کد خبر: 1052923
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
کاهش سطح تنازعات میان قوای مقننه، مجریه و قضائیه یکی از دستورالعمل‌های اساسی باشد
هم‌افزایی قوای سه‌گانه یکی از عناصر لازم برای کاهش مشکلات کشور در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است؛ مؤلفه‌ای که در طول سال‌های گذشته به دلایل متعدد و مختلفی تحت‌الشعاع اختلاف نظر رؤسای قوا قرار می‌گرفت و بعضاً این اختلاف نظر‌ها نیز به سطح رسانه‌ها و تریبون‌های عمومی کشیده می‌شد.
سعید همتی

سرویس سیاسی جوان آنلاین: هم‌افزایی قوای سه‌گانه یکی از عناصر لازم برای کاهش مشکلات کشور در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است؛ مؤلفه‌ای که در طول سال‌های گذشته به دلایل متعدد و مختلفی تحت‌الشعاع اختلاف نظر رؤسای قوا قرار می‌گرفت و بعضاً این اختلاف نظر‌ها نیز به سطح رسانه‌ها و تریبون‌های عمومی کشیده می‌شد.

دلسرد کردن مردم از مرتفع شدن مشکلات کشور، متهم شدن رؤسای قوای سه‌گانه به عدم درایت و دوراندیشی و تمرکز بر مشکلات حاشیه‌ای به جای رسیدگی به مشکلات واقعی و اساسی مردم از جمله پیامد‌های تخاصم و درگیری میان سران قوا بود که گاه نیز به صورت علنی رهبر معظم انقلاب نسبت به عواقب چنین رفتاری در سطح کشور هشدار‌های شدیدی را ارائه می‌کردند. طرح دعوی در تریبون‌های عمومی توسط مقامات ارشد کشور در بعضی مواقع به حدی می‌رسید که به جای تمرکز روی مشکلات کشور، جمع‌آوری سند و ضربه زدن به دیگری در اولویت قرار داشت. رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی از سخنرانی‌های خود در سال ۱۳۹۲ می‌فرمایند: «قوه مجریه وسط میدان ایستاده است و کار‌ها به عهده اوست، بار‌ها بر دوش اوست، مؤاخذه‌ها از او می‌شود، لذا باید ملاحظه او را کرد.» معظم له در جای دیگری عنوان می‌کنند: «همکاری بین سه قوه، یکی از شرایط اصلی برای رفع مشکلات عمومی مردم است. ناهماهنگی‌هایی که گاهی دیده می‌شود، به ضرر مردم است.»
ایشان همچنین می‌فرمایند: «اقتدار ملی دست قدرتمندی است که مجموعه نیرو‌های فعال قوای سه‌گانه در تشکیل آن سهم دارند و باید وظیفه خودشان را با شجاعت و اقتدار و امید و بدون رودربایستی و با همکاری کامل انجام دهند.»
البته هم‌افزایی و همدلی نباید به معنای آن تفسیر شود که به عنوان نمونه قوه مقننه بعضاً کم‌کاری یا اقدمات قابل انتقاد دولت را لاپوشانی کند و حتی برای آن توجیه بتراشد و در مقابل باید با ابزار‌های قانونی و نظارتی که در اختیار دارد در صورت لزوم و ضرورت در مقابل برخی اقدامات دولت نیز نظر مخالف خود را ارائه دهد تا به یک مجموعه تابع قوه مجریه تبدیل نشود چراکه تضعیف قدرت قوه قانونگذاری و نهاد نظارتی می‌تواند عواقب غیرقابل جبرانی را با خود به همراه داشته باشد.
بعد از انتخاب حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی با توجه به ابعاد شخصیتی وی و پیشینه کاری‌اش این انتظار وجود دارد سطح تعامل و همکاری بین قوا متفاوت‌تر از گذشته باشد، به طوری که شاهد درگیری‌های هزینه‌زا و طرح دعوی‌های بحث‌برانگیز در سطح تریبون‌های عمومی نباشیم و دغدغه اصلی کاهش مشکلات جامعه به ویژه در حوزه اقتصادی و معیشتی باشد.
بر همین اساس برخی سیاستمداران و نمایندگان مجلس نیز ضمن خوش‌بینی نسبت به آینده روابط قوای سه‌گانه، اعلام آمادگی کرده‌اند مجلس شورای اسلامی بستر و زمینه روابط مثبت با دولت منتخب را فراهم کند تا علاوه بر عدم تکرار تجربیات تلخ در این حوزه، تمرکز اصلی بر کاهش مشکلات مردمی باشد.
همراهی در عین عمل به وظیفه
در همین باره روز گذشته علی نیکزاد در نطق پیش از دستور خود در نشست علنی مجلس گفت: مجلس در عین پایبندی به تفکیک قوا و عمل به وظایف ذاتی نظارتی خود همراه و همکار دولت منتخب خواهد بود و از هیچ کوششی برای کاستن از آلام و مشکلات مردم دریغ نخواهد کرد.
امیدی دلگرم‌کننده
اگر چه وجود اختلاف نظر در هر مجموعه‌ای و از جمله سران سه قوه طبیعی و بدیهی است، اما همانطور که گفته شد کشاندن این اختلافات به سطح عمومی جامعه نه تنها گرهی از مشکلات را باز نمی‌کند بلکه می‌تواند پیامد‌های ناگواری را نیز برای کشور و جامعه به همراه داشته باشد. حال این امیدواری وجود دارد که با توجه به ترکیب قوه مجریه و قوه مقننه این سطح همکاری در آینده‌ای نزدیک به شکل مطلوب خود برسد و رؤسای سه قوه به جای مطالبات فردی و جریانی به دنبال تحقق مطالبات مردمی باشند.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
میرزا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۱
0
0
وحدت و اتحاد، از ملزومات اصلی و اساسی پیشرفت همه امور در کشور و هر جامعه ای است.
حتی دین خدا با تکیه بر وحدت کلمه گسترش یافته و در امورات مختلفه به پیش می رود.
یکصدائی، هم افزایی و هماهنگی در امور است که می تواند هر امری را به درستی به پیش برد.
چرا که هدف یکی است.
مسیر نیز باید یکی باشد.
نوع حرکت بسمت هدف نیز باید بگونه ای باشد که کمترین تنش را در حرکت رو به رشد، رو به جلو و رو به تکامل در خود داشته باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار