کد خبر: 1056655
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
پیک پنجم کرونا حادتر شده‌است. اوضاع تهران بحرانی است و رکورد آمار بستری بیماران کرونایی در ۱۷ ماه گذشته شکسته شده‌است. برای مدیریت شرایط پیش‌رو، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، پیشنهاد می‌دهد به منظور کاهش بار مراجعات و بستری‌های بیمارستانی در پیک پنجم کرونا، از فضا‌های خالی مراکز درمانی برای راه‌اندازی کلینیک‌های سرپایی استفاده شود.
زهرا چیذری

پیک پنجم کرونا حادتر شده‌است. اوضاع تهران بحرانی است و رکورد آمار بستری بیماران کرونایی در ۱۷ ماه گذشته شکسته شده‌است. برای مدیریت شرایط پیش‌رو، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، پیشنهاد می‌دهد به منظور کاهش بار مراجعات و بستری‌های بیمارستانی در پیک پنجم کرونا، از فضا‌های خالی مراکز درمانی برای راه‌اندازی کلینیک‌های سرپایی استفاده شود. در روز‌های پایانی دولت و با شدت گرفتن پیک پنجم کرونا و رکورد‌شکنی در تعداد بیماران بستری در برخی نقاط کشور همچون پایتخت، تأمین و تزریق واکسن هم سرعت گرفته‌است. بر همین اساس روز گذشته وزیر بهداشت در نامه‌ای به علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت خواستار احصای آمار و آمادگی برای آغاز واکسیناسیون پنج گروه جدید از اقشار جامعه شد. این پنج گروه شامل بیماران دیابتی، بیماران خاص، رانندگان تاکسی و سایر وسایل حمل و نقل عمومی، معلمان و اساتید دانشگاه‌ها هستند. با گسترش واکسیناسیون در کشور می‌توان امیدوار بود لااقل از آمار مرگ و میر مبتلایان به کرونا کاسته شود.

موج پنجم کرونا در حال یکه تازی است. طی ۲۴ ساعت منتهی به شنبه ۲ مرداد ماه، ۱۸ هزار و ۶۳۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۲۵۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند. رشد آمار شهر‌های قرمز هم قابل توجه است به طوری که در حال حاضر ۲۳۲ شهر کشور در وضع قرمز، ۱۱۷ شهر در وضع نارنجی و ۹۹ شهر در وضع زرد قرار دارند.
سرعت گرفتن واکسیناسیون در روز‌های پایانی دولت
در روز‌های پایانی دولت دوازدهم بالاخره تأمین و تزریق واکسن سرعت گرفته است. طبق آمار‌های وزارت بهداشت، تا کنون ۷ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۶۱۲ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۳۷۲ هزار و ۱۶ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند. براین اساس مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۰ میلیون و ۲۶ هزار و ۶۲۸ دوز رسید. هر چند آمار افرادی که به طور کامل واکسینه شده و هر دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند حدود یک پنجم از آمار کل واکسیناسیون است، اما در عین حال روند کنونی نسبت به قبل کمی قابل قبول‌تر شده و حالا بناست تا گروه‌های جدیدی به فهرست واکسیناسیون اضافه شوند.
اضافه شدن ۵ قشر جدید به برنامه واکسیناسیون
روز گذشته سعید نمکی، وزیر بهداشت در نامه‌ای خطاب به علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت براعلام تعداد افراد در برخی از گروه‌ها و اقشار جامعه برای تسریع در واکسیناسیون آن‌ها تأکید کرد.
در این نامه نمکی از رئیسی خواسته باتوجه به تأمین واکسن مورد نیاز از طریق واردات و تولید داخل، تعداد افراد در گروه‌های بیماران دیابتی بالای ۱۸ سال، بیماران خاصی که تاکنون واکسن نزده‌اند، رانندگان تاکسی و و‌سایل حمل و نقل عمومی اعم از زمینی، هوایی و ریلی و همچنین معلمان مدارس و اساتید دانشگاه‌ها سریعاً به وی اعلام تا با طی مراحل لازم، واکسیناسیون این گروه آغاز شود.
کاهش مرگ و میر در افراد واکسینه شده
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت هم با تأکید بر کاهش فوتی‌های افرادی که واکسن زده‌اند.
گفت: «مرگ و میر و بستری در افرادی که واکسن زده‌اند بسیار کاهش یافته و بیشتر موارد در پیک پنجم مربوط به کسانی است که در گروه ۵۰ تا ۶۰ سال هستند و واکسن نزده‌اند.»
حریرچی با بیان اینکه اکنون ظرفیت ۵۰۰ هزار تزریق روزانه داریم و در چند روز آینده این ظرفیت به یک درصد جمعیت کل کشور خواهد رسید، تصریح کرد: «ورود واکسن خارجی و در دسترس بودن واکسن داخلی به میزان قابل‌توجهی افزایش یافته‌است. از برخی ناهماهنگی‌ها در تزریق واکسن عذرخواهی می‌کنیم. هم اکنون هیچ کمبودی برای تزریق دوز دوم در گروه‌های هدف نداریم.»
وی با بیان اینکه جمعیت بالای ۶۰ سال ۵/۹ درصد جامعه و حدود ۸میلیون و ۱۰۰ هزار نفر هستند، گفت: «بیش از ۷۰ درصد مرگ و میر و ۶۰ درصد موارد بستری به دلیل بیماری کرونا متعلق به این گروه از جامعه است. مرگ و میر و بستری در افرادی که واکسن زده‌اند بسیار کاهش یافته و بیشتر موارد در پیک پنجم مربوط به کسانی است که در گروه ۵۰ تا ۶۰ سال هستند و واکسن نزده‌اند.»
به گفته حریرچی بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، همه واکسن‌ها صددرصد از مرگ و میر جلوگیری می‌کنند و اثربخشی بالایی در مقابل کووید‌۱۹ شدید دارند. موارد ابتلا به کرونا پس از تزریق واکسن، بسیار اندک بوده‌است و کسانی که مبتلا شده‌اند، کم علامت بوده و در خانه درمان شده‌اند. حریرچی گفت: «افرادی که مبتلا شده یا یک دوز واکسن دریافت کرده‌اند یا از دوز دوم آن‌ها سه هفته نگذشته است تا ایمنی کامل در بدن آن‌ها ایجاد شده‌باشد.»
پیک پنجم با هیچ‌یک از پیک‌های قبلی قابل مقایسه نیست
به گفته خسرو صادق‌نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) پیک پنجم شیوع کرونا در مقایسه با چهار پیک قبلی بسیار حادتر و این پیک از نظر شدت با هیچ‌یک از پیک‌های قبلی قابل مقایسه نیست. وی با اشاره به علائم ویروس دلتا که سریع خودنمایی می‌کند، گفت: «اگر علامت داشتید و تست PCR شما هم منفی شد، باز اعتماد نکنید و بدانید کرونا است و حتماً باید مراقبت‌های لازم صورت بگیرد.»
به گفته صادق‌نیت یکی از مهم‌ترین علائم ویروس دلتا در پیک پنجم، ابتلای افراد سنین پایین اعم از کودکان و نوجوانان است. شدت ابتلای بچه‌ها و سنین پایین در این پیک، نسبت به پیک‌های قبلی افزایش زیادی داشته‌است.
جلیل کوهپایه‌زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران هم، بر ضرورت راه‌اندازی کلینیک‌های سرپایی در فضا‌های خالی بیمارستان‌ها برای کاهش بار مراجعات و بستری‌های بیمارستانی در پیک پنجم کرونا تأکید کرد.
سید علی دهقان منشادی، معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی هم با بیان اینکه تبعات پیک پنجم لحظه به لحظه سخت‌تر می‌شود، افزود: «مراجعات سرپایی به طرز عجیبی افزایش‌یافته و در روز‌های اخیر رکورد آمار بستری طی ۱۷ ماه گذشته را داشتیم. این وضع در اغلب بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران مشاهده می‌شود.»
وضعیت بحرانی در تهران
نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران با تأکید بر اینکه وضعیت کرونا در تهران بحرانی است، گفت: «۲۵ درصد افرادی که به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند به نوعی به بستری نیاز دارند.
مراجعات به بیش از ۲۰ هزار در روز رسیده‌است و این آمار فقط مختص مراکز درمانی به جز مطب‌ها است. حدود ۶۰ درصد از تخت‌های بستری در اختیار بیماران کرونایی و وضعیت بیماری در تهران بسیار بحرانی است.»
به گفته وی طبق آمار از هر ۲۰ هزار نفر مراجعه‌کننده هزارو۵۰۰ نفر بستری می‌شوند و از تعداد کل مراجعه‌کنندگان حدود ۲هزارو۵۰۰ نفر به صورت موقت بستری و ترخیص می‌شوند؛ یعنی ۲۵ درصد افرادی که به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند به نوعی از بستری نیاز دارند.
حالا همه چشم امیدشان به سرعت گرفتن روند واکسیناسیون کروناست و اینکه آیا واکسن‌ها می‌توانند راه‌حل مقابله با کرونا باشند یا این ویروس دوباره خود را به روزرسانی می‌کند!

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار