کد خبر: 1049430
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۰
علیرضا سزاوار

روز گذشته دو توليد‌كننده بزرگ كشور در راستاي اقدامات قوه قضائيه در خصوص رفع موانع توليد‌ احيا شدند. بزرگ‌ترين كارخانه ذوب آهن غرب كشور پس از 27 سال تعطيلي و كارخانه شير وارنا پس از چهار سال تعطيلي به چرخه توليد بازگشتند.
كارخانه تهران شهداد كه مردم آن را به نام كارخانه وارنا مي‌شناسند،‌در سال 1385 فعاليت خود را آغاز كرد.
پس از پنج سال از راه‌اندازي اين كارخانه، مالك اصلي كارخانه فوت كرد و با مرگ وي، فعاليت كارخانه سير نزولي را آغاز كرد تا جايي كه بسياري از 700 كارگر آن اخراج شدند و توليد به حداقل ممكن رسيد. اموال توقيف شده با مبلغي بالغ بر 250 ميليارد تومان به شخصي واگذار شده كه به گفته مقامات قضايي، اهليت مديريت كارخانه را نداشت. در نهايت سال گذشته با پيگيري مستمر و ورود دستگاه قضايي در امتياز اين كارخانه از بانك خلع يد و انتقال مديريت كارخانه انجام و روز گذشته هم راه‌اندازي شد. وارنا نام قديم شهرستان ورامين است و اين كارخانه هم بزرگ‌ترين صنعت اين شهرستان است. جالب اينكه ورامين و روستاهاي اطراف آن، قطب توليد شير استان تهران بوده و دامداران اين منطقه روزانه هزاران ليتر شير توليد مي‌كنند. به همين دليل وجود اين كارخانه از اهميت ويژه‌اي برخوردار است و با فعاليت آن، براي تعداد زيادي از جوانان حاشيه پايتخت، شغل ايجاد مي‌شود. آيين بهره‌برداري از كارخانه شير وارنا، روز گذشته با نظارت اداره تصفيه و ورشكستگي دادگستري استان تهران با حضور رئيس كل دادگستري استان تهران و ساير مسئولان شهرستان ورامين برگزار شد.
در اين مراسم دانيال توكلي، پسر حسن توكلي، بنيانگذار كارخانه وارنا با تقدير از اقدامات قوه قضائيه در راستاي احياي اين واحد توليدي گفت: اقدامات قوه قضائيه سبب شد تا جلوي بانك‌هايي كه كمر به نابودي اين كارخانه بسته بودند،‌گرفته شود.
بابك تركي، رئيس اداره تصفيه و امور ورشكستگي دادگستري استان تهران هم در اين مراسم خاطر نشان كرد: كار‌گروهي در اداره امور تصفيه و ورشكستگي قوه قضائيه تشكيل شد و طي پيشنهادي ابراز شد كه كارخانه به اشخاص ديگري جهت سرمايه‌گذاري واگذار نشود و تصميم بر اين شد تا توسط مالكين قبلي كارخانه احيا و بازگشت به توليد انجام شود
محمدجواد حشمتي مهذب، رئيس كل دادگستري استان تهران هم با بيان اينكه تحريم نعمتي براي شركت‌هاي دانش‌بنيان شده‌است، گفت: همه شاكله نظام بايد تسهيلات لازم را براي توليد ايجاد كند و مسير لازم را براي توليد تسهيل كنيم. در همين واحد توليدي بخش‌هاي متخلف آمدند و اينجا را به صورت جزيره‌اي توقيف كردند و بالاخره زمين خورد. يكي از پشتيباني‌هاي بخش توليد عرصه و زمين است؛ متأسفانه در همين استان تهران از عرصه‌هايي به طور غيرمجاز استفاده مي‌شود و اين به ضرر كشور و توليد است. زمين، بزرگ‌ترين حامي توليد است بايد از آن حفاظت شود،‌اما متأسفانه با زمين به عنوان يك كالاي روز برخورد مي‌شود و سوءاستفاده‌هاي فراواني صورت مي‌گيرد كه به صلاح توليد نيست.
بزرگ‌ترين كارخانه ذوب آهن غرب كشور هم روز گذشته پس از 27 سال تعطيلي‌ راه اندازي شد. كارخانه ذوب آهن اسدآباد همدان كه عمليات اجرايي آن در سال 73 آغاز و پس از پيچ و خم‌هاي فراوان در سال 80 با حضور معاون اول رئيس‌جمهور وقت راه‌اندازي شد،‌در سال 81 به دليل مشكلات مالي تعطيل شد و كارگران آن از كار بيكار شدند.
اين كارخانه سال 83 دوباره با سرمايه‌گذاري مجدد راه‌اندازي اما باز در همان سال به دليل مشكلات مختلف تعطيل شد. اين كارخانه مهم با حمايت دستگاه قضا و سرمايه‌گذاري بخش خصوصي احيا شد و امسال ذوب آهن شهرستان اقدام به توليد ۱۰۰هزار تن محصول فرومنگنز خواهد داشت و در سال آينده ميزان توليد سالانه طرح به ۲۵۰هزار تن افزايش مي‌يابد. ذوب‌آهن در منطقه محروم اسدآباد و در زميني به مساحت 70 هكتار و زيربناي 10 هزار واقع شده و مواد اوليه اين شركت نظير سنگ آهن از معادن بابا علي و كك واقع در استان همدان تأمين مي‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار