کد خبر: 1053451
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۷

با عبور اوج بار برق از ۶۲ هزار مگاوات و رشد ۵/۶ درصدی مصرف برق نسبت به سال گذشته، برنامه مدیریت مصرف وزارت نیرو با شکست رو به رو شد.
به گزارش فارس، اگر به طور مداوم به تقویم رسمی سال ۱۴۰۰ نگاه نکنیم، شاید فراموش نماییم که تنها شش روز از فصل تابستان گذشته است، زیرا دمای هوا از نیمه خرداد سال جاری به طور غیر قابل تصوری گرم و تابستانی بوده است.
گرمای زیاد هوا تنها دستاورد شش روزه فصل تابستان نبوده و در طی روز‌های اخیر به طور مکرر شاهد یک پدیده دیگر در کشور هستیم. در حقیقت در تابستان ۱۴۰۰ علاوه بر گرمای هوا، مصرف برق به صورت روزانه رکورد می‌شکند و در طی روز‌های اخیر بدون هیچ ترمزی، به صورت تخت گاز افزایش پیدا می‌کند. به استناد اطلاعات تارنمای شرکت مدیریت شبکه برق ایران، میزان اوج بار مصرف برق به عنوان شاخصی برای پایش میزان مصرف در تیر سال جاری از ۶۰ هزار مگاوات فراتر رفته و در آخرین رکورد خود، ساعت ۱۲:۵۲، ۵ تیر به بیشترین میزان خود یعنی عدد ۶۲ هزارو ۸۱ مگاوات رسیده است. برای فهم بیشتر نسبت به افزایش نجومی مصرف برق در سال جاری باید به این نکته اشاره کرد که میزان افزایش اوج بار در دو سال گذشته در حد یک درصد به ثبت رسیده است، این در حالی است که این شاخص در سال جاری نسبت به سال گذشته تاکنون شاهد رشد ۵/۶ درصدی بوده است. به عبارت دیگر میزان افزایش اوج بار سال جاری نسبت به سال ۹۹، نزدیک به هفت برابر رشد اوج بار سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ بوده است. همچنین میانگین رشد اوج بار از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۹۶ برابر ۲/۵ درصد به ثبت رسیده و میزان رشد اوج بار در سال جاری از نرخ میانگین ۱۰ سال گذشته نیز فراتر رفته است. میزان افزایش اوج بار در حالی از ۵/۶ درصد عبور کرد که حفظ و کنترل افزایش این شاخص در بازه یک درصد یکی از اهداف کلان وزارت نیرو در چهار سال اخیر بوده و در سال‌های گذشته همواره به عنوان یکی از نقاط قوت برنامه‌های صنعت برق این وزارتخانه معرفی می‌شد.
در شرایطی که رویای کنترل میزان اوج بار در سال جاری با رشد ۵/۶ برابر بیشتر از میزان برنامه‌ریزی وزارت نیرو مواجه شده، می‌توان گفت برنامه کنترل اوج بار برای سومین سال پیاپی با شکست سنگینی مواجه شده است و در سال جاری خبری از حُسن عبور موفق از پیک مصرف نیست. با این وجود واکاوی دلایل شکست وزارت نیرو در تثبیت کنترل رشد اوج بار می‌تواند زمینه اصلاح سیاست‌های مدیریت مصرف در سال‌های آینده و به خصوص برای دولت جدید را فراهم کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار