کد خبر: 1057170
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۹
تجربه تلخ دولت تدبیر و امید نباید تکرار شود

سخنان رهبر معظم انقلاب در آخرین دیدار خود با رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت دوازدهم بازتاب فراوانی داشت آن هم به دلیل آنکه مهم‌ترین نقطه عبرت‌آموز دولت آینده را نقطه ضعف دولت کنونی دانستند.
رهبری اصولاً در آخرین دیدار‌های خود با دولت‌های گذشته نقاط قوت‌هایی را برای آن‌ها عنوان می‌کردند تا دولت جدید آن نقطه قوت را حفظ و نسبت به توسعه و تمرکز بیشتر روی آن تلاش کند به عنوان نمونه معظم‌له در سال ۹۲ و در آخرین دیدار خود با دولت دهم و در خطاب به دولت روحانی می‌فرمایند: «در دولت حجم کارشان بسیار بالا و پرشتاب نسبت به همه دوره‌های دیگر بود و هست، این نقطه برجسته‌ای است که نباید این را نادیده گرفت... حجم کار بالا و تلاش خستگی‌ناپذیر و اعراض از آسایش‌ها و آسودگی‌ها و امتیازاتی که معمولاً مسئولان کشور‌ها در دنیا دارند، استراحت می‌کنند، تفریح می‌روند، امتیاز می‌گیرند، این‌ها را نخواستن، ندیدن، طلب نکردن، امتیاز بزرگی است که این دولت بحمدالله از این امتیاز برخوردار بود.»، اما رهبر معظم انقلاب در دیدار روز پنج‌شنبه خود می‌فرمایند: «در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد و آن‌ها کمک نمی‌کنند و هرجا که بتوانند ضربه خواهند زد و اگر جایی هم ضربه نمی‌زنند به این دلیل است که نمی‌توانند. مطلقاً نباید برنامه‌های داخلی را به همراهی غرب منوط کرد زیرا حتماً شکست خواهد خورد.»
در همین باره برخی از سیاستمداران قضاوت رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره دولت را منصفانه دانسته‌اند و هزینه‌های گسترده را که جامعه به واسطه اعتماد مطلق دولت به غرب پرداخته‌اند مورد یادآوری قرار داده‌اند.
رهبر انقلاب در دیدار با دولت
انصاف سیاسی را رعایت کردند
در همین باره عباس سلیمی‌نمین تحلیلگر مسائل سیاسی در خصوص بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در آخرین دیدار با هیئت دولت دوازدهم گفت: اولین نکته‌ای که از بیانات رهبری باید مدنظر قرار داد، «انصاف سیاسی» است، متأسفانه برخی این موضوع را لحاظ نمی‌کنند، رهبر انقلاب همچون گذشته هم به نقاط قوت و هم به نقاط ضعف دولت‌های یازدهم و دوازدهم اشاره کردند. این دولت دستاورد‌هایی هم داشت، اما برخی قائل به این موضوع نیستند و این رویکرد با نگاه رهبری متفاوت است و فاصله دارد.
این کارشناس مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: موضوع دیگری که در سخنان رهبر انقلاب برجسته بود، «تجربه» مذاکره با غرب و امریکاست. دستاورد بزرگ در این زمینه شناخت غرب و کسب تجربه برای تعامل با امریکا در آینده است.
وی مهم‌ترین تجربه کسب‌شده از مذاکرات گذشته را عدم اعتماد به امریکایی‌ها دانست و عنوان کرد: ما با امریکایی‌ها در مجامع بین‌المللی و به خصوص در ۵+۱ مذاکره خواهیم داشت، اما آن مذاکره دیگر بر مبنای اعتماد نخواهد بود، بلکه بر اساس تجربه خواهد بود و دقت بیشتری صورت خواهد گرفت، بنابراین باید به‌گونه‌ای مذاکره شود که راه‌های زیان‌زننده او بر منافع ملی کشورمان و برای خالی کردن دست‌های‌مان بسته شود.
سلیمی‌نمین در ادامه گفت‌وگوی خود با نسیم تأکید کرد: اگر بخواهد توافقی حاصل شود یا قراردادی امضا شود، به این دلیل که آن طرف قبلاً تجربه شده است باید مورد دقت بیشتری قرار گیرد. ما امریکا را ناقض عهد یافتیم و طبیعی است که در انعقاد مجدد یک تفاهم دقت بیشتری اعمال خواهیم کرد و تمامی جوانب امر را مدنظر قرار خواهیم داد و راه‌های گریز و بازی‌گردانی او را خواهیم بست.
مردم هزینه اعتماد دولت به غرب را دادند
همچنین حسینعلی حاجی‌دلیگانی گفت: دولتمردان در این هشت سال خودشان را به خواب زده بودند و از تجربه بدعهدی غربی‌ها و به ویژه مقامات امریکا در گذشته درس نگرفتند و عجله زیادی برای مذاکره و توافق با غربی‌ها و مقامات امریکا داشتند.
وی بیان کرد: دولت روحانی می‌دانست این روندی که در ارتباط با غربی‌ها در مذاکرات برقرار کرده است، نتیجه‌ای برای ما ندارد و به نفع کشور و ملت نیست، اما در تمام این مدت خودشان را به خواب زده بودند و نمی‌خواستند باور کنند که امریکا و غربی‌ها بدعهد هستند.
وی گفت: نگاه غلط دولتمردان در هشت سال گذشته و اعتماد زیاد آنان به غربی‌ها باعث شد هزینه‌های سرسام آوری از هر حیث به کشورمان تحمیل شود و مردم هزینه این نگاه غلط دولتمردان را پرداخت کردند و بنابراین شخص رئیس‌جمهور و دولتمردان باید در این باره پاسخگو باشند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار