کد خبر: 1050293
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰
علیرضا سزاوار

کتاب «سازمان‌های بین‌المللی تحلیلی» به تازگی به قلم صادق بشیره، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری و سردبیر ماهنامه خط بهشتی توسط انتشارات آفرینندگان منتشر شده است.
دکتر علیرضا دیهیم پس از تحصیل تا سطح فوق‌لیسانس در دانشکده حقوق دانشگاه تهران، برای ادامه تحصیل راهی آلمان شده و دوره دکترای خود را در این کشور گذرانده‌اند. ایشان سال‌ها در نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در آلمان و مقر سازمان ملل متحد در نیویورک حضور و همینطور در سمت ریاست دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه اشتغال داشته‌اند. استاد همچنین مدیریت اداره حقوقی وزارت امور خارجه را در کارنامه دارند و از جمله مهم‌ترین مأموریت‌های خارجی دیگرشان حضور در کشور‌های کوبا و مکزیک به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران و معاونت ارشد دبیرکل سازمان حقوقی-مشورتی آسیا و آفریقاست. کتاب «سازمان‌های بین‌المللی تحلیلی»، تقریرات درس ارزشمند سازمان‌های بین‌المللی ایشان در دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری می‌باشد که در سه بخش سازمان‌های بین‌المللی غیردولتی، سازمان‌های بین‌المللی جهانی و سازمان‌های بین‌المللی منطقه‌ای تنظیم شده است.
تفاوت تدریس در قضاوت تا سفارت
در قسمتی از مقدمه این کتاب چنین آمده است: «از ویژگی‌های تدریس دکتر دیهیم یکی آن است که مطالب علمی را با اندوخته‌های عملی خود به صورت توأمان ارائه می‌دهند و دوم اینکه کمتر مشابه آن را دیده‌ام، آن است که ایشان موضوعات را با توجه به نیاز دانشجو طرح می‌کنند. در نتیجه اگر نگاهی به جزوات تدریس حقوق دیپلماتیک ایشان در دانشگاه‌های مختلف داشته باشیم، متوجه تفاوت مطالب گفته شده فی‌المثل در دانشگاه علوم قضایی با دانشکده وزارت امور خارجه و سایر دانشگاه‌ها خواهیم شد. درس همان است و مطلب همان، اما برای دانشجویی که بناست قضاوت کند، بر جنبه قضایی تأکید دارد و برای دانشجویی که بناست برای اشتغال در سفارت تربیت شود، بیشتر متوجه ابعاد دیپلماتیک است و خلاصه موضوعات متناسب با نیاز متعلم برایش تشریح می‌شود و از نظر نگارنده این سطور، به طور ویژه همین موضوع است که به تقریرنویسی دروس دکتر دیهیم اهمیت می‌بخشد.
ویژگی دیگر تدریس ایشان که البته کمی کار را بر دانشجویان دشوار می‌نماید، برخاسته از حجم بالا و بروز دانش استاد است که بی‌وقفه در کلاس به دانشجو البته با شکیبایی و حوصله‌ای کم‌نظیر اطلاعات داده می‌شود. استاد با وجود جایگاه علمی و اجرایی والا، همیشه متواضعانه با دانشجو برخورد کرده و کسی از اظهارنظر ابایی نداشت و ایشان پس از آن که صحبت‌های دانشجویان را به طور کامل می‌شنیدند، از میان همین صحبت‌ها، باب‌هایی را برای طرح مباحث ظریف و نکات پیچیده باز می‌نمودند.»
تقدیم به تمام دانشجویان حقوق
نویسنده این کتاب به روزنامه جوان گفت: به عنوان یک دانشجو، خیلی زود در جلسات ابتدایی به این موضوع التفات پیدا کردم که مطالبی را که در این کلاس و به این سبک به دانشجو آموزش داده می‌شود، دیگر در کمتر جایی می‌توانم پیدا کنم و لذا از نخست، به گردآوری مطالب این کلاس اهتمام ویژه داشتم. شوق سرشارم از حضور در دروس استاد دیهیم در این مرقومه غیرقابل توصیف است و حس می‌کردم تک‌تک لحظات این کلاس‌ها مفید و مهم و حیف است که ثبت و ضبط نشود و نیت داشتم که این مطالب را به سایر مشتاقانی که به هر ترتیب از فیض حضور در محضر اساتیدی، چون دکتر دیهیم محروم مانده‌اند، تقدیم نمایم.
نویسنده، عنوان این کتاب را سازمان‌های بین‌المللی تحلیلی برگزیده است؛ چراکه امتیاز آن بر سایر آثار با موضوع مشابه این است که بیش از ارائه اطلاعات آماری و داده‌های عددی نظیر اینکه یک سازمان در چه سالی ایجاد شده و چند عضو و چند رکن دارد، بر تحلیل نحوه ایجاد و فعالیت آن‌ها متمرکز است و ضمناً می‌تواند به ما روش تحلیل را نیز بیاموزد؛ تحلیلی که در مواضع اتخاذی ما در برابر یک سازمان، حائز اهمیت و تأثیر است.
گفتنی است که این کتاب به قلم صادق بشیره دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری تقریر شده است. بشیره سردبیر ماهنامه خط بهشتی و مجری فصل دوم برنامه حقوقی رخداد است. این دومین کتابی است که از او منتشر می‌شود و کتاب اولش با نام «ایران و دیوان» سال گذشته توسط همین انتشارات به چاپ رسید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار