کد خبر: 1049572
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰
وقتی «گروه‌های ناب جهادی» گرد‌هم آمدند تا در مناطق محروم کشور، فعالیت‌هایشان را در عرصه‌های مختلف عملیاتی کنند نام «گنج» (گروه‌های ناب جهادی) را انتخاب کردند تا بتوانند با حمایت بنیاد علوی در کمترین زمان، بیشترین کارآیی را داشته باشند
سجاد مرسلي

وقتي «گروه‌هاي ناب جهادي» گرد‌هم آمدند تا در مناطق محروم كشور، فعاليت‌هايشان را در عرصه‌هاي مختلف عملياتي كنند نام «گنج» (گروه‌هاي ناب جهادي) را انتخاب كردند تا بتوانند با حمايت بنياد علوي در كمترين زمان، بيشترين كارآيي را داشته باشند. چند وقت پيش رويداد اول گنج در خراسان‌رضوي و شهر مشهد برگزار شد و دومين برنامه در اصفهان از روز پنج‌شنبه گذشته آغاز شده تا گروه‌هاي جهادي با ارائه برنامه‌هايشان براي رفع مشكلات وارد ميدان شوند. در اين رويداد طرح‌هاي هفت تيم در حوزه آموزش، كارآفريني و توانمند‌سازي زنان، ايجاد اشتغال و رونق توليد و خدمات‌رساني برگزيده شد. اما آنچه بيش از هر چيز اهميت داشت طرح‌هايي بود كه در حوزه محروميت‌زدايي با موضوع كم‌آبي مطرح شد و با تمركز بر منطقه اصفهان و چهارمحال و بختياري قرار است عملياتي شوند.

چندي پيش بنياد علوي اعلام كرد از مجموعه گروه‌هاي جهادي فعال كه براي محروميت‌زدايي در حواشي شهرها و روستاها برنامه دارند، حمايت مي‌كند. بنابر اين از اين گروه‌ها خواسته شد تا برنامه و طرح‌هاي خود را ارائه كنند تا پس از بررسي عمليات اجرايي آنها شروع شود.
اولين طرح در مشهد اجرا شد و روز پنج‌شنبه گذشته بود كه دومين رويداد گروه‌هاي ناب جهادي با نام «گنج» و موضوع كم آبي با حمايت بنياد علوي و بسيج سازندگي در اصفهان برگزار شد.

حضور بانوان براي ارائه طرح
كار از زماني شروع شد كه بيش از ۲۰۰ گروه جهادي طرح‌هاي محروميت‌زدايي در حوزه‌هاي عمراني، اشتغال، حاشيه شهر و آسيب‌هاي اجتماعي، سلامت، آموزشي و تبليغي خود را با موضوع كم‌آبي به دبيرخانه دومين رويداد گنج ارائه كردند. بعد از بررسي‌هاي صورت گرفته از ميان آنها، حدود ۹۰ گروه با كسب امتياز لازم پذيرفته و در دومين رويداد در اصفهان حضور يافتند.
در همين رابطه دبير رويداد گنج منطقه اصفهان با بيان اينكه اين رويداد دومين برنامه در سطح كشور است كه در منطقه اصفهان و چهارمحال و بختياري برگزار مي‌شود، مي‌گويد: «هدف از اين حركت حمايت بنياد علوي از گروه‌هاي جهادي كشور است كه در قالب آن مجموعه گروه‌هاي جهادي فعال كه براي محروميت‌زدايي در حواشي شهرها و روستاها برنامه دارند، طرح‌هاي خود را اعلام مي‌كنند تا بتوانند با يك پشتوانه خوب كارها را پيش برده و به نتيجه برسانند.» محمد رضايي با تأكيد بر اينكه تمام طرح‌هاي ارسالي مورد بررسي قرار گرفته و بعد از تأييد حمايت‌ها براي عملياتي شدنشان آغاز مي‌شود، ادامه مي‌دهد: «از حدود دو هفته قبل كه براي اين رويداد فراخوان داده شد بيش از ۲۰۰ گروه جهادي طرح‌هاي خود را اعلام كردند كه حدود 90 گروه موفق شدند بصورت حضوري در مراسم شركت كنند و نكته مهم و حائز اهميت اينكه حدود ۴۰ درصد اين طرح‌ها از سوي بانوان ارائه شده است.»
به گفته اين مسئول طرح‌هاي اين گروه‌ها به لحاظ ساختاري و سازماني آمادگي لازم را داشته و امتيازات لازم را براي حضور در اين رويداد كسب كرده‌اند. مابقي طرح‌ها نيز كه به اين دوره راه نيافتند از دايره برنامه‌ها و حمايت‌هاي بنياد حذف نمي‌شوند بلكه در هفته‌هاي آينده مورد بررسي قرار گرفته و با رفع نواقص از سوي اين بنياد حمايت خواهند شد.»
وي با بيان اينكه بالاي ۵۰ درصد طرح‌هاي ارائه شده به صورت مالي و تسهيلاتي حمايت مي‌شوند: تأكيد كرد: «در رويداد گنج طرحي‌هايي كه در راستاي محروميت‌زدايي و آباداني كشور در حوزه آموزشي، عمراني، اشتغالزايي و آسيب شناسي اجتماعي حاشيه شهر هستند پرداخته مي‌شود اما اين رويداد به موضوع كم‌آبي در اصفهان و چهارمحال و بختياري نگاه ويژه دارد.»
دبير رويداد گنج منطقه اصفهان، با تأكيد بر اينكه اين استان درگير معضل آب است و اين وضوع آنقدر جدي شده كه از مشكلات كشاورزي به تأمين شرب رسيد، مي‌گويد: «بخشي از اين مشكلات امروز مديريتي بوده و در دهه‌هاي اخير در اين باره فكر اساسي نشده است. بنابراين موضوع آب در رويداد گنج به صورت ويژه بررسي مي‌شود و گروه‌هاي جهادي در طرح‌هاي خود به اين مسئله و تبعات آن از جمله اشتغال و مهاجرت مي‌پردازند.» رضايي به طرح‌هايي كه گروه‌هاي جهادي تاكنون در حوزه آب اجرا كردند، اشاره كرده و مي‌گويد: «اين طرح‌ها مربوط به مجموعه‌ها و مشاغلي بوده كه با آب فعاليت دارند. براي مثال در حوزه كشاورزي مدل آبياري و الگوي كشتشان تغيير كرده كه اين‌ها با مشاوره و كارشناسي گروه‌هاي جهادي بين كشاورزان و طرح‌هاي عملياتي مانند احداث بندهاي خاكي آبخيزداري، كمك‌هاي يدي، مالي و مشاوره‌اي انجام شده و حتي برخي طرح‌ها به سمت و سوي صنعتي شدن حركت مي‌كند.»

حمايت از گروه‌هايي كه راه كار ارائه مي‌كنند
«گنج» حركت بسيار خوبي است كه با هماهنگي بنياد علوي و مجموعه گروه‌هاي جهادي در كشور در حال انجام است و وفاق و همدلي كه بين اين بنياد علوي كشور، بنياد مستضعفان و بسيج سازندگي ايجاد شده را بايد به فال نيك گرفت و منتظر اتفاقات خوبي در حوزه‌هاي مختلف باشيم. رئيس سازمان بسيج سازندگي اصفهان با بيان اينكه رويدادي كه در اصفهان برگزار شد اتفاق بسيار خوبي است زيرا مي‌توان مسائلي كه در اين استان وجود دارد را به كمك گروه‌هاي جهادي رفع كرد، مي‌گويد: «حُسن گروه‌هاي جهادي اين است كه در مناطق حضور پيدا كرده و مسائل و مشكلات را با رگ و پوستشان درك كرده‌اند.»
سرهنگ حسن عجمي ادامه مي‌دهد: «مسائلي كه در برخي مناطق وجود دارد و طرح‌هايي كه توسط گروه‌هاي جهادي ارائه مي‌شود با حمايت بنياد علوي و همكاري بسيج سازندگي بررسي و از آنها دفاع مي‌شود تا ان‌شاءالله بتوانيم از كمك‌هاي بنياد علوي براي حل مسائل استفاده كنيم و كمك‌ها به افرادي داده خواهد شد كه مشكلات را پيدا كرده و براي آنها راه كار دارند.»
وي با بيان اينكه حضور گروه‌هاي جهادي در مناطق مختلف براي حل مسائل بسيار اهميت دارد، تصريح مي‌كند: «اين گروه‌ها با خدمت خالصانه و ايثارگري و حمايت‌هايي كه از آنها مي‌شود براي حل مشكلات ورود خواهند كرد و با استفاده از ظرفيت بنياد گام مؤثري در راستاي خدمت‌رساني به مناطق محروم برداشته خواهد شد.» به گفته عجمي، گروه‌هاي جهادي اصفهان زير مجموعه مجمع جهادي استان و شوراي جهادي شهرستان‌ها فعاليت مي‌كنند و كم‌آبي يكي از مشكلات اين استان است كه به واسطه خشكي زآينده رود و كاهش بارندگي‌ها به اين روز افتاده است. از اين رو براي جلوگيري از روند كم‌آبي بايد اصلاح الگوهاي كشت را داشته باشيم و موضوعات آبرساني را دنبال كنيم.
رئيس سازمان بسيج سازندگي اصفهان مي‌گويد: «براي مثال اگر به روش‌هاي سنتي آبرساني مي‌شود پرت وهدر رفت آب بسيار زياد است اما امروزه روش‌هاي جديدي در اين زمينه وجود دارد كه با حمايت و پشتيباني‌ها مي‌توان به حل مشكلات آب در سطح استان كمك كرد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار