کد خبر: 1050150
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۰
موزه میراث روستایی گلستان به‌عنوان دومین مدل در نوع خود در کشور و از پروژه‌های مهم و محوری این استان به شمار می‌آید. این موزه از مصوبات سفر استانی رئیس‌جمهور است که در سال ۱۳۹۴ انجام گرفت و اعلام شد با اجرایی شدن آن نقش بسزایی در رونق گردشگری فرهنگی شمال کشور خواهد داشت. شنیده‌ها حکایت از آن دارد که بعد از گذشت شش سال شاید امسال فاز نخست آن با چهار خانه روستایی افتتاح شود. حالا باید پرسید، پروژه‌ای که در ۵۰ هکتار تعریف شده و شش سال برای راه‌اندازی چهار خانه زمان برده، تا رسیدن به خانه آخر چقدر وقت می‌خواهد؟
محمدرضا هادیلو

سرویس ایران جوان آنلاین: موزه میراث روستایی گلستان به‌عنوان دومین مدل در نوع خود در کشور و از پروژه‌های مهم و محوری این استان به شمار می‌آید. این موزه از مصوبات سفر استانی رئیس‌جمهور است که در سال ۱۳۹۴ انجام گرفت و اعلام شد با اجرایی شدن آن نقش بسزایی در رونق گردشگری فرهنگی شمال کشور خواهد داشت. شنیده‌ها حکایت از آن دارد که بعد از گذشت شش سال شاید امسال فاز نخست آن با چهار خانه روستایی افتتاح شود. حالا باید پرسید، پروژه‌ای که در ۵۰ هکتار تعریف شده و شش سال برای راه‌اندازی چهار خانه زمان برده، تا رسیدن به خانه آخر چقدر وقت می‌خواهد؟
وقتی در سال ۱۳۹۴ و در پی سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان مصوب شد تا موزه میراث روستایی این استان ساخته شود، پنج سال طول کشید تا کار اجرایی آن آغاز شود. بالاخره اوایل سال ۹۹ عملیات اجرایی مستندسازی و واچینی خانه‌ای روستایی در مرکز استان گلستان برای انتقال به پروژه موزه میراث روستایی آغاز شد.
در همان زمان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان اعلام کرد که علاوه بر این بنا قرار است خانه‌ای در غرب استان نیز پس از عملیات واچینی به محل اجرای پروژه موزه میراث روستایی گلستان منتقل‌شده است.
احمد تجری گفت: «با تحقق این عملیات واچینی، مجموع سازه‌های واچینی شده این پروژه به پنج مورد خواهد رسید و در صورت تأمین اعتبارات لازم با عملیات دوباره چینی در محل پروژه میراث روستایی گلستان در پارک جنگلی قرق شاهد پیشرفت جدی در تحقق اهداف بهره‌برداری و افتتاح فاز اول این موزه خواهیم بود.»
در آن زمان گفتند هزینه اجرای این عملیات از محل منابع استانی با اعتباری بالغ بر ۱۳۰۰ میلیون ریال پیش‌بینی‌شده است.

باز هم نیازمند اعتبارات و تعاملات
سال ۹۹ به روز‌های پایانی خود نزدیک می‌شد که رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گلستان برای بازدید از موزه روستایی این استان، به این منطقه رفت. در آن زمان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان با بیان اینکه فاز نخست پروژه موزه میراث روستایی در سال ۱۴۰۰ برای بازدید گردشگران به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: «برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری بانگاه بهره‌برداری به‌موقع از فاز اول پروژه میراث روستایی گلستان صورت گرفته است.»
تجری تأکید کرد: «برای بهره‌برداری از فاز‌های بعدی پروژه نیازمند اعتبارات کافی و تعاملات دستگا‌های اجرایی هستیم.»
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گلستان هم گفت: «با پیگیری و تعاملات لازم صورت گرفته از سازمان برنامه و بودجه کشور جهت تسریع در عملیات اجرایی فاز اول و توسعه و رونق گردشگری پایدار، نسبت به تأمین اعتبار لازم از منابع اعتباری ملی سال ۱۳۹۹ به میزان ۷۰ میلیارد ریال بودجه همت گذاشته شد که پس از وقفه‌ای کوتاه، تکمیل عملیات این فاز رونقی دوباره پیدا کرد.»
قدرت اله عابدی افزود: «در همین راستا، باتوجه به هدف‌گذاری تمامی بخش‌های فاز اول، تلاش می‌شود تا سایر اعتبارات لازم در این خصوص تأمین و در اختیار این پروژه قرار گیرد و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان از اجرای اقدامات مورد نیاز در ماه‌های پیش‌رو، برای بهره‌برداری کامل از فاز نخست موزه میراث روستایی گلستان حمایت می‌کند.»

موزه‌ای در دل این موزه نهفته
روز گذشته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان با بیان اینکه موزه میراث روستایی قرق در ۱۰ فاز تعریف شده که هم‌اکنون فاز نخست به وسعت پنج هکتار با جای‌گذاری چهار بنای تاریخی در حال احداث است، گفت: «این موزه به‌عنوان دومین موزه روستایی کشور در زمینی به وسعت ۵۰ هکتار از سال ۹۴ کلنگ‌زنی شد، اما طی این سال‌ها شاهد پیشرفت فیزیکی خاصی نبودیم.
تجری افزود: «۱۰ فاز برای این پروژه تعریف شده که به‌طور میانگین وسعت هر فاز پنج هکتار است. با پیگیری‌های صورت گرفته، اجرای این پروژه از سال ۹۹ با تخصیص ۹ میلیارد تومان به‌صورت جدی‌تری دنبال شد. هم‌اکنون فاز اول در حال انجام است و امیدواریم با در نظر گرفتن اعتبار متمم لازم، این فاز را هر چه زودتر به بهره‌برداری برسانیم.»
به گفته این مسئول، این پروژه به‌صورت فاز به فاز به افتتاح می‌رسد و به‌محض افتتاح فاز نخست که شامل چهار خانه تاریخی روستایی است، موزه قابل بازدید گردشگران است.
تجری تأکید کرد: «خانه‌های روستایی که دارای ارزش تاریخی هستند بعد از شناسایی، در این موزه باز چینی و دوباره چینی می‌شوند. به همین خاطر کار زمان‌بر و هزینه زیادی به همراه دارد.»
حالا و با این حرکت لاک‌پشتی پیشرفت در پروژه موزه میراث روستایی گلستان باید نشست و دید اگر برای ساخت چهار خانه شش سال زمان صرف شده برای تکمیل تمام فاز‌ها که در وسعتی حدود ۵۰ هکتار تعریف شده، چقدر زمان نیاز است و شاید وقتی آخرین فاز به بهره‌برداری می‌رسد، فاز‌های اولیه خودشان به میراث تبدیل شده باشند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار