کد خبر: 1052659
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۳
شمال ایران با توجه به دارا بودن شرایط عالی آب و هوایی، رطوبت بالا، نیروی کار متخصص بالقوه و خاک حاصلخیز، یکی از استان‌های مستعد برای توسعه صنعت درختان و درختچه‌های زینتی به شمار می‌رود.

سرویس ایران جوان آنلاین: شمال ایران با توجه به دارا بودن شرایط عالی آب و هوایی، رطوبت بالا، نیروی کار متخصص بالقوه و خاک حاصلخیز، یکی از استان‌های مستعد برای توسعه صنعت درختان و درختچه‌های زینتی به شمار می‌رود. تنوع تولیدات با بالاترین کیفیت در این استان سبب شده تا این منطقه از ایران همواره در رتبه بالایی قرار بگیرد. در همین رابطه تولید گل و گیاهان زینتی، یکی از صنایعی است که توانسته به اقتصاد گیلان کمک و با اشتغالزایی برای گیلک‌ها، درآمدزایی خوبی برای فعالان این عرصه به همراه داشته باشد.


بخش وسیعی از خاک ایران در شمال کشور مستعد پرورش انواع گیاهان و گل‌هاست و چرخه تولید این محصول قابلیت بالقوه فراوانی برای درآمدزایی و ایجاد اشتغال دارد. پرورش گل وگیاه در گیلان توانسته ارزآوری خوبی برای استان و کشور به همراه داشته باشد. به گونه‌ای که سالانه در گلخانه‌های مدرن بین ۶۰ تا ۱۰۰ هزار دلار و در گلخانه‌های معمولی بین ۱۵ تا ۴۵ هزار دلار در هر هکتار ارزآوری صورت می‌گیرد.
تولید واقعی فروش مجازی
هم اکنون یکی از کارآفرینان گیلان در بخش چابکسر که به عنوان پیشران طرح ملی توسعه مشاغل خانگی فعال است به تولید گل و گیاه مشغول است. کسی که در بخش درختان و درختچه‌های زینتی مشغول است و با بیان اینکه سود خوب فروش گل و گیاه سبب شده به فکر ادامه تحصیل در این رشته باشد، به ایسنا می‌گوید: «پرورش گل وگیاه حرفه خانوادگی ماست و به عنوان نسل چهارم از خانواده به تولید گل و گیاه زینتی مشغول شدم.»
یونس مهدوی، ادامه می‌دهد: «اکنون کارم به گونه‌ای رونق یافته که متقاضی از همه استان‌های کشور و شهر‌های گیلان برای دریافت اطلاعات از نحوه تولید گل و گیاه و فروش آن دارم. همین امر نقطه عطفی شده تا علاقمندیم به پرورش گل و گیاه بیشتر شود.» وی تصریح می‌کند: «این صنعت در گیلان بسیار درآمدزا و اقتصادی است؛ به نحوی که مشکلی در فروش محصول خود ندارم و خریداران زیادی حتی در فضای مجازی سفارش خرید می‌دهند. با توجه به موقعیتی که ایران در کشور‌های اطراف دارد، مشتریان خوبی نیز از کشور‌هایی مثل آذربایجان، ارمنستان، عراق، تاجیکستان و... نیز دارم.»
کمک جهاددانشگاهی به پرورش دهندگان گل وگیاه
هیچ کاری بدون مشکل نیست و پیشران طرح ملی مشاغل خانگی در گیلان هم در مورد مشکلات کارش می‌گوید: «انجام هر کاری در ابتدا مسائل و مشکلاتی را به همراه دارد، اما با همت، علاقه و عقبه خانوادگی که داشتم وارد عرصه پرورش گل و گیاه شدم و همین امر موجب موفقیتم شد و مشکلات سر راه قادر نبود بی‌انگیزگی در کارم به وجود بیاورد.» مهدوی ادامه می‌دهد: «با توجه به فعالیتم در زمینه کشاورزی، تحصیلات خودم را نیز زمینه فعالیت آبا و اجدادی‌ام انجام دادم. حتی برای آموزش به علاقمندان در این رشته موانع بسیاری بر سر راهم قرار می‌گرفت، اما با پشتکار و دانش خود از همه مشکلات عبور کردم و اکنون هم برای خود و هم تعدادی از افراد دیگر ایجاد اشتغال کردم. بی‌شک دانش من تسهیلگر عالی برای کسب و کار من بوده است.»
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی گیلان به ظرفیت بالقوه استان به عنوان قطب پرورش گل و گیاه در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی کمک کرده است، یادآور می‌شود: «بزرگ‌ترین مشکل استان جدی نگرفتن تولید در بخش گل وگیاه است. این در حالی است که مستعدترین مکان برای تهیه و تکثیر گل و گیاه در ایران و جهان استان‌های شمالی کشور است و با رونق بخش تولید گل و گیاه همه متکی به کار می‌شوند و رونق در اشتغالزایی ایجاد می‌شود.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار