کد خبر: 1054681
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰

جمعیت هلال احمر ایران با دارا بودن بزرگ‌ترین مجتمع مدرن تولید تجهیزات یک‌بار مصرف پزشکی، رکورد تولید ۱۲ میلیارد قطعه تجهیزات پزشکی را شکسته است. شرکت هلال با تکیه به محققان ایرانی علاوه بر بومی‌سازی تجهیزات پزشکی آلمانی، بزرگ‌ترین تولید‌کننده دستگاه‌های مربوط به دیالیز را هم به نام خود ثبت کرده‌است. در سال‌های اخیر تولید تجهیزات پزشکی با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان به قدری رونق داشته که سهم دانش‌بنیان‌ها از تجهیزات پزشکی به ۷۲ درصد رسیده‌است.
تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه درمان موجب بی‌نیاز شدن کشور از واردات تجهیزات مهم درمانی در سال‌های اخیر شده‌است. گسترده‌بودن حوزه تجهیزات پزشکی موجب‌شده تا امکان رشد و پیشرفت پژوهشگاه‌های ایرانی در این زمینه هموار باشد.
بازار ۵ میلیارد دلاری تجهیزات پزشکی
در حال حاضر حداقل ۱۵ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه تجهیزات پزشکی مشغول به فعالیت هستند. این حوزه به قدری پر رونق است که ۷۲ درصد تولیدات درمانی کشور روی دوش دانش‌بنیان‌ها قرار دارد.
محققان زیادی در سال‌های اخیر نسبت به ورود در بخش تجهیزات درمانی رغبت داشته‌اند و نتیجه این بوده که وسایل و دستگاه‌هایی با استاندارد اتحادیه اروپا تولید و صادر شده‌است.
ارزش کل داد و ستد تجهیزات پزشکی در کشور حداقل ۵ میلیارد دلار اعلام شده که نزدیک به ۸۰۰ میلیون دلار آن توسط تولیدکنندگان داخلی تأمین می‌شود. فناوری تولید تجهیزات درمانی مدرن هم در کشور وجود دارد و طبق آخرین آمار اتحادیه تولید‌کنندگان تجهیزات پزشکی، بومی‌سازی حداقل ۴۵۰ میلیون دلار دیگر از تجهیزات پزشکی وارداتی هم از سوی کارآفرینان ایرانی هدفگذاری شده‌است.
شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر هم در سال‌های اخیر بسیاری از تجهیزات درمانی ساخت آلمان را با کمک محققان دانشگاهی بومی‌سازی کرده‌است. بزرگ‌ترین حوزه فعالیت این شرکت مربوط به ساخت تجهیزات بیماران دیالیزی است.
بزرگ‌ترین تولیدکننده تجهیزات درمانی درخاورمیانه
در حال حاضر نزدیک به ۶۰ هزار بیمار دیالیزی در کشور وجود دارد و با توجه به گسترش بیماری‌های کلیوی در کشور، این تعداد هر سال بیشتر هم می‌شود. بررسی‌های معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران نشان می‌دهد سالانه حدود ۷ درصد نیاز به تجهیزات دیالیزی در کشور افزایش می‌یابد و تا ۱۰سال آینده تعداد نیاز به صافی و تجهیزات دیالیزی به ۱۲ میلیون دستگاه در سال می‌رسد. این مسئله ضرورت توسعه بیشتر در این حوزه را نشان می‌دهد.
در همین راستا مدیر عامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر با اشاره به اینکه در سال ۷۱ این شرکت با مأموریت تولید محصولات سلامت محور با هدف انتقال تکنولوژی و صرفه‌جویی ارزی تأسیس شده، گفت: در راستای تأمین نیاز کشور تولید تجهیزات و صافی‌های مورد نیاز بیماران دیالیزی سیاستگذاری شده‌است و در سال ۷۴ نخستین خط تولید صافی کشور در اینجا ایجاد شد و در این چند دهه توانستیم بخش عظیمی از نیاز مراکز دیالیز را فراهم کنیم.
منصور نکویی نیا با اشاره به تولید تجهیزات قلبی و عروقی، کلیوی، ارولوژی، ست‌های دیالیزی و ساخت تجهیزات بیماران هموفیلی افزود: به عنوان بزرگ‌ترین شرکت تولید تجهیزات درمانی در خاورمیانه محسوب می‌شویم و برنامه‌ریزی شده با توجه به فعالیت دو خط تولید صافی دیالیز، خط سوم را نیز از آلمان دریافت کنیم. با شروع کرونا نیز در تولید محصولات ماسک و ضد‌عفونی‌کننده اقدام کردیم. بیماران دیالیز در هفته سه نوبت باید تحت دیالیز قرار گیرند و ما در تأمین دیالیز و صافی اقدام می‌کنیم که این کار در حال انجام است.
تولید ۷میلیون آنژیوکت در سال
مدیر عامل شرکت تجهیزات پزشکی با بیان اینکه ست دیالیز به صورت ست کامل ارائه می‌شود، گفت: بخش تکنودیالیز داریم که خدمات پس از فروش ارائه می‌دهد. ضمن اینکه ما۳۰ استان کشور، ۲۸۷ شهر و ۴۰۵ بیمارستان در کل کشور را پوشش می‌دهیم.
وی از فعال بودن ۴۲۵ مرکز دیالیز در کشور خبر داد و افزود:۴هزارو۲۰۰ دستگاه دیالیز فعال است که مراقبت و نگهداری آن‌ها را پوشش می‌دهیم. انواع سرنگ‌ها را هم تولید می‌کنیم. ضمن اینکه سالانه ۳۰۰ میلیون تولید انواع سرنگ داریم.
مدیر عامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر با اشاره به تولید ۷میلیون آنژیوکت در سال گفت: یکی از بهترین آنژیوکت‌ها (حسگر دستگاه مخصوص آنژیو‌گرافی قلب) را در خاورمیانه تولید می‌کنیم و در سه دهه اخیر۱۲ میلیارد قطعه تولید تجهیزات پزشکی داشته‌ایم.
آمار‌های اتحادیه صادرکنندگان تجهیزات پزشکی هم نشان می‌دهد که ۴۰ درصد نیاز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به تجهیزات پزشکی توسط محققان و تولیدکنندگان داخلی برطرف شده‌است و مابقی جزو اقلام وارداتی هستند. در واقع محققان ایرانی عمده راه را برای تولید تجهیزات پزشکی مورد نیاز کشور رفته‌اند و برای تولید این ۴۰ درصد هم یک پروسه ۲۰ ساله طی شده‌است. برای تولید دیگر تجهیزات مهم درمانی، اما زمان کوتاهی را در پیش داریم، زیرا زیرساخت‌های آن در کشور فراهم شده‌است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار