کد خبر: 1055830
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۰
دقیقاً دو سال پیش بود که رئیس محیط زیست دولت با قاطعیتی مبتنی بر آمار و ارقام و با لحنی صریح گفت: «خوزستان تا ۵۰ سال آینده مشکل آب پیدا نمی‌کند!» ۵۰ سال که هیچ، خوزستانِ پرآب همین امسال در داغ آب به سر می‌برد. خوزستانی‌های قهرمان اسیر سوءمدیریت دولتی شده‌اند؛ زمستان فاضلاب اذیت‌شان می‌کند و تابستان برق و آب! حالا دو قوه پای کار خوزستان آمده‌اند؛ هم معاون اول رئیس‌جمهور پنج وزارتخانه و نهاد دولتی را به خط کرده است که فوری مشکل خوزستان را حل کنند، هم رئیس قوه قضائیه دستور رسیدگی ویژه داده است.

دقیقاً دو سال پیش بود که رئیس محیط زیست دولت با قاطعیتی مبتنی بر آمار و ارقام و با لحنی صریح گفت: «خوزستان تا ۵۰ سال آینده مشکل آب پیدا نمی‌کند!» ۵۰ سال که هیچ، خوزستانِ پرآب همین امسال در داغ آب به سر می‌برد. خوزستانی‌های قهرمان اسیر سوءمدیریت دولتی شده‌اند؛ زمستان فاضلاب اذیت‌شان می‌کند و تابستان برق و آب! حالا دو قوه پای کار خوزستان آمده‌اند؛ هم معاون اول رئیس‌جمهور پنج وزارتخانه و نهاد دولتی را به خط کرده است که فوری مشکل خوزستان را حل کنند، هم رئیس قوه قضائیه دستور رسیدگی ویژه داده است.
کارون، کرخه، دز، بهمن‌شیر، جراحی، شاوور، زهره، سیمره، گرگر، شطیط و چندین و چند رود و رودخانه پر آب دیگر همگی از آنِ یک استان است: خوزستان. اما عجیب که همین استانِ پرآب تابستان‌ها با کمی آب و برق مواجه است و زمستان‌ها هم مشکل فاضلاب دارد. مردم استان حق دارند که به این همه بی‌تدبیری معترض باشند. نه اکنون، که سالیان سال است همه ایران به خوزستان مدیون است، اما خوزستانی‌های دلاور حالا با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند که در معدود نقاط دیگری از ایران مشابه این مشکلات وجود دارد. از بزرگ‌ترین رنج‌های خوزستان، مسئولانی هستند که با ندانم‌کاری و سوءمدیریت باعث پدید آمدن و پیچیده‌تر شدن مشکلات خوزستان شده‌اند. یکی از این مسئولان، عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست است.
کلانتری دو سال پیش: خوزستان تا ۵۰ سال دیگر مشکل آب ندارد!
یازدهم تیرماه سال ۹۸ عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و مغز متفکر محیط زیستی دولت در آیین افتتاح بهره‌برداری از طرح انتقال آب کارون به تالاب شادگان با بیان اینکه خوزستان استان مهمی است و نیاز به تحقیقات زیادی دارد، عنوان کرد: دو نقطه در کشور تا پنجاه سال آینده مشکلی نخواهند داشت، یکی از این مناطق خوزستان و دیگری حاشیه رودخانه ارس است که اگر با مدیریت درست آب، در کشور همراه شود حداقل تا ۵۰ سال آینده با کمبود آب مواجه نخواهند شد، اما دیگر نقاط کشور در این زمینه مشکل دارند و خواهند داشت.
مرور این حرف کلانتری حالا خنده تلخی را بر لب می‌نشاند، چون کاملاً برعکس شده و در عین خشکسالی فراگیر، تقریبا هیچ جای ایران مشکل آب ندارد، جز خوزستان! رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، حالا باید بابت ترک فعل‌ها، قصور‌ها و بی‌تدبیری‌های مدیریتی‌اش پاسخگو باشد که چرا به‌رغم چنین ادعای گزافی، خوزستانی‌ها حالا درگیر کم‌آبی هستند و کشاورزان و دامداران در این استان خسارات زیادی دیده‌اند.
اعتراض به وضع موجود
به گزارش رسانه‌ها، مشکل کم‌آبی رودخانه‌های خوزستان به ویژه کرخه در روز‌های اخیر منجر به بروز مشکل کمبود آب کشاورزی و آب شرب در مناطق روستایی شده است.
در میان بحران خشکیدگی تالاب هورالعظیم و رودخانه کرخه در غرب خوزستان، تصویر اهالی روستای زهیریه در بخش نیسان شهرستان هویزه که در کنار تأسیسات نفتی به‌دنبال تانکر‌های آب شرکت‌های نفتی روانه شده‌اند، واکنش‌های بسیاری به‌دنبال داشت؛ زهیریه، اما تنها روستای بی‌آب نیست. در حمیدیه، شادگان، سوسنگرد و منطقه زرگان اهواز هم تعدادی از اهالی با اعلام نارضایتی از وضعیت موجود، نسبت به عدم تأمین حق‌آبه تالاب‌ها و رودخانه‌ها وهمچنین پروژه‌های انتقال آب کارون ابراز نگرانی کردند.
به گزارش فارس، چندین جوان در برخی از جاده‌ها در ماهشهر، کوت عبدالله، خرمشهر و ملاثانی اقدام به آتش زدن لاستیک و بستن جاده کردند که عبور و مرور خودرو‌ها برای دقایقی مختل شد، اما با حضور نیرو‌های انتظامی و بدون هر گونه درگیری، این مشکل برطرف شده است.
به همین منظور رئیس دستگاه قضا دستورات ویژه‌ای را صادر کرده است.
دو قوه پیگیر آب خوزستان
در همین رابطه، به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، با پیگیری مستمر حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس دستگاه قضا هیئتی متشکل از نمایندگان ارشد وزارت نیرو و دادستان کل کشور برای بررسی مشکلات پیش آمده و علل وضعیت موجود، صبح روز گذشته عازم استان خوزستان شدند.
مقرر شده است هیئت اعزام شده پیگیر راهکار‌های فوری حل مشکل آب در استان خوزستان شده و نتیجه اقدامات و همچنین دلایل به وجود آمدن وضعیت موجود را به رئیس قوه قضائیه گزارش کنند.
پس از این دستور رئیس دستگاه قضا و اعزام یک هیئت قضایی و اجرایی به خوزستان، معاون اول رئیس‌جمهور نیز به وزرای مربوطه دستور داد به صورت فوری به مشکل مردم خوزستان رسیدگی کنند.
به گزارش تسنیم، روز گذشته اسحاق جهانگیری در نامه‌های جداگانه‌ای خطاب به عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور، محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، رضا اردکانیان وزیر نیرو و کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی دستور داد معاونان آن وزارتخانه به سرپرستی رئیس ستاد مدیریت بحران به اهواز سفر کنند.
معاون اول همچنین تصریح کرده است در مورد برآورد خسارت و زمانبندی پرداخت و سایر مسائل مورد نظر مردم و مسئولان استان گزارش تهیه تا در جلسه یک شنبه دولت تصمیم‌گیری شود.
اقدام عاجل برای خوزستان، قلب ایران
مطابق خبر‌های میدانی که رسانه‌ای شده است، به دنبال اعتراض‌های مردمی و به خط شدن مسئولان، سهمیه آب پاییز ۵۰ میلیون متر مکعب از سد کارون ر‌ها‌سازی شده تا آب به روستا‌های دشت آزادگان و هور العظیم برسد. اما این موضوع به تنهایی برای ر‌هایی از وضعیت فعلی خوزستان کافی نیست.
انتقال بخشی از آب از سد سیمره به کارون به منظور رفع موقت و اندک کم‌آبی در کارون، بخشیدن وام‌های کشاورزی مردم، یا استمهال یا اقلاً بخشش جریمه و دیرکرد این وام‌ها، اعطای وام به افراد جدید نیازمند شده، تأمین هزینه انتقال آب به روستا‌ها به وسیله تانکر از سوی وزارت نفت و اقداماتی از این دست، می‌تواند کمی از آلام خوزستانی‌ها و خوزستان، قلب ایران بکاهد.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
سید فروزان
|
Switzerland
|
۰۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۶
0
0
امان از این عیسی کلانتری
محسن تسلیمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۶
0
0
دولت اگر میخواست که وضعیت آب و برق و فاضلاب خوزستان را حل کند تا حالا انجام داده بود به نظرم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار