کد خبر: 1056518
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
مأموریت مستشاری به جای مأموریت نظامی!
مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق قرار است روز دو شنبه در واشنگتن با جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا ملاقات کند. محور ملاقات، نیرو‌های امریکایی در عراق هستند که دو سال گذشته و به خصوص در ماه‌های اخیر، برای خروج از عراق، تحت فشار بی‌سابقه‌ای قرار گرفته‌اند

سرویس بین‌الملل جوان آنلاین: مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق قرار است روز دو شنبه در واشنگتن با جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا ملاقات کند. محور ملاقات، نیرو‌های امریکایی در عراق هستند که دو سال گذشته و به خصوص در ماه‌های اخیر، برای خروج از عراق، تحت فشار بی‌سابقه‌ای قرار گرفته‌اند. فشار گروه‌های عراقی، مصطفی الکاظمی را هم در وضعیت شکننده‌ای قرار داده و حالا مقام‌های امریکایی می‌گویند که قرار است در پایان سفر نخست‌وزیر به او جایزه‌ای ویژه بدهند: «تغییر مأموریت از نظامی به مستشاری.»

قرار است روز دو شنبه این هفته بعد از ملاقات مصطفی الکاظمی با جو بایدن در واشنگتن، بیانیه‌ای منتشر و اعلام شود که نیرو‌های امریکایی تا پایان سال جاری میلادی ۲۰۲۱، یعنی دی‌ماه ۱۴۰۰ عراق را ترک خواهند کرد. با این حال، بیشتر منابع امریکایی تأیید می‌کنند که بیانیه روز دوشنبه، در واقع نه عقب‌نشینی از عراق، بلکه تغییر شکل مأموریت نیرو‌های امریکایی است. پولیتیکو نوشته که مقامات امریکایی و عراقی در حال نهایی کردن طرحی برای تغییر مأموریت نظامیان امریکایی در عراق به مستشاری هستند و منابع مطلع هم گفته‌اند مقامات قصد دارند این تغییر را روز دو شنبه پس از دیدار الکاظمی با جو بایدن در کاخ سفید اعلام کنند. آن‌ها گفته‌اند این طرح شامل خروج نظامیان امریکا نیست و گروهی از این نظامیان برای مدت نامعلوم در خاک عراق باقی خواهند ماند، ولی نظامیانی که در خاک عراق باقی می‌مانند وظیفه پشتیبانی اطلاعاتی، لجستیک و شناسایی از نیرو‌های عراقی را درباره آن چیزی به عهده می‌گیرند که امریکا کماکان آن را «مبارزه با داعش» می‌نامد. در حالی که بسیاری با استناد به الگوی افغانستان، می‌گویند که امریکا قصد دارد از عراق هم عقب‌نشینی کند، ولی پولیتیکو نوشته که رویکرد دولت بایدن به عراق در تضاد با افغانستان است که امریکا طولانی‌ترین جنگ خود را به پایان می‌رساند. در عراق، مقامات امریکایی و عراقی به دنبال مشارکت نظامی طولانی مدت هستند. قبل از گزارش پولیتیکو، روزنامه وال‌استریت ژورنال گزارش کرده بود که مقام‌های ارشد امریکایی و عراقی قصد دارند بیانیه‌ای صادر کنند که در آن از نیرو‌های نظامی امریکا خواسته می‌شود تا پایان سال میلادی جاری خاک عراق را ترک کنند، ولی وال استریت ژورنال هم دیروز در گزارشی جداگانه نوشت که بیانیه‌ای که روز دو شنبه صادر خواهد شد، قصدش برنامه‌ریزی برای تغییر نقش برخی نیرو‌های امریکایی در عراق، نه کاهش تعداد افراد. یکم مقام امریکایی به وال‌استریت‌ژورنال می‌گوید: «این یک ارزیابی کمی نیست بلکه روشن شدن وظایفی است که این نیرو‌ها براساس اولویت‌های استراتژیک ما انجام می‌دهند.»‌برت مک گورک، هماهنگ‌کننده امور خاورمیانه در کاخ سفید هفته قبل در دیدار با مقام‌های ارشد عراقی هرچند گفته بود که امریکا تصمیم به «خروج مرحله‌ای نیرو و تجهیزات نظامی خود از عراق» گرفته، ولی تأکید کرده بود که این کار مانند عقب‌نشینی از افغانستان فوری انجام نخواهد شد به همین دلیل تکمیل خروج نیرو‌های امریکایی ممکن است سال‌ها طول بکشد. فؤاد حسین، وزیر خارجه کابینه الکاظمی هم گفته است: «ما به نیرو‌های بیشتر نیاز نداریم چراکه خودمان نیرو داریم، اما به همکاری در زمینه اطلاعات و کمک به آموزش نظامی و کمک به نیروی هوایی نیاز داریم.» به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، هدف بیانیه‌ای که روز دو شنبه بعد از ملاقات الکاظمی با بایدن منتشر خواهد شد، کاهش فشار گروه‌های شیعی که خواهان خروج نیرو‌های امریکایی هستند بر الکاظمی است. همچنین هدف بیانیه حفظ حمایت امریکا از نیرو‌های امنیتی عراق است. در حالی که مایکل نایتس، کارشناس مرکز سیاست خاورمیانه واشنگتن گفته که هدف این است که به «الکاظمی کمک شود که با یک دستاورد به عراق بازگردد بدون اینکه کمپین مبارزه با تروریسم متوقف شود.» برخی ناظران صدور چنین بیانیه‌ای از طرف امریکا را نوعی جایزه انتخاباتی به مصطفی الکاظمی در آستانه ۱۰ اکتبر ۲۰۱۲ (مهر ۱۴۰۰) می‌دانند. مایکل نایتس همچنین گفته که «با تغییر مأموریت نیرو‌های امریکا، آنها تنها در صورتی که در معرض حملات قرار گیرند در عملیات جنگی شرکت می‌کنند.»
ایران دلیل ماندن
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، روز پنج شنبه به خبرنگاران گفت که واشنگتن مشتاقانه منتظر استقبال از مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق است و تأکید کرد که بغداد را شریک واشنگتن و گفتگو‌ها با این کشور را راهبردی می‌داند. او گفته که وقتی صحبت از حضور نظامی امریکا در عراق می‌شود، با عنوان تلاش مشترک و جمعی ما برای اطمینان از شکست پایدار داعش است. با این حال، برخی ناظران می‌گویند که الگوی متفاوت خروج امریکا از افغانستان با عراق، نشان می‌دهد که هدف واقعی تداوم حضور امریکا در عراق، نه داعش بلکه مهار ایران یا آن چیزی است که تهران آن را محور مقاومت می‌نامد. یک مقام پنتاگون، در گفتگو با شبکه العربیه عربستان گفته که وزارت دفاع ایالات متحده امریکا (پنتاگون) در نظر دارد با ایران و گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به آن در منطقه مقابله کند. «جان کربی» سخنگوی پنتاگون نیز هفته قبل گفته بود که ایران باید حمایت‌ها از شبه‌نظامیان وابسته به خود در عراق را متوقف کند. به گفته جان کربی، ایالات متحده درباره حملاتی که علیه منافع آن در عراق صورت می‌گیرد، نگران است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار