کد خبر: 1053050
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰
با وجودی که دولتمردان پیوسته از رفع تحریم و گشایش اقتصادی سخن می‌گویند، هنوز نقل و انتقال کالا در گمرکات با کندی انجام می‌گیرد، به‌طوری که انتقاد تجار را به همراه داشته است.
مليحه مرادي

با وجودی که دولتمردان پیوسته از رفع تحریم و گشایش اقتصادی سخن می‌گویند، هنوز نقل و انتقال کالا در گمرکات با کندی انجام می‌گیرد، به‌طوری که انتقاد تجار را به همراه داشته است.
کندی نقل و انتقالات کالا در مجموعه گمرک گویا با مقوله تنظیم بازار ارتباط دارد، زمانی که بازار از طریق ارز صادرات تأمین می‌شود، دولت سرعت واردات را کند می‌کند تا بتواند به نیاز ارزی واردات با ارز صادراتی پاسخ دهد.
از سال ٩٧ که تحریم‌های اقتصادی بازگشت، دسترسی دولت به ارز صادرات نفت محدود و ارز صادرات نیاز ارزی کشور را تأمین کرد، حال کندی تأمین و تخصیص ارز برای ترخیص سریع‌تر کالا مورد نقد تجار است، زیرا وعده‌های رفع تحریم انتظار آن‌ها را برای ترخیص سریع کالا بالا برده است.
طی سال‌های اخیر تجارت ایران از محدوده ٨٠ تا١٠٠ میلیارد دلار در سال به ٦٠ میلیارد دلار نزول داشته است و نیاز ارزی واردات از طریق سامانه نیما (سامانه تزریق ارز صادرات) انجام گرفته است.
به نقل از روابط عمومی اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران، محمد مهدی نهاوندی اظهار کرد: با اتخاذ تمهیداتی نظیر ترخیص درصدی و تأمین ارز به صورت اعتباری از سوی وزارت جهاد کشاورزی و بانک مرکزی بخشی از مشکلات مربوط به روند تأمین ارز تا حدودی برطرف شده است، ولی کماکان در این زمینه با محدودیت‌ها و نواقص مواجه هستیم.
وی افزود: تداوم فرآیند تأمین کالا‌های اساسی مورد نیاز کشور با توجه به بروز خشکسالی کم‌سابقه و افت ظرفیت تولید داخلی علوفه مورد نیاز کشور از یک سو و افزایش ۳۰ درصدی قیمت جهانی کالا‌های اساسی از سوی دیگر نیازمند توجه و برنامه‌ریزی ویژه‌ای است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران ادامه داد: بخشی از تبعات ناهماهنگی‌ها و به ویژه کندی در فرآیند تأمین کالا‌های اساسی به واردکنندگان نهاده‌های دامی تحمیل و موجب می‌شود اقلامی که به بنادر و گمرکات رسیده‌اند، به‌رغم تمامی تلاش مسئولان گمرک و واردکنندگان امکان ترخیص پیدا نکنند.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از کالا‌های اساسی نیز که از پروسه تأمین و تخصیص ارز عبور کرده‌اند گاهی اوقات در دایره مشکلات توزیع نهاده‌های دامی از طریق سامانه بازارگاه به دلیل برخی اشکالات زیرساختی محصور می‌شوند و همین امر منجر به تأخیر در روند خروج نهاده‌های دامی از انبار‌های بنادر و گمرکات و تأمین نهاده‌های دامی مورد نیاز دامداری‌ها و مرغداری‌ها می‌شود.
نهاوندی با بیان اینکه هر روز تأخیر در ترخیص کالا‌های اساسی از بندر به جز زیان بیشتر نتیجه‌ای برای صاحب کالا ندارد، اظهار کرد: صاحبان کالا متضرر از معضل کندی در ترخیص کالا از گمرکات هستند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران با بیان اینکه متأسفانه یکی از مشکلات کشور عدم تحلیل صحیح و کارشناسی یا نگرش‌های بخشی از علل مشکلات تجاری کشور از سوی دستگاه‌های اجرایی کشور هست، خاطرنشان کرد: متأسفانه در فرهنگ سیاسی کشور نگاه خوبی به فعالان اقتصادی که در صف اول جنگ با تحریم‌ها قرار داشته و با مشکلات زیادی نهاده‌های تولید مواد اولیه و کالای اساسی مورد نیاز کشور را تأمین می‌نمایند، وجود ندارد که این نگاه نیاز به اصلاح دارد. به عنوان مثال در مقاطعی که با انباشت کالا‌های اساسی در بنادر مواجه هستیم بعضاً انگشت اتهام متوجه صاحبان و وارد‌کنندگان کالا نشانه می‌رود که ناشی از همان نگاه منفی هست تا واقعیت‌ها.
این مسئول صنفی تصریح کرد: البته خوشبختانه اخیراً شاهد بودیم که معاون فنی گمرک برای اولین بار و به صورت کارشناسی عوامل اصلی عدم خروج کالا را تبیین کرد که لازم می‌دانم به عنوان تشکل تخصصی در امر تأمین کالا‌های اساسی از رویکرد کارشناسی و فرابخشی گمرک ایران در این قبیل مباحث تقدیر و تشکر نمایم. البته امیدواریم این گونه نگاه‌های کارشناسی و غیربخشی در همه دستگاه‌های دولتی نهادینه شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار