کد خبر: 1056220
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۳
"ابدال‌آباد" فقط نام منطقه گردشگری را یدک می‌کشد
روستایی که به بهشت تربت‌جام معروف است و می‌تواند به یکی از جاذبه‌های گردشگری این منطقه تبدیل شود روستای ابدال‌آباد است؛روستایی با جمعیت حدود ۴ هزار نفری با ۵۰۰ هکتار باغ میوه به عنوان جاذبه گردشگری شهرستان تربت‌جام در بخش بالاجام خودنمایی می‌کند. انتخاب این روستا در یک دهه گذشته به عنوان «منطقه نمونه گردشگری» نشان می‌دهد که این روستا امکانات و شرایط تبدیل شدن به قطب گردشگری را دارد.

روستای ابدال‌آباد اکنون با مشکلات کمبود آب، نان، آلایندگی و بیکاری دست به گریبان است و فقط نام منطقه گردشگری را یدک می‌کشد و نسبت به موقعیت تاریخی و گردشگری که دارد امکانات لازم را ندارد.

 

سایه مشکلات بر بهشت گمشده بالاجام

عضو شورای اسلامی روستای ابدال‌آباد با تأیید مشکلات موجود اظهار کرد: بیش از ۱۰۰ انشعاب غیرمجاز برای تأمین آب آشامیدنی به برخی از منازل ویلایی داده شده است که توسط پیمانکار وقت اداره آب و فاضلاب انجام شده اما در حال حاضر مردم اهالی با کمبود آب شرب بهداشتی مواجه هستند و اداره آب و فاضلاب توجهی به مشکلات ندارد.

موسوی با تأکید بر اینکه اغلب اهالی نسبت به وضعیت موجود معترض هستند و بسیاری از آن‌ها بهای آب مصرفی خود را پرداخت نمی‌کنند، گفت: اهالی خواهان آب بهداشتی هستند و با اندک بارندگی، آب شرب روستا کدر شده و زلال‌سازی آب برای مصارف شرب امکان‌پذیر نیست و نگاه مسئولان به روستا تحقیرآمیز است.وی معتقد است: جمعیت کنونی بر اساس آمار خانه بهداشت حدود ۲هزار و ۷۰۰ نفر است در حالی که جمعیت معکوس و شناور یک هزار نفری روستا در این آمار لحاظ نشده است.

 

۵۰ ساعت کار بولدوزر تنها اعتبار گردشگری روستا

دهیار روستای ابدال‌آباد نیز به بحث گردشگری در روستای ابدال‌آباد اشاره کرد و گفت: در سال گذشته گردشگری استان یک پیمانکار به این روستا فرستاد تا با رفع معارض املاک، جاده‌ای خاکی به مساحت ۸۰۰ مترمربع آسفالت شود که در زمان اجرا این طرح از ۸۰۰ متر به ۵۰۰ متر و در ادامه به ۴۵۰ متر کاهش داده شد.

مجید کریمی عنوان کرد: گردشگری کل استان مبلغ ۵۰ میلیون تومان در بحث گردشگری ابدال‌آباد تصویب کرد که این مبلغ به ۳۹ میلیون تومان کاهش یافت و از این مبلغ ۹ درصد ارزش افزوده را کم کردند و در ادامه این مبلغ را هم هیچ کردند و تنها یک دستگاه بولدوزر در اختیار ما گذاشتند که ۵۰ ساعت کار کرد.

 

جانمایی اشتباه چاه آب

مدیر آب و فاضلاب شهرستان تربت‌جام‌هم می‌گوید: مرجع آزمایش و تأیید آب، دانشکده علوم ‌پزشکی شهرستان است و تاکنون هیچ گونه اظهارنظری درباره غیربهداشتی بودن آب روستا از سوی کارشناسان این دانشکده صورت نگرفته است.

محسن عبداللهی در خصوص حفر چاه برای تأمین آب شرب روستای ابدال‌آباد می‌گوید: در چند سال گذشته مکانی را در این روستا مشخص کردند و قرار بر این بود چاهی با عمق ۲۰ متر حفاری شود که متأسفانه با توجه به سنگلاخی بودن مسیر دستگاه حفاری قادر به حفاری نبود.

وی خاطرنشان کرد: مقرر شده انشعابات آب روستا توسط اداره آب و فاضلاب شهری تربت‌جام تحت پایش قرار گیرد و انشعابات غیرمجاز با رأفت اسلامی به انشعابات مجاز تغییر داده شود و از نامبردگان خسارت کمتری دریافت شود. همچنین قرار بود اعضای شورای اسلامی روستا با آبفا نهایت همکاری را انجام دهند که متأسفانه این کار صورت نگرفت.

مدیر آب و فاضلاب شهرستان تربت‌جام گفت: از سوی اداره آبفا در راستای حفظ شرایط بهداشتی آب هم مقرر شد یک دستگاه آب شیرین‌کن نصب شود تا در مواقعی که آب گل‌آلود می‌شود از آن استفاده و آب وارد مخزن ذخیره نشود.

 

تحویل آرد مازاد بر سرانه

مجید ایل‌مهدی، بخشدار نصرآباد هم در خصوص مشکلات نان اهالی ابدال‌آباد گفت: سهمیه آرد بر اساس جمعیت روستا به آنان داده می‌شود. با استعلامی که ما از دانشکده علوم ‌پزشکی تربت‌جام گرفتیم جمعیت روستای ابدال‌آباد براساس نام‌نویسی در خانه بهداشت ۲هزار و ۷۶۳ نفر است که بر اساس سرانه هر نفر در ماه، می‌باید ۱۷هزار و ۱۳۱ کیلوگرم آرد تحویل سه باب نانوایی این روستا شود ولی با توجه به اینکه روستای ابدال‌آباد یک روستای گردشگری است و جمعیت ساکن آن هم شناور است و از طرفی وجود کارخانه سیمان در مجاورت این روستا موجب شده در هر ماه ۲۲هزار و ۴۰۰ کیلوگرم آرد تحویل آنان داده شود؛ یعنی ۵هزار و ۲۶۹ کیلوگرم اضافه بر جمعیتی که در خانه بهداشت نام‌نویسی کرده‌اند و این ‌مقدار آرد در ماه بر اساس سرانه هر نفر چیزی در حدود ۳هزار و ۷۰۰ نفر را شامل می‌شود.

 

منبع:قدس آنلاین خراسان رضوی

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار