کد خبر: 1050536
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۰
وضعیت آبی کشور بحرانی است. بارش‌ها نسبت به سال گذشته به شدت کاهش داشته و به همین خاطر آب پشت سد‌ها پایین رفته است. بررسی وضعیت سد‌های بزرگ کشور تا یکم خرداد ۱۴۰۰ نشان می‌دهد، ورودی آب از ابتدای سال آبی ۴۰۰- ۱۳۹۹ تاکنون برابر با ۲۵میلیارد و ۲۹۰ میلیون مترمکعب بوده که نشان از کاهش ۴۷ درصدی ورودی سد‌ها نسبت به سال گذشته دارد. وضعیت کم آبی‌ها آنقدر حاد شده که پژوهشگران را مجبور کند تا با انجام یک مطالعه، خشکسالی ۱۶سال آینده مناطق نیمه جنوب غربی ایران را مورد بررسی قرار دهند.
سجاد مرسلی

سرویس ایران جوان آنلاین: وضعیت آبی کشور بحرانی است. بارش‌ها نسبت به سال گذشته به شدت کاهش داشته و به همین خاطر آب پشت سد‌ها پایین رفته است. بررسی وضعیت سد‌های بزرگ کشور تا یکم خرداد ۱۴۰۰ نشان می‌دهد، ورودی آب از ابتدای سال آبی ۴۰۰- ۱۳۹۹ تاکنون برابر با ۲۵میلیارد و ۲۹۰ میلیون مترمکعب بوده که نشان از کاهش ۴۷ درصدی ورودی سد‌ها نسبت به سال گذشته دارد. وضعیت کم آبی‌ها آنقدر حاد شده که پژوهشگران را مجبور کند تا با انجام یک مطالعه، خشکسالی ۱۶سال آینده مناطق نیمه جنوب غربی ایران را مورد بررسی قرار دهند.


خشکسالی یکی از فاجعه‌های اقلیمی است که به دنبال کمبود بارندگی، رطوبت و افزایش دما اتفاق می‌افتد و از مخاطراتی است که در دهه‌های گذشته ایران را با مشکلات جدی زیادی مواجه کرده است.
خسارات و آسیب‌هایی که از خشکسالی به استان‌های مختلف ایران وارد شده آنقدر زیاد است که تا چندین دهه قابل جبران نباشد. اما مشکل اینجاست که خشکسالی‌های ایران به پایان نرسیده و همین کاهش شدید بارش‌ها باعث شده تا پژوهشگران با انجام یک مطالعه مدل‌سازی، خشکسالی آینده در نیمه جنوبی ایران را مورد بررسی قرار دهند.

آب سد‌ها فروکش کرده است
بر پایه گزارش‌های رسمی و روند کاهشی بارش‌ها و افزایش گرمای هوا، حجم ورودی آب از ابتدای سال آبی ۴۰۰- ۱۳۹۹ تاکنون برابر با ۲۵میلیارد و ۲۹۰ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه سال آبی قبل از آن که ۴۷ میلیارد و ۵۸۰ میلیون مترمکعب بوده، کاهش ۴۷درصدی ورودی آب به مخازن سد‌های کشور را نشان می‌دهد، است.
آخرین وضعیت سد‌های کشور نشان می‌دهد که افزایش دمای زودرس کار خود را کرده و به خاطر کاهش میزان ورودی به سدها، خروجی آب از آن‌ها نیز با کاهش مواجه بوده و تا این مدت ۲۳ میلیارد و ۶۳۰ میلیون مترمکعب خروجی آب از سد‌های کشور صورت گرفته، به‌گونه‌ای که در مقایسه با مدت مشابه سال آبی قبل، از کاهش ۳۵ درصدی برخوردار بوده است. این در حالی است که براساس پیش‌بینی صورت گرفته تعداد شهر‌های دارای تنش آبی امسال نسبت به سال گذشته که وضعیت بارش مناسب بود، افزایش یافته و به بیش از ۲۱۰ شهر رسیده است که از این تعداد ۱۰۰ شهر در وضعیت قرمز هستند و بیش از ۲۰ درصد کمبود آب دارند که همین مسئله آژیر خطر تأمین آب را به صدا درآورده است.


سال‌های داغ در راه است
حالا وضعیت آب و هوایی و گرمای شدید و کاهش نزولات موجب شده تا پژوهشگران با انجام یک مطالعه خشکسالی ۱۶ سال آینده مناطق نیمه جنوب غربی ایران را مورد بررسی قرار دهند.
در این تحقیق پژوهشگران، هشت استان منطقه جنوب غربی ایران که شامل ۲۸ ایستگاه هواشناسی می‌شود را بررسی کردند و داده‌های ۲۹ ساله دما و بارش مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس با قراردادن این داده‌ها در دو مدل شبکه عصبی، خشکسالی ۱۶ سال آینده این مناطق پیش‌بینی شد. نتایج این مطالعه نشان داده ایستگاه‌هایی مانند کرمان، یاسوج و آبادان بیشتر در معرض خشکسالی آینده قرار دارند. همچنین مشخص شد که سه ایستگاه زاهدان، آبادان و بندرعباس، در سال‌های آینده دارای بیشترین مقدار ممکن دمای حداکثری خواهند بود. در این مطالعه عنوان شد که مناطق کوهرنگ، صفاشهر و جیرفت با شدت کم‌تر در سال‌های آینده در معرض خشکسالی خواهند بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار