کد خبر: 1049622
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۶
مدیر مؤسسه شهرستان ادب:
 در دهه‌های گذشته عده‌ای از حضور شاعران جوان در شب‌های شعر می‌ترسیدند و فکر می‌کردند آن‌ها نسبتی با انقلاب ندارند.

 در دهه‌هاي گذشته عده‌اي از حضور شاعران جوان در شب‌هاي شعر مي‌ترسيدند و فكر مي‌كردند آنها نسبتي با انقلاب ندارند.

علي‌محمد مؤدب با بيان اين مطلب در ويژه‌برنامه «حسينيه معرفت» كه به صورت مجازي و به مناسبت 10سالگي مؤسسه شهرستان ادب برگزار شد، با اشاره به فعاليت‌هاي اين نهاد فرهنگي گفت: گام ابتدايي در تأسيس انتشارات شهرستان ادب، حلقه‌اي از دوستي‌ها بود كه اصل آن در دانشگاه امام صادق(ع) شكل گرفته بود. با همكاري دوستاني مثل آقايان سيار و عرفان‌پور كه خودشان هم از دانشجويان اين دانشگاه بودند و بعضي از شاعران توانمند كشورمان موفق شديم جرياني را شكل دهيم كه امروز نتايج آن را مي‌بينيد. نكته مهمي كه در اين باره وجود داشت اين بود كه همه ما دغدغه مشترك و نسبت مشتركي با حرف‌هاي اصلي انقلاب اسلامي داشتيم.
وي اضافه كرد: در جست‌وجوهاي خود بعضاً مي‌ديديم نهادها و ارگان‌ها پاسخگوي عالم روحي ما نيستند، هرچند آنها هم به نوبه خود منشأ خير بودند اما چيزي كه ما مي‌خواستيم نبود، بنابراين احساس نياز كرديم كه بيشتر در اين زمينه فعال بشويم. در مجله‌ها يا نهادهايي كه مسئوليت داشتم، اين حس نياز بيشتر تقويت شد، براي مثال در مجله شعر كه دبير تحريريه آن بودم يا مجله سوره كه مدتي در آنجا حضور داشتم، همديگر را پيدا كرديم و تيم ما بهتر شد يا زماني كه در حوزه هنري تهران مسئول آفرينش‌هاي ادبي بودم، به همراهي تيمي كه اكنون در شهرستان ادب مشغول فعاليتند خيلي از آسيب‌ها و ضعف‌هاي سيستم اداري متولي ادبي را شناختيم. وقتي در سال 1384 از حوزه هنري شهر تهران جدا مي‌شدم، ايده شهرستان ادب در ذهنم شكل گرفت و در نهايت اين توفيق را پيدا كرديم كه در سال 1389 و 1390 مؤسسه فرهنگي- هنري شهرستان ادب را با همراهي همين عزيزان شكل بدهيم.
مدير مؤسسه شهرستان ادب ضمن اشاره به فعاليت دوره شعر «آفتابگردان‌ها» گفت: دوره‌هاي شعر ملي آفتابگردان‌ها از جمله اتفاقات خوب و مثبتي بود كه در شهرستان ادب شكل گرفت؛ در آن جوانان مستعد را از سراسر ايران شناسايي و آنها را وارد عرصه ادبيات كرديم. به مدت يك سال خدمات نيمه‌متمركز كه تركيبي از كلاس‌هاي حضوري و مجازي بود، بهشان ارائه شد و دوره‌هاي مطالعاتي را در زمينه شعر و ادبيات پشت سر گذاشتند. در بخش داستان نيز «مدرسه رمان» را تأسيس كرديم. اين مدرسه اولين تجربه نهادي براي تربيت رمان‌نويس است. در چند سال اخير نيز با احساس نيازي كه مي‌شد «مدرسه رمان كودك» را افتتاح كرديم كه تاكنون 30- 20 رمان كودك آماده چاپ دارد. انتشارات شهرستان ادب نيز با انتشار بيش از 220 كتاب حدوداً 100 جايزه ملي برده است.
علي‌محمد مؤدب در بخش دوم صحبت‌هاي خود گفت: با فاصله گرفتن از روزهاي شور انقلاب اسلامي و كنار رفتن شاعران دهه اول انقلاب، شاعران جوان‌تري روي كار آمدند كه در ظاهر احساس مي‌شد رويكردهاي تندتري دارند. همين مسئله موجب شده بود مربيان احساس هراس و فكر كنند كه اين شاعران نسبت زيادي با انقلاب اسلامي ندارند. جالب است بدانيد كه وقتي ما كارمان را آغاز كرديم، خيلي از مربيان ادبي از هنرآموز‌ها مي‌ترسيدند. دليلش هم اين بود كه اشعار و توليدات ادبي‌ آنها را درك نكرده و احساس مي‌كردند اين شاعر جوان در حال حمله است، در حالي كه او در جست‌وجوي حقيقت و پرسشگري بود، به همين دليل خيلي اجازه نمي‌دادند كار ادبي خلاق صورت بگيرد.
وي اضافه كرد: خاطرم هست كه براي برگزاري شب شعرها و دعوت از شاعران جوان نگران بودند كه اين شاعر جوان خوب است يا خير؟ در حالي كه همان شاعران امروز يكي از بهترين هنرمندان انقلابند، حتي به ياد دارم كه براي دعوت از شاعران مدت‌ها صحبت مي‌كردند كه اين فرد خوب است يا بد، اين فضا باعث شده بود جلوي رويش استعدادها گرفته شود. با تأسيس شهرستان ادب و ميدان دادن به شاعران جوان، گفت‌وگوهاي بسيار خوبي شكل گرفت، نگراني‌ها برطرف شد و لذت ادبي دوباره برگشت. امروز هم اين خطر وجود دارد. اگر مدام نگران باشيم كه اتفاقات بد رخ مي‌دهد، نبايد شاهد وقوع اتفاقات خوب باشيم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار