گردد:
1- هدف امریکاه از مذاکره لغو تحریم ها نیست بلکه ساختار آن باقی خواهد ماندوتحریم اساساً وسیله و ابزاری است برای اینکه از ایران در همه زمینه ها ازجمله در موضوعات حضورمنطقه ای ، موشکی و حقوق بشرامتیاز گرفته بلکه اگر بتواند پیشرفت کشور را به سراشیبی سقوط بکشاند.
2- آمریکا اگر کوچکترین امتیازی به ایران بدهد با بدعهدی و بد قولی زیر تعهدات می زند و عمل کردن ایران به تعهدات چند باره ایران رکب خورده و بازگشت کامل ایران به تعهدات برجامی یعنی پس از هزینه سنگین راه اندازی غنی سازی 60درصدی نابودی آن دستگاه ها وممنوعیت توسعه و تحقیقات هسته ای و عقب گرد وعقب ماندگی نسبت به کشورهای دارای علوم و فنون هسته ای.
3- با بررسی تجربه های تاریخی ازجمله اعتماد دکتر مصدق به امریکا و سقوط دولت او ، اعتماد و مذاکره معمر قذافی در زمینه های هسته ای ،موشکی و تجاری با امریکا وغرب و در پی آن نابودی برنامه هسته ای و موشکی لیبی و سرانجام به خاک سیاه نشاندن اقتصادلیبی و معمرقذافی توسط امریکا و اروپا ،اعتماد صدام جنایتکاربه بازرسان سازمان ملل و یافتن تمام نقشه های نظامی و غیر نظامی عراق ودادن اطلاعات آن به امریکا و پس از آن جنگ راحت امریکا و متحدانش علیه صدام و شکست او.
4- مذاکره تحویل دیپلمات های امریکایی در لبنان در زمان مرحوم هاشمی وعدم آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران توسط آمریکا،معاهده سعد آباد مبنی بر قبول داوطلبانه تعلق غنی سازی و پروتکل الحاقی توسط روحانی در دولت خاتمی با سه کشوراروپایی وعدم اجرای تعهد توسط آن سه کشوراروپایی و آمریکا.
5- معاهده برجام مبنی برممنوعیت حدود صد نوع فناوری هسته ای ایران با1+5 خروج از برجام توسط امریکاواضافه شدن بیش از 1500 نوع تحریم قبلی وجدیدعلیه ایران .
6- اساس،پایه و انگیزه وضع تحریم ازطرف دشمن به طمع مذاکره بوده و این باعث حراج دادن مولفه های قدرت یکی پس از دیگری و جری شدن دشمن و باج خواهی های مضاعف از کشورو ملت با ابزار تحریم می گردد.
7- غرب صرفاً با تله وحیله مذاکره می تواند مولفه های قدرت را با نیرنگ از ایران بگیرد درصورتیکه بجز مذاکره هیچ راهی برای به زیر کشیدن قدرت ایران ندارد مانند ممنوعیت صد نوع فناوری هسته ای در برجام وموارد ذکر شده بند های این موارد.
8- درصورت بازگشت به برجام امریکا به هر بهانه ای دوباره می تواند از مکانیزم ماشه یا همان اسنب بک استفاده کرده وتحریمها را ازطریق قطع نامه های شورای امنیت به بکباره برگرداندوایران را ذیل بند 7 منشور ملل متحد ببرد.
9- در صورت مذاکره موشکی و منطقه ای و به باد دادن توان موشکی ،قدرت دفاعی و منطقه ای کشور، امریکا ، اروپا و حتی کشورهای مثل عربستان و اسرائیل می توانند امنیت ایران را نابود کرده وکشور و ملت رامثل لقمه ای چرب خودغارت کرده یا داعش و سایرگروهای تروریستی را به جان ملت بیاندازند.
10- مشکلات اقتصادی به هیچ وجه با مذاکره قابل حل نیست زیرا ساختار کلی وپایه اصلی تحریم ها همچنان حفظ شده وآمریکا به تعهدات خود عمل نکرده و آنرا بطور کامل لغو نمی کند زیرا هر تحریمی بابرچسب های گوناگون هسته ای ، موشکی و منطقه ای و حقوق بشراست.اگر یک موضوع از تحریم را بردارد سایر برچسب های تحریم باقی می ماند و این یعنی لغو تحریم ها کاملاً بی خاصیت و دروغ بوده وایران در گرداب،تله و دور بی حاصل موضوعات متعدد تحریم و مذاکره برای دادن مولفه های قدرت یکی پس از دیگری قرار می گیرد.
11- در صورت عدم لغو تحریم ایسا ( ممنوعیت سرمایه گذاری خارجی درایران) وتحریم یوترن( گردش مالی آزاد ایران از طریق دلار باجهان) که متاسفانه هیچکدام در برجام توسط تیم مذاکره کننده ایرانی از امریکا درخواست لغو نشده است برداشتن تحریم ها بدون لغو این دو بی معنی و بی خاصیت است .
12- با تکیه بر توانمندی های داخلی اثرو نقش تحریم هارا باید ازبین برداز جمله استفاده درهمه زمینه های علمی و تولیدی از شرکتهای دانش بنیان، نیروی انسانی جوان ،عدم چاپ بی پشتوانه اسکناس وعدم افزایش پایه پولی بدون پشتوانه افزایش تولید،اعطای تسهیلات قرض الحسنه و بسیار کم بهره به واحد ها ی تولیدی متوسط و کوچک ،استفاده ازظرفیت معادن بصورت غیر خام فروشی ، برنامه ریزی مدون برای تولیدات گسترده صنعتی وکشاورزی، نگاه صادرات محور به همسایگان، پیمان های پولی دو وچند جانبه با کشورها ، قطع فروش نفت خام برای بودجه عمومی کشور، تکمیل زنجیره پروژه های آزاد راهی، ریل وراه آهن برای دریافت حق ترانزیت از کشورهای همسایه، داخلی سازی با کیفیت خودرو ، لوازم خانگی و لوازم ساختمانی ،استفاده از ظرفیت عظیم بسیج و نیروهای جهادی در تمام این مراحل برنامه ریزی پیشرفت و توسعه کشوروعدم اجازه ورود مجدد به شرکت هایی عهد شکن مانند توتال ،پژو ،سامسونگ ، ال جی و... که به بهانه تحریم کشور را ترک کرده و باعث شوک و خسارت به اقتصاد شدند، بطور قطع با پیاده سازی این برنامه ها باید حربه دو گانه تحریم ومذاکره را ازدشمن گرفت.در غیر این صورت مانند 8 سال اخیر با بدعهدی و شرطی کردن اقتصاد به دشمن توسط دولت تشنه مذاکره وغربگرا، شیرازه اقتصاد مبتنی برتوانمندی و ظرفیت های داخلی و رویکرد اقتصاد مقاومتی ازهم می پاشد و باعث مشکلات عدیده ازجمله تورم غیر متعارف و افسار گسیخته ،نابودی تولید داخلی و تعطیلی کارخانجات و بیکاری، جهش غیر عادی قیمت ارز، ریزش غیر طبیعی بورس و گرانی بی ضابطه کالا،مسکن و خدمات گردیده ونارضایتی بحق ملت را در پی دارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار