کد خبر: 1056520
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
گروه طالبان گفته که ۹۰ درصد مرز‌های افغانستان را تحت تسلط خود دارد و پیشروی‌ها هم با مذاکره با مردم محلی محقق می‌شود.

گروه طالبان گفته که ۹۰ درصد مرز‌های افغانستان را تحت تسلط خود دارد و پیشروی‌ها هم با مذاکره با مردم محلی محقق می‌شود. طالبان تأکید دارد، تا زمان روی کار بودن دولت فعلی، افغانستان روی صلح را نخواهد دید، ولی کابل علاوه بر رد این حجم از کنترل مرزی طالبان، آن‌ها را به رویگردانی از صلح متهم می‌کند. در چنین فضایی، رئیس سازمان جاسوسی امریکا به‌رغم اذعان به پیشروی‌های طالبان همچنان معتقد است که می‌توان به سرپا ماندن دولت مرکزی امیدوار بود.
ویلیام برنز، رئیس سیا در گفتگو با رادیو ملی امریکا با ابراز نگرانی از پیشروی‌های طالبان گفت: «تشخیص این نکته اهمیت دارد که دولت افغانستان هنوز از توانایی‌های قابل‌توجهی برخوردار است.»‌رئیس سیا خاطرنشان کرد: «در حال حاضر از نظر نظامی، طالبان در قوی‌ترین موقعیت از سال ۲۰۰۱ که رژیم آن‌ها را نیرو‌های ائتلاف بین‌المللی به رهبری امریکا سرنگون کرد، قرار دارد. اکنون کابل توانایی مقاومت دارد، اگرچه این امر به اراده سیاسی نیز نیاز دارد.»‌برنز تصریح کرد: «وضعیت فعلی افغانستان به معنای سقوط اجتناب‌ناپذیر دولت در کابل نیست.»
برنز در حالی از ادامه دولت فعلی سخن می‌گوید که سهیل شاهین، سخنگو و عضو هیئت گفت‌وگوکننده طالبان در قطر، ضمن رد انحصارطلبی در قدرت، به آسوشیتدپرس گفته تا زمانی ‏که اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان کنار نرود و دولت قابل قبول برای همه، آن‌هم از طریق مذاکره سر کار نیاید، صلح در این کشور ‏برقرار نخواهد شد‎. شاهین، غنی را به جنگ‌افروزی متهم کرد و گفت که وی حتی در روز اول عید قربان، از ‏حمله به طالبان سخن گفته است‎. او گفته است که دولت افغانستان به دنبال آتش‌بس نیست بلکه می‌خواهد طالبان ‏تسلیم شود و پیش از برقراری هرگونه آتش‌بس، باید توافقنامه‌ای در مورد دولت جدید بسته شود‎. ‎سخنگوی گروه طالبان با تأکید بر اینکه کنترل ۱۹۴ شهرستان طی چند هفته از توان طالبان خارج بود، افزود: «مناطقی که به دست ما رسیده یا نیرو‌های نظامی به ما پیوسته‌‏اند، یا از راه واسطه‌گری مردم و مذاکره بوده است، نه از طریق جنگ و درگیری.»
بقیه مناطق را آزاد می‌کنیم
به موازات موضع‌گیری شاهین، ذبیح‌الله مجاهد دیگر سخنگوی طالبان هم در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک از کنترل این گروه بر حدود ۹۰ درصد مرز افغانستان با کشور‌های همسایه خبر داده است. این سخنان، واکنش فؤاد امان، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان را به دنبال داشت. امان گفت: «ادعای طالبان درخصوص کنترل بر ۹۰ درصد مرز‌های کشور کذب و بی‌اساس است.» وی با بیان اینکه این ادعا با هدف تبلیغات انجام شده، گفت: «متأسفانه برخی رسانه‌ها این موضوع را با خبر فوری منتشر کردند. بخش عمده‌ای از قلمرو و همچنین مرز در اختیار نیرو‌های امنیتی بوده و به مرور سایر مناطق نیز از کنترل طالبان خارج خواهد شد.» اشرف غنی نیز تأکید دارد که برخلاف اظهارات طالبان درباره اینکه کابل به دنبال تسلیم طالبان است، این طالبان است که قصدی برای اقدام در جهت تحقق صلح ندارد. رئیس‌جمهور افغانستان در این مورد گفت: «ما هیئت فرستادیم تا مذاکره کند و نشان دهد که ما اراده برای دستیابی به صلح داریم و آماده فداکاری برای آن هستیم، اما آن‌ها (طالبان) هیچ اراده‌ای برای صلح ندارند و ما باید بر این اساس تصمیم بگیریم.»
ارتباط واشنگتن با تروریست‌های داعشی
پس از اینکه ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان گفته بود مسکو اطلاعاتی را در خصوص واقعیت‌های خاصِ مربوط به همکاری ائتلاف تحت هدایت ایالات متحده با داعش در افغانستان دریافت کرده، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز روز پنج شنبه در جریان نشست خبری هفتگی گفت: نیرو‌های امریکایی و متحدان این کشور در افغانستان با گروه تروریستی داعش ارتباط داشته و با آن همکاری می‌کردند. وی افزود مسکو پیش‌تر اطلاعاتی را که دارد علنی کرده و سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.» زاخارووا در تشریح دلایل موجود برای همکاری میان داعش و امریکایی‌ها هم گفت که مسکو از پرواز بالگرد‌های بی‌نشان بر فراز مناطقی که عناصر داعش فعال بوده‌اند به ویژه در شمال افغانستان آگاه است و به گفته منابع افغانستانی، به این طریق تروریست‌ها قوای کمکی دریافت و زخمی‌ها و اجساد را خارج می‌کنند. وی تصریح کرد: «انجام چنین فعالیت‌هایی بدون اطلاع نیرو‌های ایالات متحده و ناتو که بر حریم هوایی افغانستان کنترل کامل دارند، غیرممکن بود.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار