کد خبر: 1057077
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۴
تنش‌ها بین امریکا و چین از حد معمول فراتر رفته و به ترسیم خطوط قرمز برای رقیب رسیده است. وزیر امور خارجه چین در دیدار با مقامات کاخ سفید سه خط قرمز را برای مدیریت مؤثر اختلافات و جلوگیری از خارج شدن از کنترل روابط پکن و واشنگتن عنوان کرده و گفته که امریکا نباید مدل سوسیالیستی چین را به چالش بکشد.

تنش‌ها بین امریکا و چین از حد معمول فراتر رفته و به ترسیم خطوط قرمز برای رقیب رسیده است. وزیر امور خارجه چین در دیدار با مقامات کاخ سفید سه خط قرمز را برای مدیریت مؤثر اختلافات و جلوگیری از خارج شدن از کنترل روابط پکن و واشنگتن عنوان کرده و گفته که امریکا نباید مدل سوسیالیستی چین را به چالش بکشد.
درحالی که چینی‌ها امیدوار بودند با روی کار آمدن جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا سطح تنش‌ها بین دو کشور کاهش پیدا کند، تنش‌ها بین دو رقیب بیشتر از قبل شده است. در شرایطی که مقامات وزارت خارجه امریکا به پکن رفته‌اند تا درباره حل اختلافات با یکدیگر توافق کنند، این گفتگو‌ها به مشاجره لفظی بین مقامات دو طرف منجر شد. به گزارش تلویزیون چین، وانگ یی، وزیر خارجه چین روز سه شنبه در دیدار با وندی شرمن، معاون وزیر خارجه امریکا که در شهر تیانجین در مرکز چین برگزار شد، خطوط قرمز پکن را به امریکایی‌ها یادآوری کرد و گفت: «نخست، ایالات متحده نباید سیستم سوسیالیسم با ویژگی‌های چینی را به چالش بکشد، در این باره تهمت بزند یا حتی قصد براندازی این سیستم و مسیر آن را داشته باشد.» وی تأکید کرد: «راه و سیستم چین انتخاب تاریخ و مردم این کشور است و با رفاه طولانی مدت ۴/۱ میلیارد مردم چین و آینده و سرنوشت ملت چین ارتباط دارد. این از منافع کلیدی طرف چینی است که باید امریکا بر آن پایبند باشد.» این مقام چینی در مورد خط قرمز دوم روابط چین و امریکا اظهار کرد: «ایالات متحده نباید تلاش کند مانع روند توسعه چین شود. مردم چین حق دارند زندگی بهتری داشته باشند و چین نیز حق دسترسی به مدرنیزاسیون را دارد. مدرنیزاسیون قدرت انحصاری ایالات متحده نیست این شامل وجدان اساسی انسان و عدالت بین المللی است.» وانگ‌یی ادامه داد: «پکن بار‌ها از واشنگتن خواسته است که هرچه سریع‌تر همه تحریم‌های یکجانبه، تعرفه‌های بالا، مدیریت درازدستانه و محاصره فناوری اعمال شده بر کشور را لغو کند.» وزیر خارجه چین در تشریح شرط سوم روابط دو کشور تصریح کرد: «ایالات متحده نباید حاکمیت ملی چین را نقض کند، چه رسد به اینکه بخواهد تمامیت ارضی چین را مورد تخریب قرار دهد.» به گفته وی موضوعات مربوط به سین‌کیانگ، تبت و هنگ‌کنگ هرگز موضوعات حقوق بشری یا دموکراسی نیست، موضوعات اصلی درست و نادرست در مخالفت با «جدایی‌طلبی سین‌کیانگ»، «جدایی‌طلبی تبت» و «جدایی‌طلبی هنگ کنگ» به شمار می‌رود. وانگ‌یی در مورد مسئله تایوان نیز گفت: «این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار است اگرچه دو طرف تنگه تایوان هنوز متحد نشده‌اند، اما واقعیت اساسی اینکه خاک اصلی و تایوان به یک چین واحد تعلق دارند و تایوان بخشی از خاک چین است، هرگز تغییر نکرده و نخواهد کرد.» ژائو لی‌جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین هم در سخنانی به امریکایی‌ها هشدار داد و گفت: «مقام‌های چینی درخواست دارند که امریکا فوراً به مداخله در امور داخلی چین پایان دهه، آسیب رساندن به منافع چین را خاتمه دهد و عبور از خط قرمز را متوقف کرده، دیگر با آتش بازی نکند و از سازماندهی گروه مقابله به اسم ارزش‌ها خودداری کند.» در سال‌های اخیر امریکا با مداخله در امور داخلی تایوان، هنگ‌کنگ و سین‌کیانگ، تمامیت ارضی چین را به چالش کشیده است که واکنش تند چینی‌ها را در پی داشته است. امریکا از صدور الگوی سوسیالیستی چین به سایر نقاط جهان نگران است و به همین منظور در راهبرد امنیتی خود چین را به عنوان تهدید جهانی برای منافع خود عنوان کرده است. امریکا با حضور نظامی در شرق آسیا تلاش می‌کند اژد‌های زرد را مهار کرده و از تبدیل چین به ابرقدرت جهانی جلوگیری کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار