کد خبر: 1051056
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۳

سخنگوی دولت معتقد است به‌رغم همه تنگنا‌ها و محدودیت‌ها، دولت تدبیر و امید موفق شد طی سال‌های ۹۳ تا ۹۶، یکی از دوران طلایی اقتصاد ایران را در نیم قرن اخیر رقم بزند.
علی ربیعی روز سه‌شنبه در نشست خبری با بیان اینکه در آستانه یکی از رویداد‌های مهم سیاسی در کشورمان هستیم، گفت: امروز و فردای ما در گرو حضور پای صندوق‌ها با مشارکت حداکثری است. معتقدیم شرایط پیچیده جهانی، احقاق حقوق ایران از اقتصاد جهانی از یکسو و از سوی دیگر رفع آسیب‌های احتمالی و احیای زندگی در پساتحریم و کرونا نیازمند دولتی با سرمایه اجتماعی بالا و اعتماد روز افزون است و می‌تواند اعتماد بین دولت و مردم را افزایش دهد.
وی افزود: وقتی دولتی با مشارکت غیرحداکثری روی کار بیاید که پشتوانه مشارکت جامعه را نداشته باشد برای حل مسائل درهم تنیده داخلی و خارجی با مشکل روبه‌رو خواهد بود، بنابراین برای امروز ایران و برای فردای ایران مشارکت حداکثری امری حیاتی برای همه ما ایرانیان در این شرایط است.
برخی برای اثبات خود چیزی جز تخریب دولت نیافته‌اند
سخنگوی دولت با اشاره به مباحث مطروحه این روز‌ها درباره عملکرد دولت گفت: آنچه در این روز‌ها در گفتگو‌های سیاسی به چشم می‌خورد و به طور عجیبی آگاهانه و عامدانه توسط برخی دچار فراموشی شده جنگ بزرگ اقتصادی و توأم شدن آن با پاندمی کروناست.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری ادامه داد: پیش از این نیرو‌های مخالف جمهوری اسلامی و برانداز در یک برنامه حساب شده با این تئوری که انباشت پدیده‌های منفی از کرونا و تحریم منجر به استیصال دولت و ملت ایران می‌شود به طور آگاهانه تحریم را به محاق برده و دستاورد‌های دولت و ملت را زیر سؤال می‌بردند. برخی جریان‌های داخلی هم چشم و زبان خود را در دیدن و شنیدن مسائل تروریستی بستند.
وی افزود: امروز، برخی برای اثبات خود، ظاهراً چیزی جز نفی انگاری و تخریب دولت نیافته‌اند که برای روشن شدن موضوع و تبیین درست باید کارنامه هشت ساله دولت را در دو فصل مرور کرد. ارزیابی هشت ساله دولت، بدون توجه به آثار جنگ اقتصادی مثل آن است که اداره کشور و مدیریت کشور در دهه ۶۰ را بدون آثار جنگ تحمیلی ارزیابی کنیم.
دستیار ارتباطات رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: به‌رغم همه تنگنا‌ها و محدودیت‌ها، دولت تدبیر و امید موفق شد طی سال‌های ۹۳ تا ۹۶، یکی از دوران طلایی اقتصاد ایران را در نیم قرن اخیر رقم بزند. متوسط تورم در بازه سال‌های ۹۳ تا ۹۶، یازده و نیم درصد بود و نزدیک به دو سال از این دوره تورم تک رقمی در کشور، تجربه شد.
شما بر رنج مردم سوار شده‌اید
ربیعی با طرح این سؤال که چرا نمی‌گویند از آن عدد به این عدد رسیده‌ایم، تصریح کرد: چرا بی‌انصاف‌ها نمی‌گویند که کرونا حدود ۳ میلیون شغل را تهدید کرده و نزدیک به ۲ میلیون شغل هم مثل همه دنیا، آسیب دیده است. من درباره نقش تحریم بر گسترش فقر و کاهش رفاه، تحقیق کرده‌ام. شما بر رنج مردم سوار شده‌اید و در تشریح علت، آدرس غلط می‌دهید و حتی بعضی‌ها خود، علت ماجرا هستند.
وی ادامه داد: سؤال من این است اگر تحریم‌ها نبود متوسط رشد رو به بالای ما در دولت دوازدهم به همین سیاق پیش می‌رفت؟ آیا وضع چنین می‌شد؟ با آن متوسط نرخ رشد اشتغال که با دولت‌های نهم و دهم اساساً قابل قیاس نبود آیا امروز وضعیت اشتغال ما بدون تحریم اینچنین بود؟ نگاه کنید به صادرات نفتی، در حالی مقدار بسیار کمتری از دولت‌های نهم و دهم نفت فروخته‌ایم که انتقال پول امکانپذیر نبوده است. با ندیدن این عامل آیا قضاوت در مورد تورم کالا و نقدینگی قضاوت منصفانه‌ای است.
ربیعی یادآور شد: از سال ۹۷ با شروع دولت ترامپ و خروج از برجام، فروش نفت را به پایین‌ترین سطح رساندند و از میلیارد‌ها دلار خبری نبود. متأسفانه پیروی غیرقابل باورانه همه همسایه‌ها تا کشور‌هایی از آسیا تا آفریقا، کشور‌های قدرتمند اروپایی و حتی دوستان قدرتمند ما، باعث فشار بی‌اندازه‌ای بر اقتصاد ایران شد.
دولت پیشخور مصائب!
ربیعی افزود: امروز همگان به یاد بیاورند که مقامات امریکایی گفتند جمهوری اسلامی ایران ۴۰ سالگی خود را نخواهد دید و سه ماه دیگر در ایران رژیم تغییر خواهد کرد و برای آینده تصمیم خواهند گرفت، اما در ۱۳۹۹ گفتند که شکست خوردیم. این پیروزی ایران به نحوی بود که در مبارزه انتخاباتی امریکا کاندیدایی به نام بازگشت به برجام به کارزار انتخاباتی رفت و پیروز شد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در حالی که خسارت‌های ناشی از پاندمی کرونا باعث توقف رشد اقتصادی در کشور‌های صنعتی جهان شد، ایران ناگزیر بود مقابله با پاندمی خسارت بار را توأم با مقابله تحریم‌های یکجانبه و فراگیر امریکا ادامه دهد. به رغم این تلاش عظیمی که دولت در کنار مردم صورت داد به طور عجیبی این روز‌ها خیلی‌ها دچار فراموشی به شکل حیرت آوری شده و برخی افراد رنج وارده به تلاش مردم و مقاومت مردم در برابر آن مسائل را به هیچ گرفته‌اند.
وی افزود: من می‌خواهم صفت دیگری به دولت اضافه کنم، دولتی که سختی‌ها و ناملایمات و دشواری‌های سال‌های آینده ایران را نیز پیشخور کرده است. (دولت پیشخور مصائب!)

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار