یکی از روشهای هموار کردن شرایط برای اقتصاد مطلوب، ایجاد فرصتهای شغلی مناسب است تا از طریق آن علاوه بر به کارگیری جوانان بتوان با استفاده از ظرفیت آنها تولید را بالا برد و تحولی در این عرصه به وجود آورد. در همین راستا یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری توجه به بحث اقتصاد مقاومتی است؛ اقتصادی که به تمرکز بر توان داخلی نگاه ویژهای دارد.
نصرالله برزویی یکی از پاسداران بازنشستهای است که از طرحهای اقتصاد مقاومتی استقبال کرده و به فرمان مقام معظم رهبری در جهت اشتغالزایی برای تعدادی از جوانان لبیک گفته است. کسی که در استان ایلام و شهرستان ایوان با احیا و راهاندازی یک مرکز تولید قارچ توانسته تعدادی از جوانان را سر کار ببرد و حالا به دنبال پرورش ماهی است.
استان ایلام به عنوان یکی از استانهای موفق در تحقق طرحهای اقتصاد مقاومتی معرفی شده است و حالا توانسته در کشور به یک استان الگو در همین رابطه تبدیل شود.
وجود منابع خدادادی در ایلام و اشتیاق مردم برای ورود به عرصههای کارآفرینی روز به روز در حال گسترش است. به خصوص جوانانی که با طرح و ایده و انرژی به این سمت آمدهاند و دیگر نیازی به کار کردن در دستگاههای دولتی را در خود نمیبینند.
فقط با پشتکار میتوان به موفقیت رسید
نصرالله برزویی از جمله افرادی است که بعد از درآوردن لباس سبز پاسداری حالا در جبهه اقتصاد مقاومتی میجنگد و توانسته در این راستا تعدادی از جوانان شهرستان ایوان را مشغول به کار کند.
این پاسدار یکی از علایق ویژه خود را ورود به کارهای تولیدی عنوان کرده است و به «جوان» میگوید: «از همان ابتدا دوست داشتم دستی در تولید محصول ایرانی داشته باشم. به همین خاطر تصمیم گرفتم کارخانه تولید قارچ را در شهرستان ایوان دایر کنم.»
این کارآفرین ایوانی با بیان اینکه در شروع کار با مشکلاتی روبهرو بودم، ادامه میدهد: «در آن موقع تنها مرکز تولید قارچ در شهرستان ایوان سالهای سال بود که راکد مانده بود، بنابراین تصمیم گرفتم که این واحد از کار افتاده را خریداری کنم. این واحد تولیدی به مدت هفت سال بود که از چرخه تولید خارج شده و صدمههایی از جمله نداشتن روشنایی و خرابی سیستمهای نور و رساندن برق به سالنها دیده بود که با راهاندازی آنها تصمیم گرفتم برق ورودی به کارخانه را از طریق زمین به واحد تولیدی برسانم و با کمک چند تن از دوستانم این مشکل حل شد.»
برزویی میگوید: «در ابتدای امر تنها توانستم سه سالن تولیدی از این مرکز را تجهیز کنم و کار تولید قارچ در آن شروع شد که بحمدالله در این راه موفق بودم.»
وی تصریح میکند: «بعد از گذشت مدتی توانستم سایر سالنهای تولیدی را نیز راهاندازی کنم و هم اکنون شش سالن فعال در این مرکز وجود دارد که ۱۰ نفر به صورت مستقیم و ۳۰ نفر به صورت غیرمستقیم در آن مشغول به کار هستند.»
به گفته این تولیدکننده ایوانی، قارچ تولیدی این مرکز از کیفیت بالایی برخوردار است و مراکز عرضه آن نیز علاوه بر اینکه نیاز شهرستان را تأمین میکنند، به استانهای همجوار نیز صادر میشود.
برزویی با ابراز امیدواری در خصوص تولید سالانه ۴۰۰ تن قارچ مرغوب در این واحد تولیدی، میگوید: «با توجه به اینکه فضای خوبی در اختیار دارم، امیدوارم بتوانم با حمایت بسیج سازندگی استان و شهرستان که تا کنون هم در همه زمینهها یاریگر من بودند، مجتمع پرورش ماهی را نیز راهاندازی کنم.»
این کارآفرین به جوانان جویای کار توصیه میکند با توجه به اینکه در جامعه با محدودیت شغل اداری روبهرو هستیم، با ارائه طرح و ایده نسبت به ایجاد شغل برای خود
مثمرثمر باشند.