کد خبر: 1053310
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰
محمدرضا گرایی، ملی‌پوش ۶۷ کیلوگرم کشتی‌فرنگی المپیکی در گفتگو با «جوان»:
محمدرضا گرایی ملی‌پوش وزن ۶۷ کیلوگرم کشتی‌فرنگی در المپیک خواهد بود؛ کشتی‌گیری که پس از کسب مدال طلای زیر ۲۳ سال جهان در سال ۲۰۱۹ و طلای ۲۰۱۹ آسیا، این روز‌ها در ۲۵ سالگی برای حضور در بزرگ‌ترین میدان ورزشی دنیا آماده می‌شود و با انگیزه بالایی که دارد، می‌گوید طلای المپیک را هدف گرفته است. با گرایی که برادر بزرگش محمدعلی گرایی هم در وزن ۷۷ کیلو، نماینده ایران در توکیو خواهد بود، درباره شرایطش در فاصله یک ماه مانده تا روشن شدن مشعل المپیک صحبت کرده‌ایم.
سعید احمدیان

 محمدرضا گرایی ملی‌پوش وزن ۶۷ کیلوگرم کشتی‌فرنگی در المپیک خواهد بود؛ کشتی‌گیری که پس از کسب مدال طلای زیر ۲۳ سال جهان در سال ۲۰۱۹ و طلای ۲۰۱۹ آسیا، این روز‌ها در ۲۵ سالگی برای حضور در بزرگ‌ترین میدان ورزشی دنیا آماده می‌شود و با انگیزه بالایی که دارد، می‌گوید طلای المپیک را هدف گرفته است. با گرایی که برادر بزرگش محمدعلی گرایی هم در وزن ۷۷ کیلو، نماینده ایران در توکیو خواهد بود، درباره شرایطش در فاصله یک ماه مانده تا روشن شدن مشعل المپیک صحبت کرده‌ایم.

آقای گرایی! تا المپیک یک ماه کمتر مانده و آخرین تمرین و اردو‌ها را پشت سر می‌گذارید و برای کشتی گرفتن و پنجه در پنجه شدن با حریفانتان روی تشک در توکیو آماده می‌شوید. از شرایط این روزهایتان بگویید؛ روز‌هایی که قطعاً فقط با تمرین و یک هدف که در یک نتیجه افتخار آمیز در المپیک است، سپری می‌شود.
اردو‌های مختلفی را در دو سال گذشته داشته‌ایم و خدا را شکر که به آن میزان آمادگی که مطلوب باشد، رسیده‌ایم و هنوز دو اردوی دیگر تا رفتن به المپیک باقی مانده و ما هر روز در اردو‌ها روی تقویت نقاط مثبت و توانایی‌هایمان و همچنین برطرف کردن ضعف‌هایی که در مبارزه با سایر کشتی‌گیران داشته‌ایم، کار و تمرین می‌کنیم تا بتوانیم در میدان المپیک که برای هر ورزشکاری بزرگ‌ترین رقابتی است که آرزو دارد شرکت کند، یک نتیجه درخشان بگیریم.

به آن آمادگی که مد نظر خودتان است، رسیده‌اید؟ منظور آن سطح از آمادگی است که بگویند اگر همین فردا روی تشک المپیک باید مسابقه بدهید، استرس و نگرانی نداشته باشید؟

آمادگی و شرایطی که در حال حاضر در اردو‌ها دارم، خوب و قابل قبول است، اما با برگزاری دو اردوی دیگری که تا رفتن به المپیک پیش رو داریم، قطعاً به من و همچنین سایر ملی‌پوشان کمک می‌کند تا به وضعیت و آمادگی که برای رقابت سخت المپیک برای خودمان تعیین کرده‌ایم برسیم و روزی که در توکیو مسابقه می‌دهیم، در اوج آمادگی باشیم.

اولین حضور شما در المپیک است؛ میدان بزرگی که قطعاً محمدرضا گرایی هم مانند تمام چند هزار ورزشکاری که به توکیو می‌آیند، با بالا‌ترین انگیزه و بیشترین انرژی خواهند بود. درباره انگیزه‌ای که مسابقه دادن در المپیک به شما می‌دهد، صحبت کنید.
انگیزه‌ای که الان دارم سقف آن است، به خصوص که آرزوی هر کشتی‌گیری مسابقه دادن در المپیک است و هر کسی که روزی وارد ورزش قهرمانی و حرفه‌ای می‌شود، همواره یک رؤیای بزرگ به نام المپیک دارد و تمام تلاشش را می‌کند که به این رؤیا برسد. برای من هم حضور در المپیک همینطور است و تمام انگیزه‌ام را گذاشته‌ام که از توکیو دست پر به ایران برگردم و موفقیت در المپیک شروعی شود بر اینکه در مسابقات دیگری هم که اعزام می‌شوم، بتوانم نتیجه درخشان بگیرم.

چه روزی که هنوز به صورت رسمی برای حضور در توکیو انتخاب نشده بودید و چه بعد از اعلام رسمی محمد بنا که شما را در تیم اعزامی به المپیک قرار داد، در صحبت‌هایی که از شما رسانه‌ای می‌شد، همواره از جنگیدن برای مدال طلای المپیک گفته‌اید. یک هدف هرچند سخت و بزرگ، اما قطعاً با انگیزه‌ای که شما دارید، دور از دسترس نخواهد بود. درباره این هدف بگویید.
بیشتر حریفانم از کشتی‌گیران عنوان‌دار المپیک و جهانی هستند که در المپیک توکیو هم جزو مدعیان اصلی خواهند بود، اما خب من هم کشتی‌گیر دست و پا بسته‌ای نیستم. با توجه به کشتی‌هایی که در گزینشی المپیک در قزاقستان گرفته‌ام و همچنین آنالیزی که در اردو‌ها روی نقاط ضعف و قوت حریفانم انجام می‌دهم، به دنبال این هستم که روز مسابقه در المپیک، همان نتیجه‌ای را که هم خودم و هم کادر فنی از من انتظار دارند، بگیرم و بتوانم سربلند شوم.

المپیک همانطور که اشاره کردید با حضور تک‌تک مدعیان، قطعاً سخت‌ترین میدانی خواهد بود که تا امروز کشتی گرفته‌اید، این سختی که قطعاً روی هدفی که برای خودتان دارید، تأثیر ندارد؟
صددرصد تأثیرگذار نیست. می‌دانم وارد چه مسابقاتی می‌شود و از نونهالی که کشتی را آغاز کردم همه هدفم مدال المپیک بود و تمام تلاشم را می‌کنم که در توکیو به رؤیای کودکی‌ام برسم.

حضور محمد بنا در تیم ملی کشتی فرنگی با آن کارنامه پرافتخار، بدون شک یک نقطه قوت بزرگ برای شما و سایر کشتی‌گیران فرنگی‌کار است. از تأثیر بنا در موفقیت‌تان صحبت کنید.
آقای بنا که دیگر معروف است به معمار کشتی فرنگی که بچه‌های فرنگی با ایشان در المپیک لندن درخشان‌ترین نتیجه تاریخ کشتی فرنگی را گرفتند. نقش سازنده‌ای که آقای بنا داشته‌اند، روشن است و روحیه‌ای که ایشان هم به ملی‌پوشان و هم سایر مربیان می‌دهند، در بالاتر رفتن کیفیت کار ما مثمرثمر است و با صحبت‌ها و نکاتی که گوشزد می‌کنند سعی دارند بچه‌های تیم در بهترین شرایط فنی و روحی در مسابقات توکیو حاضر شوند. امیدوارم هم من و هم سایر بچه‌های فرنگی با نتیجه‌ای که در توکیو به دست می‌آوریم، بتوانیم جواب زحماتشان را بدهیم.

در حالی با هدف طلای المپیک آماده حضور در توکیو می‌شوید که می‌خواهیم برگردیم به گذشته و اینکه چه شد که شما کشتی را انتخاب کردید، قطعاً حضور برادر بزرگ‌ترتان محمدعلی هم تأثیرگذار بوده است و کشتی پس از برادران محبی، برادران ملاقاسمی و برادران خادم، شاهد حضور دو برادر دیگر هم در کشتی است. در این باره برایمان صحبت کنید.
مشوق اصلی‌ام پدر و مادرم بودند و از همان بچگی که می‌خواستیم ورزش کنیم، پای ثابت سالن‌های کشتی بودیم. پله‌پله هم همراه برادرم بالا آمدیم و حالا هم چه زمانی که در اردو هستیم و چه روز‌هایی که در خانه هستیم، تمریناتمان را با همدیگر انجام می‌دهیم، ضعف و قوت‌هایمان را با هم در میان می‌گذاریم و سعی می‌کنیم که با تمرینات مشترکی که انجام می‌دهیم، هر دو نفرمان با بهترین شرایط آماده حضور در مسابقه شویم. هم من به محمدعلی کمک می‌کنم و هم محمدعلی به من. علاوه بر انگیزه شخصی، اینکه از یک خانواده دو برادر به مسابقات بزرگی مانند المپیک اعزام می‌شوند، انگیزه هر دو نفرمان را مضاعف کرده تا بتوانیم در المپیک با تلاشی که انجام می‌دهیم با دو مدال به ایران برگردیم و مانند برادران خادم تاریخ‌ساز شویم.

کنده فرنگی از فن‌هایی است که شما را به این فن می‌شناسند و خیلی از کشتی‌گیران خارجی ضرب شست شما را در این فن چشیده‌اند، در این باره صحبت می‌کنید.
به هر حال هر کشتی‌گیری وقتی وارد کشتی می‌شود، تمرکز روی یک یا چند فن می‌گذارد که من هم روی کنده فرنگی تخصص پیدا کردم و امیدوارم با این فن که توانسته‌ام مهارتش را پیدا کنم، در مسیری که کشتی می‌گیرم موفق‌تر ظاهر شوم. به خصوص که زدن فن، کشتی را جذاب‌تر می‌کند و بردی که اینطور به دست بیاید، قطعاً مزه شیرین‌تری می‌تواند داشته باشد.

به المپیک برگردیم، حتماً این روز‌ها شب و روز به حریفانی که قرار است در توکیو با آن‌ها روی تشک مسابقه بدهید، فکر می‌کنید و در جریان تمرینات هم ضعف و قوت‌هایشان را آنالیز می‌کنید. درباره حریفانتان بگویید.
آنالیز و تماشای مسابقه حریفانم در المپیک از برنامه‌های ثابت من است و کاملاً عملکردشان را برای اینکه با آن‌ها بهترین کشتی را داشته باشم، مرور می‌کنم. به هر حال همانطور که اشاره کردم المپیک بزرگ‌ترین میدان ورزشی دنیاست و همه قهرمانان و مدال‌آوران برای با ارزش‌ترین مدال که مدال المپیک است با تمام آمادگی حضور پیدا می‌کنند. حریفانی از کره، کوبا، آلمان و روسیه دارم. حریف کره‌ای را که دارنده دو طلای جهان و یک نقره و یک برنز داشت، در مسابقات گزینشی المپیک در قزاقستان شکست دادم و امیدوارم با برنامه‌ریزی که توسط کادر فنی صورت می‌گیرد بتوانم در المپیک هم حریفانی هرچند سرسخت را که پیش رو دارم با شکست روبه‌رو کنم و به مدال خوش‌رنگ طلا برسم.

یکی از شاخصه‌های تیم ملی کشتی فرنگی اعزامی به توکیو، جوان بودن تیم است؛ تیمی که برخلاف المپیک‌های لندن و ریو، کشتی‌گیرانش اولین حضورشان را در المپیک تجربه می‌کنند. به تاریخ‌سازی این تیم جوان در توکیو مانند لندن می‌شود امیدوار بود؟
همه کشتی‌گیران فرنگی تمام تلاششان را برای گرفتن بهترین کشتی‌ها در المپیک انجام می‌دهند. درست است که تیم جوانی هستیم و برای اولین بار به مسابقات مهمی مانند المپیک می‌رویم، اما قول می‌دهیم که کم نگذاریم و تاریخ‌سازی لندن را تکرار کنیم.

این تجربه کم به نظر نمی‌رسد با توجه به انگیزه و انرژی که برای این مسابقات می‌گذارید، مانعی برای موفقیت‌تان شود.
قطعاً همینطور است. در توکیو هم بیشتر تیم‌هایی که به المپیک می‌آیند با کشتی‌گیرانی حاضر می‌شوند که اولین تجربه‌شان را در المپیک پیش رو دارند، مانند روسیه که نفراتی مانند ولاسوف که در دو المپیک قبلی شرکت کردند، حضور ندارند و با نفرات جدیدی می‌آیند. بیشتر تیم‌ها جوان هستند و ما هم حرف‌های زیادی برای گفتن خواهیم داشت و امیدواریم که بتوانیم به آن نتیجه مطلوبی که هم خودمان و هم مربیان انتظار دارند، برسیم.

امکانات اردویی و تمرینی‌تان برای رسیدن به موفقیتی که در نظر گرفته‌اید، چطور بوده است؟ راضی هستید؟
در ۱۲ اردویی که پشت سر گذاشتیم هم آقای دبیر و هم آقای سوریان به عنوان نائب‌رئیس فدراسیون سنگ‌تمام گذاشته‌اند. بازسازی خانه‌های کشتی شهید ابراهیم هادی و شهید صدرزاده سبب شده تا همه امکانات اردویی در بهترین وضعیت باشد و شرایط تمرینی خوبی داشته باشیم. امیدوارم با نتایجی که در المپیک می‌گیریم، جواب این زحمات را بدهیم.

علاوه بر امکانات اردویی و تمرینی، مشکلی که بیشتر قهرمانان با آن درگیر هستند، دغدغه شغلی است. به عنوان یک قهرمان که آماده حضور در المپیک می‌شود، چه انتظاری از مسئولان دارید؟
امیدوارم مسئولان استان فارس مانند استاندار در فاصله کمی که در المپیک باقی مانده است و دغدغه‌هایمان را به آن‌ها گزارش داده‌ایم، برطرف کنند تا من و سایر ملی‌پوشان دغدغه‌ای جز کشتی گرفتن در میدان مسابقه و تمرینات نداشته باشیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار