کد خبر: 1052950
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۰
کبری فرشچی

دوباره زنگ خطر گسترش شیوع کرونا به صدا در آمده‌است. روند کاهشی بستری بیماران در برخی استان‌ها متوقف و روند صعودی بستری‌شدگان مثبت در برخی دیگر از استان‌های کشور، زنگ خطر جدی برای مدیریت اپیدمی در کشور است. علاوه بر این آمار بیماران سرپایی کرونا در هفته گذشته ۱۹ درصد رشد داشته است. وضعیت قرمز کرونایی در نوار جنوبی کشور همچنان در حال گسترش است و استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و بوشهر با افزایش جدی تعداد بیماران بستری مثبت مواجه هستند. انگار خطر موج پنجم کرونا بیخ گوشمان است.
تاخت و تاز کرونا جدی‌تر شده‌است. در ۲۴ ساعت منتهی به روز سه‌شنبه اول تیرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۷۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۲۷۸ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳ میلیون و ۱۱۷ هزار و ۳۳۶ نفر رسید. در همین زمان، ۱۱۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۳ هزار و ۲۱۷ نفر رسید. تا کنون ۲ میلیون و ۷۷۱ هزار و ۷۰۵ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۳ هزار و ۲۴۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۷۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۵۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
افزایش ۱۹ درصدی آمار بیماران سرپایی
سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور گفت: «در هفته چهارم خرداد‌ماه شاهد کاهش ۲/ ۲ درصدی در موارد بستری مثبت و کاهش ۶/۸ درصدی در تعداد فوت‌شدگان بیماری نسبت به هفته ماقبل در کشور بوده‌ایم. به رغم مشاهده روند کاهشی در موارد بستری و فوتی در هفته گذشته، متأسفانه آمار تعداد بیماران سرپایی مثبت افزایش ۱۹ درصدی را نشان می‌دهد.»
لاری ادامه داد: «وضعیت قرمز کرونایی در نوار جنوبی کشور همچنان در حال گسترش است و استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و بوشهر با افزایش جدی تعداد بیماران بستری مثبت مواجه هستند.»
به گفته وی توقف روند کاهشی بستری بیماران در برخی استان‌ها و ایجاد روند صعودی بستری‌شدگان مثبت در برخی دیگر از استان‌های کشور، زنگ خطر جدی برای مدیریت اپیدمی در کشور است.
جلیل کوهپایه‌زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره پیش‌بینی از وضعیت کرونا در روز‌های آتی با توجه به برخی تجمعات در روز‌های گذشته اظهار کرد: «با توجه به تمهیداتی که اندیشیده شده‌بود، پیش‌بینی موج دیگری نباید داشته باشیم. گزارشاتی که در سطح ملی هم واصل شد حکایت از انجام مراقبت‌های بهداشتی در اغلب شعب اخذ رأی داشت، اما مناطقی که ازدحام شکل گرفته امکان افزایش رخداد هم وجود دارد. پیش‌بینی خیلی سخت است و باید به رفتار ویروس هم نگاه کنیم.»
وی افزود: «بیشتر نگرانی ما بر ویروس جهش یافته هندی است که در مناطق جنوبی کشور و حتی مواردی در پایتخت هم مشاهده شده‌است. جهش آفریقای جنوبی هم در کشور ما چندان گسترش نداشته‌است. در صورت بروز پیک پنجم، بیشترین احتمال بروز پیک با نوع جهش یافته‌است که ایمنی جامعه هم ممکن است نسبت به آن متفاوت باشد یا واکسیناسیون به شکل کامل در مقابل آن اثر نداشته باشد. البته پیش‌بینی محققان این است افرادی که واکسینه شدند کمتر مبتلا شوند ولی هر جهشی می‌تواند یک خطر برای گسترش ویروس باشد. در حال حاضر استان تهران را در معرض خطر نمی‌بینیم، اما در کل کشور به ویژه استان‌های جنوبی وضعیت متفاوت است و باید مراقب باشیم.»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در عین حال با ابراز نگرانی از سفر‌ها در تابستان ادامه داد: «با اتمام امتحانات دانش‌آموزان، آغاز برخی سفر‌ها و نزدیکی به کنکور سراسری، تحرکات اجتماعی افزایش می‌یابد که خود عاملی تهدید آمیز برای گسترش بیماری است و ما بیشتر نگران انتقال ویروس می‌شویم.»
کندی روند نزولی کرونا
پیام صابریان، رئیس اورژانس تهران، اما معتقد است: «روند نزولی ابتلا و فوتی‌های ناشی از کرونا کند شده و شرایط شکننده است.» وی تأکید می‌کند: «سرعت پایین آمدن آمار ابتلا و مرگ و میر خیلی کمتر شده‌است. در دوره‌های قبلی آمار فوتی دو رقمی می‌شد، اما در این دوره ممکن است به سطح ثابت فوتی روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر برسیم.» حالا با این اوصاف باید دید آیا موج پنجم کرونا در راه است؟!

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار