کد خبر: 1052960
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
امریکا در افغانستان به بازی موش و گربه ادامه می‌دهد؛ گاهی صحبت از خروج می‌کند و گاهی هم مثل دیروز، وزارت دفاع امریکا به بهانه افزایش ناامنی‌ها از بابت پیشروی‌های اخیر طالبان، از کاهش احتمالی سرعت خروج نظامی از افغانستان خبر می‌دهد. طالبان اما، سرعت تصرفات را بیشتر می‌کند. طلوع‌نیوز افغانستان گزارش کرد که افراد طالبان بعد از تصرف شش شهرستان در استان‌های بلخ، قندوز و اورزگان، از کمربند امنیتی شهر مزارشریف عبور و عکسی از حضور خود در دروازه ورودی شهر در فضای مجازی منتشر کردند.

سرویس بین‌الملل جوان آنلاین: امریکا در افغانستان به بازی موش و گربه ادامه می‌دهد؛ گاهی صحبت از خروج می‌کند و گاهی هم مثل دیروز، وزارت دفاع امریکا به بهانه افزایش ناامنی‌ها از بابت پیشروی‌های اخیر طالبان، از کاهش احتمالی سرعت خروج نظامی از افغانستان خبر می‌دهد. طالبان اما، سرعت تصرفات را بیشتر می‌کند. طلوع‌نیوز افغانستان گزارش کرد که افراد طالبان بعد از تصرف شش شهرستان در استان‌های بلخ، قندوز و اورزگان، از کمربند امنیتی شهر مزارشریف عبور و عکسی از حضور خود در دروازه ورودی شهر در فضای مجازی منتشر کردند.

همزمان با سرعت گرفتن تصرفات طالبان، دولت افغانستان دیروز بر بسیج مردمی برای مقابله با طالبان تأکید کرد. «عطا محمد نور» رئیس حزب جمعیت اسلامی و «عباس ابراهیم‌زاده» رئیس حزب وحدت اسلامی نوین افغانستان، دیروز فراخوان بسیج عمومی دادند تا از شهر مزارشریف و استان‌های شمالی افغانستان در برابر طالبان دفاع کنند. سرپرست وزارت دفاع افغانستان از مردم این کشور خواسته در همه جای این کشور در کنار نظامیان افغان قرار گیرند و هرگونه امکانات و تجهیزات به آن‌ها داده شود و در چندین استان دیگر افغانستان نیز تعدادی از مردم برای مقابله با طالبان دست به سلاح شده‌اند.
سقوط ۴۰ شهر طی یک ماه
از روز دو شنبه با سقوط شش شهرستان دیگر به دست طالبان، نگرانی‌ها درباره تصرف سایر شهرستان‌های افغانستان تشدید شده است. روز دو شنبه همزمان با سقوط شهرستان‌های «قلعه زال» و «دشت ارچی» ولایت «قندوز» و همچنین شهرستان‌های «شولگره» و «کشنده» ولایت بلخ پایگاه خبری لانگ‌وار ژورنال گزارش کرد که مناطق تحت کنترل این گروه از دولت بیشتر شده و در حالی که دولت تنها ۹۲ شهرستان را تحت کنترل دارد، طالبان ۱۰۷ شهرستان را تصرف کرده و ۱۹۹ شهرستان دیگر نیز محل درگیری دو طرف است. خود طالبان مدعی است که فقط طی یک ماه گذشته بر بیش از ۴۰ شهرستان مسلط شده است. طالبان دو شنبه همچنین مدعی کنترل شهر بلخ شد و افراد آن تا دروازه‌های ورودی بلخ پیشروی کردند. هرچند گفته شده که درگیری‌ها همچنان ادامه دارد، ولی خود طالبان مدعی شده کنترل بلخ را کاملاً به دست گرفته و حملات به سوی مزارشریف ادامه خواهد داشت.
همچنین طلوع‌نیوز و سایر منابع خبری افغانستان دیروز خبر دادند افراد طالبان روز دو شنبه بعدازظهر از کمربند امنیتی شهر مزارشریف عبور و عکسی از حضور خود در دروازه ورودی شهر در فضای مجازی منتشر کرده‌اند. «محمدافضل حدید» رئیس شورای استانی بلخ در گفتگو با رسانه‌های محلی افغانستان تأیید کرده که طالبان از کمربند امنیتی شهر مزارشریف عبور کرده و جنگ در حومه شهر جریان دارد. «عباس ابراهیم‌زاده» نماینده استان بلخ در مجلس افغانستان عازم مزارشریف شد و اعلام کرد که تا آخرین قطره خون خود در کنار نیرو‌های امنیتی از شهر مزارشریف دفاع خواهد کرد. «عطامحمد نور» رئیس حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز از هواداران خود در شمال خواست که با بسیج مردمی از شهر دفاع کنند و اعلام کرد که روز سه شنبه وی نیز برای دفاع از مردم به مزارشریف خواهد رفت. بسیج مردم علیه طالبان در استان‌های جوزجان، فاریاب، تخار، بغلان، پروان و قندوز نیز آغاز شده و پس از رسیدن طالبان در حومه مرکز این استان‌ها مردم برای دفاع از شهر آماده شده‌اند. خامه‌پرس دیروز نوشت که تمرکز طالبان بر مناطق شمال و غرب افغانستان نشان می‌دهد که این گروه از هم‌اکنون و با استفاده از ضعف حکومت، مناطقی را که به‌صورت بالقوه می‌تواند برای این گروه خطرناک باشد و هسته‌های مقاومت ممکن است در آن شکل بگیرد، یک به یک از چنگ حکومت درآورده و خیال خود را از این بابت برای آینده راحت می‌کند.
کرزی: امریکا بعد از ۲۰ سال شکست خورد
روز دو شنبه گزارش شد که چین از اتباع خود خواسته افغانستان را ترک کنند. دیروز هم وزیر خارجه امریکا گفت، حدود ۱۸ هزار تن از افغان‌هایی که به نیرو‌های امریکایی در افغانستان کمک می‌کردند به دنبال ترک این کشور پیش از تکمیل خروج نیرو‌های خارجی تا ۱۱ سپتامبر هستند. خبرگزاری فرانسه از شمال افغانستان گزارش کرده که طالبان گذرگاه اصلی افغانستان با تاجیکستان را تصرف کرده و گذرگاه شیرخان بندر بسته شده است. حامد کرزی در مصاحبه‌ای با آسوشیتدپرس، چند هفته قبل از ترک آخرین نیرو‌های امریکایی و ناتو از افغانستان گفته که نیرو‌های نظامی ۲۰ سال پیش با هدف روشن مبارزه با افراط‌گرایی و ایجاد ثبات به افغانستان آمدند، اما افراط‌گرایی امروز در بالا‌ترین سطح قرار دارد و آن‌ها شکست خورده‌اند. کرزی گفت که میراث آن‌ها یک ملت جنگ‌زده، بی‌آبرویی و یک فاجعه تمام‌عیار است. در حالی که مقامات پنتاگون هفته گذشته اعلام کردند که تقریباً نیمی از نظامیان امریکایی از افغانستان خارج شده‌اند، دیروز «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) گفت که مهلت خروج کامل نیرو‌های امریکایی همچنان همان زمان اعلام شده قبلی یعنی ۱۱ سپتامبر خواهد بود، اما سرعت انجام آن ممکن است دستخوش تغییر شود. عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان گفته که پیش از خروج کامل نظامیان امریکایی از افغانستان باید تفاهم سیاسی در افغانستان حاصل شود و حکومتی شکل گیرد که طالبان در آن سهم داشته باشند. عمران خان در یک مقاله که روز سه شنبه (۲۲ ژوئن) در روزنامه نیویورک‌تایمز امریکا منتشرشده، گفته که طالبان نمی‌تواند بر کل افغانستان پیروز شود و برای موفقیت، باید در هر دولتی گنجانده شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار