کد خبر: 1056521
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۰
لاهه با درخواست امریکا برای تمدید مهلت جوابیه به شکایت ایران موافقت کرد

دولت امریکا مدعی شده که نتیجه مذاکرات وین بر محتوای لایحه جوابیه این کشور در پرونده شکایت ایران از امریکا مؤثر بوده و از دیوان بین‌المللی دادگستری درخواست استمهال کرده است؛ درخواستی که به‌رغم مخالفت ایران، دیوان روز پنج شنبه آن را پذیرفت. با توجه به محتوای شکایت ایران که خواستار دستور موقت مبنی بر توقف اجرای تحریم‌ها شده، حکم ظاهراً قضایی دیوان بین‌المللی دادگستری، ادامه تحریم‌هایی است که ایران آن را «جنایت علیه بشریت» خوانده است.
دیوان بین‌المللی دادگستری روز پنج شنبه اعلام کرد که امریکا روز ۹ ژوئن ۲۰۲۱ (۱۹ خرداد) در نامه‌ای خواستار تمدید مهلت ارائه لایحه اعتراضی خود تا ۲۱ دسامبر ۲۰۲۱ (۳۱ آذر ۱۴۰۰) شده است و دیوان نیز با این درخواست امریکا موافقت کرده است. دیوان گفته که دولت امریکا با توجه به جاری بودن مذاکرات وین خواستار تمدید مهلت تنظیم لایحه جوابیه خود در پرونده شکایت ایران از این کشور به دلیل نقض پیمان مودت شده است. در حکم استمهال دیوان تصریح شده نماینده ایالات متحده امریکا طی نامه‌ای به تاریخ ۹ ژوئن، درخواست کرده مهلت تنظیم جوابیه تا ۲۱ دسامبر تمدید شود. واشنگتن مدعی است که این کشور طی سه ماه گذشته مشغول انجام مذاکراتی برای بازگشت دو‌جانبه با ایران به توافق هسته‌ای برجام بوده و نتیجه آن مذاکرات بر محتوای جوابیه‌ای که امریکا می‌خواهد تنظیم کند، «تأثیر مستقیم و محسوسی» خواهد داشت. امریکا همچنین ادعا کرده که افراد کلیدی دخیل در تنظیم جوابیه دولت امریکا مشغول انجام مذاکرات برجام هستند و همین مسئله موجب می‌شود تهیه پیش‌نویس این لایحه با دشواری‌هایی مواجه شود. دیوان بین‌المللی دادگستری می‌گوید رونوشتی از نامه امریکا را پس از دریافت به نماینده جمهوری اسلامی ایران تقدیم کرده، ولی دستیار نماینده جمهوری اسلامی ایران، در نامه‌ای به تاریخ جولای ۲۰۲۱ مخالفت تهران را با درخواست امریکا برای تمدید آن مهلت زمانی ابراز کرده است. ایران استدلال امریکا را رد کرده و گفته که نتایج مذاکرات برجام هیچ تأثیری بر روند رسیدگی به این پرونده نخواهد داشت. دیوان دادگستری امریکا در پایان تصریح کرده بعد از در نظر گرفتن دیدگاه‌های هر دو طرف، در نهایت مهلت تنظیم لایحه جوابیه ایالات متحده را تا ۲۲ نوامبر ۲۰۲۱ تمدید کرده است.
ایران به خاطر «اِعمال مجدد تحریم‌های یکجانبه اقتصادی و تشدید اقدامات محدودکننده علیه دولت، ملت و شرکت‌های ایرانی و مغایرت آن‌ها با مفاد عهدنامه ۱۹۵۵ مودت میان دو کشور» از دولت امریکا نزد دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت کرده است. ایران در تاریخ ۲۵ تیر ۱۳۹۷ دو لایحه را به صورت همزمان تقدیم دیوان کرد. یکی «دادخواست» تنظیم شده علیه ایالات متحده امریکا مبنی بر مسئولیت بین‌المللی آن دولت به دلیل نقض عهدنامه مودت و دیگری «درخواست» از دیوان برای صدور دستور موقت مبنی بر توقف اجرای تحریم‌ها تا زمان صدور رأی نهایی. دیوان تنها در صورتی اقدام به صدور دستور موقت می‌کند که برای رسیدگی صلاحیت علی‌الظاهر داشته باشد و ضمناً خطر فوری و زیان‌های غیرقابل جبرانی متوجه منافع یک طرف دعوا باشد. دیوان بین‌المللی دادگستری مهرماه ۱۳۹۷ با بررسی درخواست قرار موقت ایران، امریکا را به رفع تحریم‌های اقلام انسان‌دوستانه، دارویی، کشاورزی و هوانوردی ملزم کرد و از طرفین خواست از اقدامی که مناقشه را تشدید کند، خودداری کنند. امریکا پس از صدور این حکم اعلام کرد که از عهدنامه مودت که در سال ۱۹۹۵ میلادی میان ایران و امریکا برقرار شده، خارج خواهد شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار