کد خبر: 1050188
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
ملیحه مرادی

در پی تغییر رئیس کل بانک مرکزی طی روز‌های گذشته، شاهد افزایش نرخ ارز در بازار هستیم در همین راستا نرخ خودرو‌های خارجی نیز به بهانه افزایش قیمت ارز با رشد مواجه شده‌است، اما با این مشخصه که متقاضیان اعتمادی به این قیمت‌ها ندارند، زیرا بر این باورند که بازار خودرو به زودی با کاهش نرخ مواجه خواهد شد؛ البته نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را هم مهم می‌دانند.
طی یکسال گذشته بازار خودرو با هرج و مرج قابل‌ملاحظه‌ای روبه‌رو بود، به طوری که قیمت برخی خودرو‌های خارجی تا ۱۵۰ درصد هم افزایش یافت، اما مدتی است که بازار خودرو در آرامش همراه با رکود و انتظار کاهش قیمت به سر می‌برد، زیرا این باور توسط دولت همگانی شد که تحریم‌ها برطرف می‌شود و به جهت صادرات نفت و آزاد‌سازی ارز‌های بلوکه شده نرخ ارز کاهش می‌یابد و به دنبال آن نیز قیمت خودرو‌های وارداتی نیز نزول می‌کند.
در این بین اشخاصی که در اواخر سال ۹۹ و در پیک قیمت نتوانستند خودرو‌های خارجی را به فروش رسانند، این روز‌ها افزایش نرخ ارز را بهانه کرده‌اند تا بازار خودرو‌های خارجی را ملتهب کنند تا شاید بتوانند از آب گل آلود ماهی بگیرند و خودرو‌های خود را با قیمت بالاتری به فروش رسانند، اما مشکل اینجاست که بازار خودرو در رکود است و متقاضیان نیز در انتظار کاهش تورم هستند، بدین ترتیب اعتنایی به این رشد قیمت‌ها ندارند. در حوزه خودرو‌های خارجی از آنجا که انتظارات گشایش برجامی توسط دولت کنونی در جامعه ایجاد شده‌است هم تقاضا و هم قیمت کاهش یافته‌است با این حال برخی از دارندگان خودرو‌های خارجی در انتظار آن هستند که قیمت افزایش یابد و کالای خود را به بالاترین سطح ممکن به فروش رسانند، از این‌رو افزایش یک تا ۲ هزار تومانی قیمت ارز را بهانه‌ای برای رشد قیمت خودروی خارجی عنوان می‌کنند، اما فضای بازار به شکلی است که دست رد به سینه قیمت ها‌ی کنونی خودروی خارجی می‌زند.
البته برخی از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند تا واردات خودرو به کشور تصمیم‌گیری و آزاد نشود، شرایط بازار این دسته از چهارچرخ‌ها به همین منوال باشد، بدین ترتیب فضای بازار به گونه‌ای است که حتی افزایش نرخ ارز به دلیل تغییر و تحولات در بانک مرکزی را دستاویزی قرار می‌دهد تا شاید بتواند کمی نرخ خودرو‌های خارجی را بالاتر ببرد. یکی از فعالان بازار خودرو می‌گوید: با وجود افت قیمت‌ها، اما همچنان خرید و فروش در کمترین مقدار خود است. به گفته وی در هفته‌های گذشته و با حرکت نزولی آرام ارز، بازار مجدد در حال سر و شکل گرفتن بود، که افزایش نرخ ارز به طور مجدد، خریداران و فروشندگان را به حالت انتظار فرو برد.
بنگاهدار دیگری گفت: انتخابات آینده ریاست جمهوری و نظر رئیس دولت آینده در خصوص واردات خودرو‌های خارجی می‌تواند بسیار مهم و تأثیرگذار باشد، هر چند تا مستقر شدن دولت آینده، روی کار آمدن کابینه جدید و در نهایت تصمیم خوشبینانه برای آزاد شدن مجدد واردات، دست‌کم تا ۱۴۰۱ زمان‌بر خواهد بود، اما مهم اینجاست هنوز کسی حاضر به معامله نیست و فروشنده‌ها هم تمایلی به فروش خودرو ندارند.
نوسان قیمت ارز، زمزمه آزادسازی قیمت خودرو و روند افزایشی قیمت محصولات در کارخانجات خودروسازی خود عاملی شده تا رکود در بازار خودرو تشدید پیدا کند. در حال حاضر قیمت‌ها فقط اعلام شده و در عمل خبری از رونق خرید و فروش نیست.
در حال حاضر پراید ۱۳۱ با قیمت ۱۱۵ میلیون تومان، سمند ال ایکس با قیمت ۱۹۲ میلیون تومان، کوییک دنده‌ای با قیمت ۱۴۹ میلیون تومان، پژو ۴۰۵ دو‌گانه‌سوز ۱۹۱ میلیون تومان و پژو پارس با قیمت ۲۱۶ میلیون تومان مورد معامله قرار می‌گیرد.
همچنین پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۳۹۱ میلیون تومان، پژو «۲۰۰۸» ۸۹۰ میلیون تومان، رانا پلاس ۲۳۳‌میلیون تومان و دنا پلاس «تیپ‌۱»
۳۲۱ میلیون تومان قیمتگذاری شده‌است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار