کد خبر: 1049932
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۸
تربیت فرزند در کلام معصومین (ع)
اسلام دین و مکتب متعالی تربیت است و بزرگ‌ترین هدف آن نیز هدایت و تربیت انسان‌ها بیان شده است. در میان احادیث ائمه معصومین (ع) نیز شمار فراوانی سفارش‌های تربیتی درباره فرزندان داریم که هریک آموزه‌ای ارزشمند محسوب می‌شود. گزیده‌ای از این احادیث ارزشمند را در ادامه می‌خوانید.

اسلام دين و مكتب متعالي تربيت است و بزرگ‌ترين هدف آن نيز هدايت و تربيت انسان‌ها بيان شده است. در ميان احاديث ائمه معصومين(ع) نيز شمار فراواني سفارش‌هاي تربيتي درباره فرزندان داريم كه هريك آموزه‌اي ارزشمند محسوب مي‌شود. گزيده‌اي از اين احاديث ارزشمند را در ادامه مي‌خوانيد.

رسول خدا (ص) فرمود: كودكان خود را دوست بداريد و با آنان مهربان باشيد، وقتي به آنها وعده‌اي مي‌دهيد حتماً وفا كنيد زيرا كودكان، شما را رازق خود مي‌پندارند. (وسائل الشيعه، ج 5، ص 126)
حضرت در جاي ديگري مي‌فرمايند: به بزرگسالان خود احترام كنيد و نسبت به كودكان خويش ترحم و عطوفت نمایيد. (عيون اخبارالرضا، ص 163)
به فرموده پيامبر اكرم(ص): به فرزندان خود احترام كنيد و با آداب و روش پسنديده با آنها معاشرت نماييد. (بحار الانوار، ج 23، ص 114)
امام صادق(ع) نيز مي‌فرمايند: همانا خداوند متعال نسبت به شخصي كه نسبت به فرزند خود محبت بسيار دارد رحمت و عنايت مي‌كند. (مكارم الاخلاق، ص 113)
حضرت همچنين فرموده است: بين فرزندان خود به عدالت رفتار نماييد، همان‌طور كه مايليد فرزندان شما بين‌تان به عدل و داد رفتار كنند. (بحار الانوار، ج101، ص92)
به فرموده امام كاظم(ع): چون به اطفال وعده‌اي داديد وفا كنيد (و تخلف ننمایيد)، زيرا كودكان گمان مي‌كنند شما رازق آنها هستيد. خداوند براي هيچ چيز به قدر تجاوز به حقوق زنان و كودكان غضب نمي‌كند. (الكافي، ج 6، ص 50)
امام علي(ع) نيز مي‌فرمايند: شايسته نيست كسي به فرزند خود وعده‌اي بدهد و به‌ آن وفا ننمايد. (وسائل الشيعه، ج3، ص 232)
رسول اكرم (ص) فرموده است: خداي رحمت كند كسي را كه فرزندش را در نيكي به خود ياري مي‌كند. راوي حديث پرسيد: چگونه فرزندمان را در نيكي به خود ياري نماييم؟ حضرت فرمود: آنچه را كه كودك در قوه و توان داشته و انجام داده است از او قبول كند، آنچه انجام آن براي كودك سنگين و طاقت فرساست از او نخواهد، او را به گناه و طغيان وادار نكند و به او دروغ نگويد و در برابر او مرتكب اعمال جاهلانه (و احمقانه) نشود. (الكافي، ج 6، ص 50)
ايشان هم‌چنين مي‌فرمايد: آن كس كه نزد او كودكي است بايد (در پرورش وي) كودكانه رفتار نمايد. (وسائل الشيعه، ج 5، ص 126)
به فرموده رسول اكرم: خداوند رحمت كند پدر و مادري را كه فرزندان خويش را در نيكي كردن به خود ياري نمايند. (مستدرك الوسائل، ج 2، ص 625)
پيامبر اكرم(ص) در جاي ديگري مي‌فرمايد: خداوند دوست دارد كه ميان فرزندانتان عادلانه رفتار كنيد، حتي در بوسيدن آنها. (ميزان الحكمه، ح 22665)

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار