کد خبر: 1052406
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۶
شور انتخابات، سلامت آن را تحت‌تأثیر قرار نداد و انتخابات ریاست جمهوری، شورا‌های شهر و روستا و انتخابات میان دوره‌ای مجلس و مجلس خبرگان در عین مشارکت بالای مردمی و تشکیل صفوف طولانی در شعب اخذ رأی، با رعایت تمامی شیوه نامه‌های بهداشتی و تحت نظارت وزارت بهداشت برگزار شد
زهرا چیذری

شور انتخابات، سلامت آن را تحت‌تأثیر قرار نداد و انتخابات ریاست جمهوری، شورا‌های شهر و روستا و انتخابات میان دوره‌ای مجلس و مجلس خبرگان در عین مشارکت بالای مردمی و تشکیل صفوف طولانی در شعب اخذ رأی، با رعایت تمامی شیوه نامه‌های بهداشتی و تحت نظارت وزارت بهداشت برگزار شد. همچنین شرایط شرکت در انتخابات برای همه مردم و حتی بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌ها فراهم شده‌بود و آن‌ها هم توانستند رأی خود را به صندوق اخذ رأی بیندازند. حضور مردم در انتخابات روز گذشته با ماسک و اسپری الکل و خودکار شخصی همراه بود و اغلب صندوق‌های رأی در فضای باز و با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی تدارک دیده شده‌بود.
بیش از یک سال و نیم است که کرونا مهمان ناخوانده دنیای ما شده و این دومین انتخاباتی است که در شرایط کرونایی برگزار می‌کنیم. برگزاری انتخاباتی «سلامت» و با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های مسئولان نظام سلامت و مسئولان برگزاری انتخابات بود. هر چند از ابتدا هم از سوی مدیران وزارت بهداشت اعلام شده‌بود بابت روز رأی‌گیری نگرانی وجود ندارد، بلکه تجمعات و کارناوال‌های انتخاباتی نگرانی اصلی برای شیوع دوباره کرونا و احتمال وقوع موج پنجم است که این مسئله با همراهی مردم نامزد‌ها حل شد. روز گذشته هم اگرچه در اغلب شعب اخذ رأی شاهد صفوف طولانی از حضور مردم در صحنه انتخابات بودیم، اما همه مردم با ماسک و رعایت فاصله‌گذاری مناسب در صف‌ها ایستاده بودند و اسپری الکل و خودکار شخصی هم از جمله لوازمی بود که اکثریت با خودشان همراه داشتند.
کرونا مانع انتخابات نشد
به گزارش وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۲۸ خرداد و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۱۰۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۳۵۷ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳ میلیون و ۸۰ هزار و ۵۲۶ نفر رسید. در همین زمان، ۱۲۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۲ هزار و ۷۴۶ نفر رسید. در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۷۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۵۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند، اما شرایط کرونا هم مانع برگزاری انتخابات نشد و حتی بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌ها هم توانستند در انتخابات شرکت کنند و رأی خود را در صندوق‌های سیار اخذ آرا بیندازند. به گفته علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین یکسری شعب هم با همکاری وزارت کشور مخصوص بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته شده‌بودند. رئیسی ادامه داد: «این موضوع دو خاصیت داشت؛ یکی اینکه بیماران مبتلا به کرونا که برای رأی دادن مراجعه می‌کنند، با سایر افراد سالم در یکجا نبودند و دوم اینکه امکان مشارکت و رأی دادن برای بیماران مبتلا به کرونا فراهم شد.»
نمره قبولی رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شعب اخذ رأی
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره وضعیت رعایت پروتکل‌ها در حوزه‌های انتخابیه، ضمن اشاره به مشارکت خوب مردم در انتخابات گفت: «در حال حاضر خوشبختانه وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی بسیار خوب است. تاکنون طبق گزارشاتی که به ما رسیده‌است، به جز یکی دو تا از شهر‌ها که به صورت موقت مقداری تجمع ایجاد شده، بود، اکنون وضعیت خوب است.» به گفته رئیسی تمام تمهیداتی که وزارت بهداشت اعلام کرده‌بود، اعم از حضور ناظر بهداشتی کاملاً انجام شده‌است.
اضافه شدن ۱۰ هزار شعبه برای جلوگیری از تجمع
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت هم با بیان اینکه تمهیدات بسیار مناسبی برای جلوگیری از انتقال هرگونه بیماری اندیشیده شده‌است، گفت: «در شعب رأی‌گیری فاصله‌گذاری مناسبی هم پیش‌بینی شده‌است و همه شعب رأی‌گیری نیز ناظر بهداشتی خواهند داشت.» حریرچی درباره تمهیدات وزارت بهداشت گفت: «تمهیدات بسیار مناسبی برای جلوگیری از انتقال هرگونه بیماری اندیشیده شده‌است. همچنین بیش از ۱۰ هزار شعبه رأی‌گیری برای اینکه کاهش تراکم در شعب باشد، در سراسر کشور اضافه شده‌است.» به گفته وی در عین حال در شعب رأی‌گیری فاصله‌گذاری مناسبی هم پیش‌بینی شده‌است. همه شعب رأی‌گیری نیز ناظر بهداشتی خواهند داشت. استفاده از وسایلی مانند استامپ نیز از فرایند انتخابات حذف شده‌است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار