کد خبر: 1055246
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۴
فشار کره‌ای‌ها به بازار لوازم خانگی ایران

حدود ۸میلیارد دلار از کشور ما در کره‌جنوبی مسدود شده و عده‌ای دنبال بهانه می‌گردند تا از طریق واردات لوازم خانگی این پول‌ها را به کشور برگردانند.
حمیدرضا غزنوی سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم‌خانگی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: کالا‌های مشابه ایرانی و خارجی را در کشوری مثل هند که ارزان‌ترین قیمت لوازم خانگی را دارد، مقایسه کردیم و کالا‌های ایرانی قیمت قابل رقابتی با محصولات کره‌ای داشتند. باید توجه داشته باشید محصولاتی مثل لوازم خانگی با جوایز صادراتی در کشور‌های خارجی عرضه می‌شوند و صادرات آن‌ها معاف از مالیات است و همین باعث می‌شود تا محصولات کره‌ای در کشوری مثل هند از خود کره قیمت کم‌تری داشته باشند. با این وجود قیمت ما با قیمت محصولات سایر برند‌ها برابر بود.
وی بیان کرد: متأسفانه برخی از برند‌های خارجی در کشور‌های همسایه مثل اربیل عراق و امارت مستقر شدند و به صورت سازمان یافته محصولاتشان را از طریق قاچاق به سمت کشور عرضه می‌کنند. با این شرایط دلیلی برای واردات رسمی و سرمایه‌گذاری ندارند. مرز‌های اقتصادی ما رها شده و این موضوع که بار‌ها از آن ضربه خوردیم مورد بی‌توجهی قرار گرفته است. از دو مورد بنادر جنوبی کشور روزانه ۳ هزار ماشین شوتی کالای قاچاق وارد سطح کشور می‌شود. قاچاق فوق‌العاده سهل و آسان شده و اغلب این کالا‌ها لوازم خانگی هستند، چراکه طالب آن‌ها زیاد است.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: می‌توانم بگویم تا حدود دو ماه پیش ۸۰ درصد بازار دست تولیدکنندگان داخلی بود، اما امروز قاچاق خیلی بیشتر شده و در برخی از کالا‌ها مثل تلویزیون حجم قاچاق بسیار زیاد و گاهی تا ۴۰ درصد بازار در اختیار محصولات قاچاق قرار دارد، اما در لباسشویی و یخچال این میزان کمتر است. محصولات خارجی گاهی قیمتی کمتر از محصولات داخلی دارند و دلیل آن شرایط مطلوب ایجادشده برای قاچاق است. در دو ماه اخیر و با توجه به شیوه‌های جدید قاچاق لوازم خانگی به کشور شاهد افزایش چشمگیر حضور لوازم خانگی قاچاق در بازار بوده‌ایم.
غزنوی گفت: اگر کنترل کالای قاچاق در مرز‌ها برای ما سخت است، اما بازار‌ها در اختیار خودمان قرار دارند و به راحتی می‌توان آن را کنترل کرد، اما انسجامی برای کنترل آن وجود ندارد. باید بازار را حفاظت کنیم تا تولیدکننده محصولات خود را عرضه کرده و با افزایش عرضه کیفیت و خدمات محصولات خود را بهبود ببخشد.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی بیان کرد: انحصار زمانی است که شرکتی فعالیت کند و جلوی رشد شرکت‌های دیگر را بگیرند، مثل اتفاقی که در خودروسازی ما افتاده است، اما امروز بیش از هزار و ۵۰۰ تولیدکننده لوازم‌خانگی داریم که تنها ۲۲۰تولیدکننده یخچال در آن وجود دارد. عده‌ای علیه روند تولید در کشور کار و این تفکر را ایجاد می‌کنند که انحصار طلب‌ها جلوی واردات به کشور را گرفته‌اند. ما در بازار کشورمان به میزان کافی رقابت داخلی داریم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار