کد خبر: 1054648
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۰
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه استان یزد در گفتگو با «جوان»:
فعالیت‌های بسیج سازندگی سپاه یزد و گروه‌های جهادی آن ثمرات خوبی برای استان به همراه داشته است. از راه‌اندازی صندوق‌های قرض‌الحسنه و تعاونی‌ها گرفته تا اشتغالزایی و ساخت خانه برای محرومان این منطقه. برای اطلاع از برنامه‌های این سازمان در سال جاری به سراغ سرهنگ مجید صادقی مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه استان یزد رفتیم تا گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم.

فعالیت‌های بسیج سازندگی سپاه یزد و گروه‌های جهادی آن ثمرات خوبی برای استان به همراه داشته است. از راه‌اندازی صندوق‌های قرض‌الحسنه و تعاونی‌ها گرفته تا اشتغالزایی و ساخت خانه برای محرومان این منطقه. برای اطلاع از برنامه‌های این سازمان در سال جاری به سراغ سرهنگ مجید صادقی مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه استان یزد رفتیم تا گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم.

بسیج سازندگی یزد در زمینه اشتغالزایی چه اقداماتی داشته است؟
سال گذشته در راستای حمایت و تثبیت اشتغال در استان، ۱۵۰۰ فقره تسهیلات قرض‌الحسنه به مبلغ ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پرداخت شد که کمکی در زمینه اشتغال‌های موجود به خصوص در مناطق محروم بود. همچنین حمایت و پشتیبانی و کمک به اخذ مجوز در ایجاد قطب‌های مصوب صنایع تبدیلی و تکمیلی در شهرستان‌های استان از دیگر اقدامات این سازمان است. هم اکنون هر شهرستان به خاطر ظرفیتی که دارد در حوزه‌ای به عنوان قطب تعیین شده. برای نمونه بهاباد قطب زعفران و محصولات جانبی آن و اردکان قطب محصولات کنجدی است و بر همین اساس آموزش‌ها و تسهیلات ارائه شده در هر شهرستان از سوی بسیج سازندگی در همین زمینه متمرکز شده است.
آیا آماری از حوزه‌ها و صنایعی که در آن‌ها اشتغالزایی شده هم دارید؟
بله. در سال گذشته ۱۵ کارگاه اشتغالزایی در سطح استان با کاربری‌های قالیبافی، خیاطی، خشک‌کردن و بسته‌بندی گیاهان دارویی، مشاغل خانگی و... راه‌اندازی شده است که در مجموع با میانگین اشتغالزایی ۱۲ نفر برای هر کارگاه، زمینه اشتغال مستقیم نزدیک به ۲۰۰ نفر در این کارگاه‌ها فراهم شده است.
وضعیت صندوق‌های قرض‌الحسنه در یزد چطور است؟
راه‌اندازی ۵۰۰ صندوق قرض‌الحسنه با محوریت توانمندسازی مناطق محروم که ماهیت آن‌ها اشتغالزایی و مردمیاری است از دیگر اقدامات بسیج سازندگی بوده که در بدنه این صندوق‌ها ۲۰ شرکت تعاونی تولیدی و توزیعی در استان شکل گرفته است. هر کدام از تعاونی‌های ایجاد شده با توجه به تفاهمنامه با بانک‌های عامل و به خصوص صندوق کارآفرینی امید می‌توانند از ۵۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغالزایی را از این صندوق دریافت کنند و به ایجاد اشتغال بپردازند که در این زمینه ۲۰ تعاونی ایجاد شده تقریباً زمینه ایجاد اشتغال ۱۶۰ نفر را در استان فراهم کرده است.
یزد در حال حاضر چند گروه جهادی دارد؟
تشکیل بسیج سازندگی با هدف مردم‌یاری و محرومیت‌زدایی بوده و حالا گروه‌های جهادی به عنوان بازوان پرتوان سپاه در کنار مردم و مشغول رفع مشکلات آن‌ها هستند. در مورد گروه‌های جهادی باید بگویم که این گروه‌ها به سوی فعالیت‌های تخصصی پیش رفته‌اند و در حال حاضر ۷۰۰ گروه جهادی با فعالیت ۷۰ هزار نفر به ثبت رسیده‌اند.
در دوران کرونایی فعالیت گروه‌های جهادی در این منطقه چطور پیش می‌رود؟
در سال گذشته به دلیل شیوع کرونا اغلب فعالیت‌های گروه‌های جهادی به سمت رسیدگی به آسیب‌دیدگان کرونا، محرومان و نیازمندان هدایت شد و در راستای رزمایش کمک مؤمنانه و همدلی نیز در سال جاری بیش از ۱۴۰ هزار بسته معیشتی بین خانواده‌های آسیب‌دیده از شیوع کرونا در استان توزیع شده است. در سال ۹۹ بسیج سازندگی استان حدود ۶۱۰ بسته جشن تکلیف را در مناطق محروم توزیع و همچنین به علت شیوع کرونا ۸۲ کارگاه تهیه ماسک را آماده‌سازی کرد و حدود یک هزار سری جهیزیه برای خانواده‌های نیازمند استان تدارک دید و در قالب۱۳مرحله، کمک‌های مؤمنانه را به دست مردم نیازمند استان رساند. همچنین حدود ۳۰ هزار متر مربع کاشی و سرامیک توسط سپاه به مناطق سیل‌زده خوزستان ارسال شد و همچنین مقداری کاشی و سرامیک به ارزش حدود ۴۰۰ میلیون تومان نیز به مناطق زلزله زده سی‌سخت ارسال شد. بازسازی ۸۹ واحد مسکن محرومان به همت جهادگران بسیج سازندگی یزد از جمله کار‌های ویژه به شمار می‌آید. علاوه بر این کار، بازسازی تعدادی مسکن محرومان نیز با همکاری کمیته امداد و گروه‌های جهادی انجام شد.
برای سال ۱۴۰۰ چه برنامه‌هایی در دستور کار دارید؟
امسال اجرای ۱۹۸ پروژه کوچک و بزرگ محرومیت‌زدایی از سوی بسیج سازندگی استان یزد اجرا می‌شود که این پروژه‌ها برای ۳۰۰ نفر اشتغالزایی می‌کند. همچنین ایجاد ۱۰۰ صندوق قرض‌الحسنه و ۱۵ تعاونی جدید و ایجاد شغل برای هزار نفر از برنامه‌های بسیج سازندگی در استان یزد است.
سپاه استان و بسیج سازندگی با سازمان‌ها و نهاد‌های دیگر ارتباط کاری دارد؟
ما با بیشتر سازمان‌ها و نهاد‌ها ارتباط کاری و تعامل داریم و معتقدیم کمیته امداد در صدر این نهاد‌ها قرار دارد و سپاه الغدیر استان یزد در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها برای توسعه اشتغال نیازمندان همکاری مشترک دارد. ایجاد اشتغال پایدار برای نیازمندان به هم‌افزایی و همکاری فراسازمانی نیاز دارد. رفع فقر، توسعه عدالت اقتصادی و اجتماعی و ارتقای بنیه معیشتی خانواده‌های نیازمند و همچنین صیانت و تحکیم بنیاد خانواده با حفظ کرامت انسانی آنان با ایجاد اشتغال فراهم می‌شود. ترویج و نهادینه کردن فرهنگ و ارزش‌های اسلامی تولید، کار و جهاد اقتصادی در جامعه، هم‌افزایی برای استفاده حداکثری از منابع، امکانات و ظرفیت‌های جهادگران در راستای ایجاد و توسعه فرصت‌های شغلی و حمایت از متقاضیان کسب و کار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ما در تلاش هستیم در سال ۱۴۰۰ با ایجاد و راه‌اندازی طرح‌های اشتغال، آموزش‌های کسب‌وکار، کاریابی برای متقاضیان بیکار مستعد بسیجی و اقشار نیازمند، تشکیل مجمع خیران کارآفرین استان و همچنین راه‌اندازی مراکز نیکوکاری کارآفرین و حمایت از اجرای طرح‌های نوآورانه و دانش‌بنیان گام اساسی در اشتغالزایی نیازمندان برداریم. در توافقی که با کمیته امداد داشته‌ایم قرار شده مسئولان این نهاد شناسایی، هدایت، نظارت و ارزیابی طرح‌های راهبری شغلی، بازاریابی و فروش محصولات تولیدی نیازمندان و تأمین و بهسازی فضای کسب‌وکار آنان و همچنین توسعه همکاری با جهادگران کارآفرین را در جهت توانمندسازی نیازمندان بر عهده داشته باشند. بسیج سازندگی قصد ندارد مستقیم کار یا پروژه‌ای را بر عهده بگیرد بلکه به صورت تسهیلگر در کنار دیگر سازمان‌ها و نهاد‌ها قرار گرفته و با کمترین هزینه در زودترین زمان ممکن کار‌ها را به نتیجه می‌رساند و این به خاطر وجود جهادگرانش است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار