کد خبر: 1051627
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۷
آب پاکی روی دست سهراب و رستم
با اعلام فدراسیون جهانی وزنه‌برداری علی هاشمی و علی داوودی دو وزنه‌بردار سنگین‌وزن کشورمان صاحب سهمیه المپیک شدند. به این ترتیب سهراب مرادی و کیانوش رستمی، قهرمانان وزنه‌برداری المپیک ریو عملاً دیگر شانسی برای حضور در توکیو نخواهند داشت.
فریدون حسن
فدراسیون جهانی وزنه‌برداری رنکینگ نهایی وزنه‌برداران را اعلام کرد و براساس آن نفراتی که سهمیه المپیک توکیو را گرفته‌اند مشخص شدند. طبق سیستم کسب سهمیه، هشت نفر اول هر وزن به همراه بهترین وزنه‌برداران هر قاره مجوز حضور در المپیک را کسب می‌کنند. از ایران علی هاشمی در دسته ۱۰۹ کیلوگرم و علی داوودی در دسته فوق‌سنگین سهمیه گرفتند.
هاشمی آماده درخشش
علی هاشمی به عنوان نفر چهارم رنکینگ در دسته ۱۰۹ کیلوگرم موفق به کسب سهمیه المپیک شد. او در کارنامه خود دو مدال طلای جهان و یک مدال برنز آسیا را دارد. هاشمی در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۷ آناهیم امریکا با کسب مدال طلای حرکت یک‌ضرب و برنز دوضرب در مجموع قهرمان شد. در مسابقات ۲۰۱۸ عشق‌آباد ترکمنستان هم با کسب نقره یک‌ضرب و برنز دوضرب باز هم در مجموع عنوان قهرمانی را به دست آورد و صاحب مدال طلا شد. این وزنه‌بردار در مسابقات ۲۰۱۵ قهرمانی آسیا در تایلند در یک‌ضرب طلا گرفت و در دوضرب چهارم شد تا در نهایت با کسب عنوان سوم و مدال برنز به کار خود پایان دهد. به این ترتیب هاشمی با کارنامه‌ای خوب و قابل توجه پا به المپیک توکیو می‌گذارد و امیدوار است که بتواند برای وزنه‌برداری ایران تاریخ‌ساز شود.
جوانی جویای نام به نام داوودی
در دسته فوق‌سنگین یک جوان جویای نام قرار است برای ایران در المپیک روی تخته برود. علی داوودی با قرار گرفتن در رده دوم رنکینگ دسته فوق‌سنگین مسافر توکیو شد تا با بزرگان این دسته مبارزه کند.
او مدال طلای قهرمانی نوجوانان آسیا ۲۰۱۶ توکیو، مدال طلای نوجوانان جهان در همان سال در مالزی، مدال طلای قهرمانی جوانان جهان ۲۰۱۸ ازبکستان، مدال نقره ۲۰۱۹ فیجی و دو مدال طلای قهرمانی آسیا در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ را در کارنامه خود دارد.
خداحافظ طلایی‌های ریو.
اما المپیک توکیو دو غایب بزرگ در وزنه‌برداری خواهد داشت. دو وزنه‌بردار طلایی المپیک ریو، یعنی کیانوش رستمی و سهراب مرادی در دسته ۹۶ کیلوگرم. المپیک برای سهراب مرادی و کیانوش رستمی تمام شده است. رستمی که درخواست داده بود امتیازات مسابقه سوئیس برای او محاسبه شود، اما این موضوع مورد موافقت فدراسیون جهانی قرار نگرفت. رستمی در پایان مهلت مقرر برای ثبت‌نام، اقدام به شرکت در مسابقات کرد، از این‌رو فدراسیون جهانی هیچ امتیازی برای این وزنه‌بردار لحاظ نکرد.
مرادی نیز برای کسب سهمیه نیاز داشت که حتماً وزنه‌بردار قرقیزستان وارد رنکینگ شود، چون کلمبیا و بلاروس در رنکینگ هشت نفره باقی ماندند، قرقیزستان وارد رنکینگ هشت نفره نشد و سهمیه بهترین وزنه‌بردار قاره آسیا به این کشور رسید. نکته اینجاست که حتی اگر بعداً کلمبیا به دلیل داشتن سه وزنه‌بردار دوپینگی در یک سال، محروم هم شود، چون کشور بلاروس برای یک سهمیه خود در دسته ۹۶ کیلوگرم نماینده دارد، بنابراین وزنه‌بردار کوبا که جلوتر از نماینده قرقیزستان است، جایگزین کلمبیا می‌شود و باز هم سهراب مرادی شانسی نخواهد داشت.
ناکامی بانوان در کسب سهمیه
 وزنه‌برداری ایران در بخش زنان هم با وجود اینکه دو نماینده در رنکینگ دسته ۷۶ و ۸۷ + کیلوگرم داشت، اما موفق به کسب سهمیه المپیک نشد.
طبق قانون نفراتی که به دنبال کسب سهمیه هستند یا باید جزو هشت نفر اول رنکینگ قرار می‌گرفتند یا بهترین وزنه‌بردار قاره خود می‌شدند. دو نماینده ایران شانسی برای قرار گرفتن در بین هشت نفر اول رنکینگ را نداشتند. البته الهام حسینی کار سختی برای کسب سهمیه بهترین وزنه‌بردار قاره آسیا داشت، چون امتیازاتش کم بود.
در این وزن عنوان بهترین وزنه‌بردار قاره به نماینده لبنان رسید، آن هم با امتیاز ۲ هزار و ۵۳۵ بود، اما حسینی هزار و ۵۰۵ امتیاز کسب کرده بود. در دسته ۸۷+ کیلوگرم شانس پریسا جهانفکریان بیشتر بود. او برای کسب عنوان بهترین وزنه‌بردار قاره آسیا تنها یک رقیب از مغولستان داشت. نکته این است جهانفکریان در قهرمانی آسیا شرکت نکرد و شاید اگر در این مسابقات حضور داشت، می‌توانست این شانس را به دست آورد که با پشت سر گذاشتن رقیب مغولستانی خود به سهمیه المپیک برسد. مهم‌تر اینکه وزنه‌بردار مغولستان هم در قهرمانی آسیا شرکت نکرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار